Smartphones

Η Samsung ετοιμάζει την OLED οθόνη Sound On Display για smartphones χωρίς ακουστικο;


Η Infinity-O Display της Samsung είναι η οθόνη που είδαμε στο Galaxy A8s και θα ενσωματωθεί στα Galaxy S10, με τη selfie κάμερα τοποθετημένη σε τρύπα και το notch να απουσιάζει. Φαίνεται όμως πως η Samsung θα παρουσιάσει άλλο ένα on-display χαρακτηριστικό κατά τη διάρκεια της CES 2019 στο Las Vegas, που σχετίζεται με το ακουστικό των smartphone.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο χαρακτηριστικό της Samsung ονομάζεται Sound On Display και θα χρησιμοποιηθεί στις OLED οθόνες των μελλοντικών smartphone της εταιρείας, με σκοπό να καταργήσει τη σχισμή για το ακουστικό στο μπροστινό μέρος των smartphone. Πιο συγκεκριμένα, αυτή η τεχνολογία είχε παρουσιαστεί από την εταιρεία στο Samsung OLED forum στην Κίνα, μαζί με αυτήν της selfie κάμερας τοποθετημένη κάτω από την οθόνη.
Με αυτήν την τεχνολογία, οι χρήστες θα μπορούν να ακούν κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών συνομιλιών τους μέσω του ήχου που θα προέρχεται από την οθόνη μέσω δονήσεων, χωρίς να υπάρχει η εγκοπή για το ακουστικό. Οι χρήστες θα τοποθετούν το αυτί τους σε περιοχή στο πάνω μέρος της οθόνης και μέσω δονήσεων θα μεταδίδεται ο ήχος για να μπορούν να μιλάνε.
Όπως με την Infinity-O Display, οι οθόνες Sound On Display θα κάνουν τα smartphone να έχουν ακόμα μεγαλύτερη αναλογία οθόνη-σώματος συσκευής. Δεν είναι γνωστό όμως το ποιά μοντέλα θα έχουν αυτή τη νέα λειτουργία μιας και από τις διαρροές μέχρι σήμερα, εφόσον ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, η οθόνη των Galaxy S10 θα έχει κανονικά τη σχισμή για το ακουστικό, με αυτή τη νέα λειτουργία να τη βλέπουμε πιθανόν στο Galaxy Note 10 ή σε κάποια άλλη συσκευή στο μέλλον.
Πηγή

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Ιάκωβος Μπελώνιας

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.