Apple: Πατέντα βάζει τους αισθητήρες μέσα στην οθόνη

Παρόλο που λίγο καιρό πριν είδαμε μια πατέντα της Apple να περιγράφει το πως θα ενσωματωθεί ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, φαίνεται ότι η εταιρεία δεν σταματάει εκεί όσο αφορά την καινοτομία. Σήμερα μια άλλη πατέντα που κατέθεσε, δείχνει ότι μπορεί να ενσωματώσει τον ambient light sensor και άλλου τύπου αισθητήρες, μέσα στην οθόνη.

Αυτό θα σημαίνει ότι, η Apple δεν θα χρειάζεται πλέον άλλο χώρο γύρω από την οθόνη, για να τοποθετήσει τους αισθητήρες, επιτρέποντας έτσι την κατασκευή του φημολογούμενου all-screen iPhone 8 που θα έρθει το 2017.

Ο ambient light sensor είναι αυτός που ρυθμίζει την φωτεινότητα της οθόνης αυτόματα, βάση του πόσο πολύ φως έχει το περιβάλλον που βρίσκεσαι. Στην ουσία δεν υπάρχει πλέον μοντέρνο smartphone, που να μην έχει τον αισθητήρα αυτόν. Συνήθως είναι τοποθετημένος στο bezel, πάνω ή κάτω από την οθόνη. Η Apple αυτόν τον αισθητήρα, θέλει να τον βάλει μέσα στην οθόνη, και επιπλέον ισχυρίζεται ότι το ίδιο μπορεί να κάνει και με τον proximity sensor.

Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι ίσως υπάρχει ένα μειονέκτημα στην όλη κατασκευή. Το μέρος της οθόνης το οποίο θα περιλαμβάνει τους αισθητήρες δεν θα είναι touch-sensitive. Το κομμάτι αυτό όμως θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δείχνει πληροφορίες που δεν θα χρειάζονται αλληλεπίδραση, όπως την ώρα και το επίπεδο της μπαταρίας.

Όπως και να έχει, η Apple φαίνεται ότι κινείται ξεκάθαρα προς μία κατεύθυνση, με αυτή να είναι η δημιουργία ενός bezel-less τηλεφώνου. Το πότε, φαίνεται να είναι η μόνη ερώτηση.

Apple iPhone Bezel-less patent integrated to screen sensors, Apple: Πατέντα βάζει τους αισθητήρες μέσα στην οθόνη

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
james

“Όπως και να έχει, η Apple φαίνεται ότι κινείται ξεκάθαρα προς μία κατεύθυνση, με αυτή να είναι η δημιουργία ενός bezel-less τηλεφώνου. Το πότε, φαίνεται να είναι η μόνη ερώτηση.”

Οταν βαλει την καμερα και το ακουστικο κατω απο την οθονη, ειναι μια πιθανη απαντηση

Γιωργος

Η bezzeλομανα θελει να τα εξαφανισει;βασικα εγω παιδια την θελω την κορνιζα για αυτο κ δεν εντυπωσιαζομαι απο τα κινητα με ανυπαρκτη σαν τα edge.εγω σε ενα sony που εχω μα πιο πριν κ σε ενα galaxy s3 κανω ακυρα πατήματα, σε μεγαλυτερα δε ολο κ χειρωτερα.βεβαια σε ενα κινητο ολο οθονη αλλα με επιφάνεια που δε θα δεχετε τα χτυπηματα δε θα έλεγα οχι αν μη τι αλλο ειναι ομορφα τα κινητα με μικρη κορνιζα.

Blats

Αυτη την πατέντα δεν την έχει ένα καινούριο Xiaomi;;το m5 νομίζω…αισθητήρες κατω από την οθόνη;;

9gag

Συμφωνω με τον @Blats. Αυτή ή πατέντα όντως υπάρχει σε κάποιο από τα νέα xiaomi και νομίζω είναι θέμα του snapdragon (και όχι της xiaomi ) που χρησιμοποιεί… Άρα πάλι θα καινοτομησει ή Apple? Ή καλύτερα…απλά αυτή θα το κάνει καλύτερα από τους άλλους… ( Ο ορισμός της καινοτομίας made by Apple)

Gvirginia

Η υλοποίηση είναι διαφορετικό πράγμα από την καταχώρηση πατέντας. Η Apple είχε καταθέσει πατέντα για ultrasonic αισθητήρα αποτυπωμάτων από το 2015.
Δε γνωρίζω αν η υλοποίηση της Qualcomm είναι διαφορετική από της Apple, αλλά έτσι είναι η αγορά των πατεντών, όποιος προλάβει. (έχει καταντήσει αηδία κατά τη γνώμη μου)

Giorgos

@9gag ξες τι δεν καταλαβαινω κανεις δεν μιλησε για καινοτομια και παλι καποιοι εχουν ‘απαιτησεις’ για καινοτομια επειδη καποιος αλλος εχει κανει κατι παρομοιο και η Apple προσπαθει να το αντιγραψει η να το κανει διαφορετικο δεν σημαινει οτι προσπαθει να μας δειξει κατι καινοτομο εκτος αν η ιδια ειπε κατι τετιο τοτε ενταξει συμφωνο μαζι σου.

Giorgos

τετοιο*

Γιωργος

Η xiaomi εχει βαλει τον αισθητηρα δαχτυλικου αποτύπωματος κατω απο την οθονη οχι τους αισθητηρες που αναγραφονται παρα πανω που ακομη θα βρισκονται στο πανω μερος της κορνιζας.βεβαια οπως εγραψε κ ενας φιλος παραπανω την κάμερα κ το ακουστικό που θα τα βάλει;

Agnostos13

Η Xiaomi θα υλοποιησει fingerprint scanner κατω απο το γυαλι και οχι απο την οθονη…
Εδω παντως μιλαμε για αισθητηρες κατω απο την οθονη!
Καποιοι ξερω οτι σιγουρα το εχετε και στο χωριο σας, οι αλλοι αναμενουμε…

Agnostos13

Για την ιστορια…αλλοι ενσωματωνουν sensors, scanners κλπ στην οθονη και αλλοι (οι καινοτομοι) pixels!

Nio

Άμα διαβάζατε κιόλας το άρθρο καλά θα ήταν….
Σαν το LG V20 θα είναι η “καινοτομία”.
Δεξιά μπαταρία ώρες κτλ. και αριστερά οι σενσορες….

socratis

https://techblog.gr/mobile/surface-phone-built-in-fingerprint-scanner-4763/
+LG,Xiaomi, αν θυμάμαι και sharp.
Δεν μας αναφέρετε τις διάφορες?

Giannis

@socratis το λινκ που ανεβασες μιλάει για τον αισθητήρα δακτθλικών αποτυπομάτων και μόνο.Αυτο το άρθρο μιλάει ambient light sensor και άλλου τύπου αισθητήρες, μέσα στην οθόνη.” Τι στο καλό? δεν τα διαβάζετε τα άρθα πριν ποστάρετε?

Chris_BMW

Giannis@ Πατέντα της Apple ειναι .Σε παρακαλώ που θα διαβάσουμε κ το άρθρο . Ειναι σίγουρα αντιγραφή …….

Giorgos

Και μετά για αλλαγή οθόνης θα δίνεις 700€

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.