Το τροφοδοτικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για υποκλοπή δεδομένων; [video]

Οι επιθέσεις στο διαδίκτυο έχουν πολλές και διαφορετικές μορφές. Οι κακόβουλοι χρήστες χρησιμοποιούν πολλούς και διαφορετικούς τρόπους για να κλέψουν πληροφορίες των χρηστών τόσο προσωπικές όσο και πληροφορίες καρτών οι οποίες θα τους δώσουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Το προηγούμενο διάστημα, μία ομάδα χρησιμοποίησε μία κάρτα γραφικών την οποία μετέτρεψε σε RF transmitter ενώ μία άλλη προσπάθησε να κλέψει δεδομένα με την χρήση ανεμιστήρων.

Σήμερα, η ίδια ομάδα που δημιούργησε το hack με τους ανεμιστήρες προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το τροφοδοτικό για να κλέψει δεδομένα χρηστών. Το hack αυτό λειτουργεί περίπου με τον ίδιο τρόπο όπως και αυτό με τους ανεμιστήρες.

, Το τροφοδοτικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για υποκλοπή δεδομένων; [video]

Πιο συγκεκριμένα, αρχικά, πρέπει να γίνει η εγκατάσταση ενός κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή το οποίο μπορεί να διαμορφώσει την συχνότητα του επεξεργαστή. Για να επιτευχθεί όμως η αλλαγή της συχνότητας απαιτείται και η κατάλληλη ισχύ από το τροφοδοτικό, το οποίο δημιουργεί μετέπειτα συχνότητες υπερήχων. Με την χρήση λοιπόν ενός τηλεφώνου σε απόσταση πέντε μέτρων το οποίο έχει ρυθμιστεί να λαμβάνει δεδομένα, ο κακόβουλος χρήστης μπορεί να καταγράψει όσα πληκτρολογεί ο χρήστης στον υπολογιστή του.

Βέβαια, ένας τέτοιος τρόπος επίθεσης θεωρείται απίθανος καθώς ο ρυθμός μεταφοράς είναι πραγματικά πολύ μικρός (50 byte το δευτερόλεπτο). Για παράδειγμα, για την μεταφορά ενός εγγράφου μπορεί να χρειαστούν αρκετές ώρες.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikos

Αλλά για τη μεταφορά username και password, μερικά λεπτά ίσως;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured OPPO

Oppo Reno 12: Δείτε το εξαιρετικά λεπτό smartphone σε όλα τα χρώματα

H Oppo ετοιμάζεται να αποκαλύψει τα επόμενα smartphone της, τα Reno 12 και Reno 12 Pro, στις 23 Μαΐου.

Games featured gta

GTA 6: Έχουμε το παράθυρο κυκλοφορίας από την Take-Two

Η Take-Two Interactive μόλις επιβεβαίωσε ότι το Grand Theft Auto (GTA) 6 θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2025.

Smartphones Apple featured iPhone

IPhone 16 Pro Max: Θα είναι ίσως το μεγαλύτερο iPhone που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Apple – Δείτε το δίπλα στο iPhone 15 Pro Max

Tο επερχόμενο iPhone 16 Pro Max αναμένεται να έχει αρκετά μεγαλύτερο μέγεθος, ανεβαίνοντας από τις 6,7 ίντσες στις 6,9.

Software Android featured Google

Νέες λειτουργίες από τη Google για προστασία της Android συσκευής σας από κλοπή

Η κλοπή του κινητού ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα, αλλά η Google ανακοίνωσε ορισμένες δυνατότητες προστασίας από κλοπή για το Android που ίσως βοηθήσουν.