Τι λείπει από το OnePlus 5T;

Το OnePlus 5T είναι πλέον επίσημο και ενσωματώνει οθόνη 6 ιντσών 18:9, διπλή κάμερα, 6 ή 8GB RAM και επεξεργαστή τον Qualcomm Snapdragon 835. Με bezel-less σχεδιασμό, εξαιρετικά χαρακτηριστικά και τιμή από 500 ευρώ, το 5T μοιάζει να συνδυάζει τα πάντα. Υπάρχει κάτι που να του λείπει;

Δυστυχώς, στις ημέρες μας δεν υπάρχει το τέλειο κινητό τηλέφωνο. Ίσως μάλιστα να μην υπάρξει ποτέ. Πάντα κάποια συσκευή θα έχει στην φαρέτρα της χαρακτηριστικά και δυνατότητες που θα εκλείπουν από κάποια άλλη, η οποία με την σειρά της θα φέρει λειτουργίες που μόνο εκείνη μπορεί να προσφέρει. Εξαιρετικές συσκευές υπάρχουν πολλές. Μεταξύ άλλων, φέτος είδαμε τα Galaxy S8/S8+, LG V30, Galaxy Note 8, Google Pixel 2/2 XL, iPhone 8/8 Plus και φυσικά το iPhone X. Όλα τα προαναφερθέντα smartphones είναι κορυφαίες high-end επιλογές. Η μια όμως είναι εξοπλισμένη με χαρακτηριστικά που εκλείπουν από την άλλη και το αντίθετο.

Πριν από μερικούς μήνες η OnePlus ανακοίνωσε το OnePlus 5, έναν πραγματικό flagship killer, αν συλλογιστεί κανείς πως είναι το ίδιο ισχυρό, αν όχι ισχυρότερο, από όλα τα κινητά που έχουν παρουσιαστεί μέχρι και την επισημοποίηση του 5T. Το 5 λοιπόν έδωσε τα σκήπτρα στον νέο εκπρόσωπο, που εκτός από την ισχύ που ήδη είχε ο προκάτοχος του, πλέον φέρει και έναν bezel-less σχεδιασμό, σύμφωνο με την τάση της χρονιάς. Η εταιρεία καυχιέται πως το νέο της κινητό τηλέφωνο είναι το ταχύτερο στην αγορά. Πολύ πιθανόν να έχει δίκιο. Μάλιστα, το κόστος της συσκευής ξεκινάει από τα 500 ευρώ, πολύ χαμηλότερα από τις τιμές των smartphones που καταγράφονται στην παραπάνω παράγραφο. Είναι όμως η τέλεια πρόταση;

Όσο ελκυστικό και αν φαίνεται το OnePlus 5T, ειδικά με τόσο χαμηλή τιμή (για τα δεδομένα μιας ναυαρχίδας του 2017), η αλήθεια είναι πως του λείπουν κάποια χαρακτηριστικά που μερικοί θα χαρακτήριζαν καθοριστικά. Ας δούμε εν συντομία 5+1 ελλείψεις, δηλαδή τις κυριότερες εξ’αυτών. Αδιαμφισβήτητα, αν το 5T είχε και όλα τα παρακάτω, θα κάναμε λόγο για το τέλειο smartphone.

Αδιαβροχοποίηση
Η πλειοψηφία των φετινών εκπροσώπων έχουν έναν βαθμό πιστοποίησης για αντοχή σε νερό και σκόνη. Ακόμα και φθηνότερα smartphones έχουν έναν βαθμό αδιαβροχοποίησης. Το OnePlus 5T όμως είναι πλήρως ευάλωτο τόσο στο νερό, όσο και σε κάποια μορφή σκόνης ή χώματος. Για να ισχυριστούμε πως το 5T είναι ένας σοβαρός ανταγωνιστής των μεγάλων smartphones της χρονιάς, πρέπει να ενσωματώνει τουλάχιστον όλα τα κύρια χαρακτηριστικά τους. Η πιστοποίηση IP67 είναι το λιγότερο που θα έπρεπε κανονικά να “βάλει” η OnePlus, ειδικά όταν πλέον τα περισσότερα κινητά της κατηγορίας έχουν δείκτη IP68.

Οπτικός Σταθεροποιητής Εικόνας (OIS)
Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό απευθύνεται κυρίως σε εκείνους που χρησιμοποιούν πολύ την κάμερα του κινητού τους, πιθανόν ως κύρια φωτογραφική μηχανή. Ο Οπτικός Σταθεροποιητής χρησιμοποιείται αρκετά χρόνια τώρα στα smartphones, εγγυάται καλύτερες εικόνες σε χαμηλό φωτισμό και ενώ πολλές εταιρείες έχουν προσπαθήσει να μιμηθούν την δουλειά του με ειδικό λογισμικό στην κάμερα, δεν έχουν φτάσει ποτέ την ποιότητα του κανονικού OIS. Δυστυχώς δεν υπάρχει Οπτικός Σταθεροποιητής σε κανέναν από τους δυο φακούς της κύριας κάμερας, την στιγμή που τα Galaxy Note 8 και iPhone X ενσωματώνουν και στους δυο των δικών τους αντίστοιχων camera modules.

Stereo Ηχεία
Σε αυτό τον τομέα δεν υστερεί μόνο το OnePlus 5T, αλλά τα στέρεο ηχεία εξακολουθούν να είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για πολλούς χρήστες. Τα Samsung Galaxy S8/S8+, Galaxy Note 8 και LG V30 έχουν μόνο ενα ηχείο, όπως και το OnePlus 5T, αλλά αυτό θα μπορούσε να δικαιολογηθεί από τον υψηλό βαθμό αδιαβροχοποίησης τους (IP68) και που πιθανώς να μην επιτρέπει στους κατασκευαστές να χρησιμοποιήσουν το εμπρόσθιο ακουστικό ως δεύτερη πηγή δυνατού ήχου. Το 5T όμως δεν είναι αδιάβροχο, όπως προαναφέρθηκε, ενώ τα μικρά (αλλά υπαρκτά) bezels του πάνω και κάτω από την οθόνη θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν δυο αξιόλογα ηχεία που να προσφέρουν stereo εμπειρία στους χρήστες.

Ασύρματη Φόρτιση
Σε μια περίοδο που ακόμα και η Apple ενσωμάτωσε την δυνατότητα ασύρματης φόρτισης στην φετινή οικογένεια των iPhones, η OnePlus επιλέγει να παραμείνει μόνο με το χαρακτηριστικό της ταχείας φόρτισης (η οποία βέβαια είναι εξαιρετική). Το μεταλλικό σώμα του 5T δεν επιτρέπει στην μπαταρία να επικοινωνεί με έναν ασύρματο φορτιστή, κάτι που σημαίνει πως ο Κινέζος κατασκευαστής θα πρέπει να αλλάξει αρκετά το design (αναφορικά με το υλικό κατασκευής) στην επόμενη συσκευή του ώστε εκείνη να είναι συμβατή με την εν λόγω τεχνολογία. Αρκετοί καταναλωτές δεν ασχολούνται και τόσο με την δυνατότητα αυτή, αλλά πρόκειται για έναν εξαιρετικά βολικό τρόπο φόρτισης του κινητού.

Καλύτερη οθόνη
Η OnePlus άλλαξε την οθόνη στο 5T, χρησιμοποιώντας ένα AMOLED panel 6 ιντσών με 18:9 aspect ratio και ανάλυση 2160×1080 pixels. Το τελευταίο είναι και η αχίλλειος πτέρνα της οθόνης του 5T. Όλα τα νέα high-end smartphones του 2017 (με εξαίρεση τα iPhone 8 / 8 Plus) έχουν μεταβεί σε υψηλότερες αναλύσεις συγκριτικά με το αναβαθμισμένο FullHD που αποδίδει το OnePlus 5T. Σε αυτό το σημείο αξίζει να γίνει πάλι αναφορά στην Apple, διότι μετά από 3 χρόνια προχώρησε σε χρήση οθόνης υψηλότερης ευκρίνειας, κάτι που είδαμε στο iPhone X. Η OnePlus όμως παραμένει στην ίδια ανάλυση (περίπου) από την παρουσίαση του OnePlus One πριν από τρισήμισι χρόνια μέχρι και το νεοανακοινωθέν OnePlus 5T του 2017.

Extra: Ακουστικά στο κουτί
Μέσα στο κουτί του OnePlus 5T οι νέοι κάτοχοι θα βρουν ένα καλώδιο USB Type-C, έναν αντάπτορα φόρτισης με τεχνολογία Dash Charging, τα απαραίτητα έγγραφα, μια “πινέζα” για την εξαγωγή του SIM module, μια διάφανη θήκη και προ-εγκατεστημένη στην οθόνη του smartphone μια μεμβράνη προστασίας. Το κουτί του 5T έχει τα πάντα, εκτός από ένα βασικότατο προϊόν, ένα ζευγάρι ακουστικά. Όταν κάποιος πληρώνει 500 ευρώ τουλάχιστον για μια κινητή συσκευή, η ύπαρξη ακουστικών στην συσκευασία επιβάλλεται. Στην ίδια… αμαρτία έχει υποπέσει και η Google με τα Pixel 2/2 XL, ενώ κανονικά θα έπρεπε να περιλαμβάνονται ακουστικά και μάλιστα υψηλής ποιότητας τόσο στα Pixel μοντέλα, όσο φυσικά και στο OnePlus 5T.

Δεν τίθεται αμφιβολία πως το OnePlus 5T είναι ένα εξαιρετικό smartphone. Άλλωστε ίσως να είναι και το ταχύτερο κινητό της χρονιάς. Η OnePlus φαίνεται όμως πως επικεντρώθηκε μόνο εκεί, λησμονώντας χαρακτηστικά που για τις high-end προτάσεις της εποχής αποτελούν βασικό εξοπλισμό. Το καλύτερο κινητό είναι εκείνο που θα προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη εμπειρία στον χρήστη και όχι κατ’ ανάγκην την περισσότερη ισχύ. Το σίγουρο είναι πως η Κινέζικη εταιρεία έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια με το 5T. Ίσως η επόμενη συσκευή της να είναι ο,τι πιο κοντά έχουμε δει στο τέλειο smartphone. Ίσως πάλι παρασυρθεί ακόμα περισσότερο από την λανθασμένη λογική της, ξεχνώντας για άλλη μια φορά την ουσία. Το OnePlus 5T είναι ένα πολύ καλό smartphone, που όμως χάνεται κάπου στην πορεία του ταχύτερου και του τέλειου. Συμφωνείτε;

Επεξεργάστηκε την 20 Νοεμβρίου 2017 8:36

Σχόλια

  • Μόνο το ois είναι πραγματική έλλειψη. Τα άλλα είναι και καλύτερα σε κάποιες περιπτώσεις που δεν υπαρχουν. Τόσα χρόνια δεν έχω δει ούτε έναν να παίρνει κινητό με βάση τα ηχεία... Είναι δευτερεύον χαρακτηριστικό, Εκτος από αυτούς που θέλουν να διξαιολογησουν την αγορά ενός Sony η HTC με στέρεο πχ. Η ασύρματη φόρτιση, ακόμα, είναι πιο πολύ ζημιογόνα πάρα ωφέλιμη. Όσο για την ανάλυση, είναι τόσο απειροελαχιστο η διαφορά που είναι ως μη γενομένης. Το ois όμως, είναι έλλειψη.

  • Για μένα λείπει μόνο το ΟΙS... Επίσης εύχομαι να μην μπει ποτέ ασύρματη φόρτιση και γυαλί πίσω καθώς είναι ότι πιο άχρηστο σε συσκευή. Πολύ καλύτερα να έχεις ανθεκτικό αλουμίνιο πίσω παρά γυαλί

  • @Giom
    Συμφωνώ για τα ηχεία, οι περισσότεροι άλλωστε επιλέγουμε galaxy που έχουν ένα κάτω του μετρίου ηχείο στη βάση του κινητού.

    Η ασύρματη ωστόσο είναι ωραίο feature. Κυκλοφορούν ένα σωρό αξεσουάρ, από stands για το γραφείο μέχρι πορτατίφ που απλά ακουμπάς το κινητό και φορτίζει χωρίς να ψάχνεις καλώδια κλπ.

    Για μένα ωστόσο, το σημαντικότερο μείον του One+ είναι το ότι δεν είναι αδιάβροχο. Τα περισσότερα κινητά πεθαίνουν από νερό ή πτώση. Αποκλείοντας έναν από τους δύο λόγους είναι πολύ σημαντικό πλεονέκτημα μιας συσκευής.

  • Οι βασικές ελλείψεις κατά την γνώμη μου είναι
    1) stereo ηχεία
    2) ακουστικά μέσα στο πακέτο

    Ευτυχώς δεν έβαλε
    Αδιαβροχοποιηση
    Ασύρματη φόρτιση
    Μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης

  • Είχα πολύ καλή εντύπωση για το κινητό ... μέχρι που διάβασα το αρθρο .... η τιμή μέχρι κάποιο βαθμό μπορεί να το δικαιολογεί ... όμως χωρίς ακουστικά ... συγνώμη one * you fail

  • @Giom το ότι δεν έχεις δει εσύ κάποιον να περνει με κριτήριο το ηχείο ένα κινητό δεν σήμαινει ότι δεν υπάρχει, εγώ ασπουμε επιλέγω μόνο κινητά με στέρεοφωνικα ηχεία μπροστά που μου το παρέχει μόνο η Sony γιατί ασχολούμαι και με το gaming και τα κινητά με bezels, στερεοφωνικα ηχεία, snapdragon είναι ότι πρέπει για gaming!

  • Για έμενα η ποιο σημαντική ίσως και μοναδική έλλειψη με σημασία είναι ότι δεν παίρνει micro sd ο μοναδικός λόγος για τον όποιο με αφήνει αδιάφορο αυτή η συσκευή.

  • Ένα φωτεινό δαγκωμένο φρουτάκι στην πλάτη λείπει και 1200 ευρώ τιμή. Αν τα είχε δεν θα έβρισκε κανένας σας ελλείψεις. Καλό ΣΚ και μακριά από χειμάρρους :)

  • @ΝΙΚΟΣ
    Οστόσο το μήλο έχει και αδιαβροχοποίηση και σταθεροποιηση και ακουστικα και ασυρματη φορτιση και στερεο ηχεια και καλυτερη οθονη.

  • Θα συμφωνήσω με κάποιους φίλους παραπάνω. ΟΙS και ακουστικά λείπουν. Κατά τα άλλα φαίνεται να είναι μια εξαιρετική συσκευή. Το "φαίνεται" θα το αφαιρέσω όταν θα δω απόδοση οθόνης και κάμερας. Αν η οθόνη του θα είναι σαν του Pixel 2 τότε θα χαλάσει το πράγμα. Για την κάμερά του περιμένω να δω αν θα ανταγωνιστεί στα ίσια αυτές των Pixel 2, Note 8, iphone X και Μate 10.

  • "Άλλωστε ίσως να είναι και το ταχύτερο κινητό της χρονιάς. Η OnePlus φαίνεται όμως πως επικεντρώθηκε μόνο εκεί, λησμονώντας χαρακτηστικά που για τις high-end προτάσεις της εποχής αποτελούν βασικό εξοπλισμό. "
    Σα να διαβάζω άρθρο για την apple τα προηγούμενα χρόνια...

  • Καλησπέρα. Γνωρίζουμε το SAR της συσκευής; Το λέω γιατί το One+ 5 είχε λίγο τσιμπημένο sar σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.

  • Αν δεν έχετε κόλλημα με στοκ αντροϊντ ή με μπεζελλες αμολεντ οθόνη, δεν αξιζει... καλύτερα να πάτε σε χιαομι μι6 που είναι στα 360 δολλάρια αντί για 500 που είναι το 5τ.

  • Εχει stereo ηχεια παιδια! νταξει δεν ειναι 2 ηχεια απλα ο ηχος βγαινει απο το κατω ηχειο και το ακουστικο!

  • Ναι, ναι και η ferrari δεν είναι καλή γιατί δεν πάει στα κατσάβραχα!! Το μεγαλύτερο λάθος της one plus είναι η τιμή έπρεπε να κάνει 1000€ για να την εκτιμήσουμε!!! Αγοράστε αδιάβροχα που κανένας (επειδή φοβάται) δε βάζει σε νερό, ασύρματη φόρτιση που χρειάζεται 3 ώρες για να φορτίσει, οθόνη μεγαλύτερης ανάλυσης για να φορτίζετε το τηλέφωνο σας 3 φορές την ημέρα κλπ,κλπ...
    Προσωπικά είμαι λάτρης των συσκευών της xiaomi εδώ και πολλά χρόνια...

  • Ας υποθέσουμε ότι σας έκανε την χάρη και έβαζε όλα αυτά που αναφέρετε ως έλειψες, αλλά αντί για 499€ σας το πουλούσε 799€ θα ήσασταν ευχαριστημένοι;
    Δεν είναι δυνατό για καμία εταιρεία που αναπτύσει ένα κινητό και το διαθέτει προς πώληση παγκόσμια να τα παρέχει όλα αυτά με τιμή μισή ή και πιο κάτω από των υπολοίπων. Δεν λέω όμως πώς τα 499€ είναι λίγα στις μέρες μας για ένα κινητό. Αλλά για την κατηγορία του είναι πολύ καλά.

    Ναι θα ήθελα και εγώ αδιαβροχοποίηση. Είναι σημαντικό στις μέρες μας να μην φοβάσαι μην χαλάσει το κινητό σου από μια βροχή ή από ένα ποτήρι νερό που μπορεί να πέσει πάνω του.
    Θα ήθελα και OIS σε συνδυασμό με EIS που φυσικά και θα είχε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.
    Φυσικά και θα ήθελα στέρεο ηχεία αλλά μπροστά όπως τα Sony, Pixel, Razer phone κλπ. Όχι τα δήθεν στέρεο των υπολοίπων που όταν κρατάς το κινητό σε landscape κατά πάσα πιθανότητα καλύπτεις το κάτω ηχείο.
    Ασύρματη φόρτιση από την στιγμή που δεν είναι πραγματικά ανέπαφη και θα πρέπει το κινητό να ακουμπάει κάπου και επίσης θα πρέπει να φύγει το κατά πολύ καλύτερο και ανθεκτικότερο μέταλλο από την πλάτη και να βάλουν γυαλί, όχι δεν θα ήθελα.
    Όσον αφορά την οθόνη πραγματικά δηλαδή τι παραπάνω θα καταλάβετε από ένα full HD; Αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιεί το κινητό του για VR ναι να πάει σε παραπάνω και όχι απλά σε QHD αλλά σε 4Κ. Όταν όμως η κύρια χρήση είναι σκέτο το κινητό δεν έχει νόημα να βάλεις περισσότερα pixels. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να επιβαρύνεις τον επεξεργαστή και την μπαταρία. Το σημαντικό είναι η ποιότητα της οθόνης. Και από το OnePlus 3 και μετά μας έχει δείξει η εταιρεία ότι σε αυτό το κομμάτι είναι παραπάνω από ικανοποιητική.
    Ακουστικά μέσα στην θήκη, ναι θα μπορούσε έστω ένα απλό σετ. Εγώ προσωπικά έχω αρκετό καιρό που έχω σταματήσει να χρησιμοποιώ ενσύρματα ακουστικά. Τα ασύρματα bluetooth με βολεύουν πολύ περισσότερο. Αλλά αυτό είναι και τι αρμόζει στον καθένα. Αν κάποιος θέλει καλά ενσύρματα ακουστικά θα πάρει over ear αλλά τέτοια ακουστικά ποιος βάζει μέσα στο κουτί;

    Υπάρχουν όμως και αυτά που θα ήθελα από ένα κινητό και τα έχει το OP5T.
    Το dash charge που η μόνη εταιρεία που την πλησιάζει είναι η Huawei.
    Το απροβλημάτιστο Oxygen OS, γιατί βλέπουμε πολλά κινητά που μετά από κάποιο χρόνο χρήσης και μια σειρά αναβαθμίσεων που θα δεχτούν αρχίζουν και δυσκολεύονται και πέφτουν οι επιδόσεις τους.
    Θα ήθελα να ξέρω τα συγκεκριμένα εξαρτήματα που μου προσφέρει ένα κινητό όπως για παράδειγμα τι είδους μνήμη φοράει, ufs 2.1 για το OP5T. Και όχι να μου λένε ένα ufs αλλά μπορεί να είναι είτε 2.0 είτε 2.1 ανάλογα με την διαθεσιμότητα είτε ακόμα χειρότερα όπως είδαμε πρόσφατα να διαθέτουν το ίδιο κινητό στην ίδια τιμή και να το ένα να έχει μνήμη ram ddr3 και αποθηκευτικό emmc 5.1 και το άλλο να έχει ram ddr4 και αποθηκευτικό ufs 2.1 αλλά είναι θέμα τύχης τι θα σου κάτσει, αυτό είναι απαράδεκτο. Επιπλέον έχουμε δει να πωλούνται ίδια κινητά με διαφορετικό αισθητήρα κάμερας και διαφορετικό τελικό αποτέλεσμα σε φωτογραφίες. Όπως επίσης έχουμε δει σε άλλο κινητό τον δήθεν ίδιο επεξεργαστή αλλά από δύο διαφορετικές εταιρείες κατασκευασμένο με επίσης διαφορετική αποδοτικότητα.
    Επίσης για όσους το επιθυμούν και θέλουν να αλλάξουν το λογισμικό του κινητού τους αν δεν τους αρέσει έχουν και το ελεύθερο από την εταιρεία να περάσουν όποια custom ROM θέλουν χωρίς να χάσουν την εγγύηση. Και γι' αυτό το λόγο υπάρχουν και πολλοί developers που ασχολούνται με αυτό το κινητό.

    Και το ερώτημά μου παραμένει. Θα δεχόσασταν μία σημαντικά αυξημένη τιμή για να τα έχετε όλα αυτά;
    Εγώ προσωπικά θα μπορούσα να δεχτώ μια έξτρα χρέωση 50-70€ για αδιαβροχοποίηση και OIS.

  • day one 500....του λείπουν 500 ευρώ.
    αν δεν δώσεις 1000 δεν παίρνεις κινητό της προκοπής.
    ...που πας κακομοιρέο με 500 ευρώ?
    ....πως θα το βγάλεις απ την τσέπη στην κοινωνία?
    ....με τι ψυχή θα το βάλεις πάνω σε τραπέζι στα Cafe?
    ....με τι καρδιά θ απαντήσεις σε κλήση στο δρόμο?
    ....πως θα μπεις στα σόσιαλ με τέτοια ανάλυση?
    ....πως θα την βγάλεις τούτες τις βροχερές μέρες με την νερορουφήχτρα?
    ....πως θα μπεις νεροτσουλήθρες χωρίς κινητό?
    ....πως θα ζήσεις χωρίς ασύρματη βάση να το καμαρώνεις?
    ....πως θα βγάλεις φώτο τρεμούλιακα?
    ....500...τσέπη...Bluetooth....χρήση μόνο σε αποθήκη!!!...Έλληνας.

  • Βρε Ουστ βρωμοκινεζοι με τα ελαττώματα σου. Γι αυτό λοιπόν μόνο ψωμί ελιά και σαμσουγκια. Έχω τον βασιλιά και είναι μπροστά από όλα.

  • Ξεκινώντας να πω, πώς ούτε Κινέζος είμαι, ούτε Κινέζα γυναίκα έχω, ούτε μετοχές σε κινέζικες εταιρείες έχω!! Οι άνθρωποι σε θέματα τεχνολογίας πλέον είναι έτη φωτός μπροστά για να καταλάβετε πριν μια δήθεν επώνυμη εταιρεία βγάλει ένα καινούργιο μοντέλο αυτοί ήδη έχουν τον κλώνο του και επειδή δεν μπορούν να έχουν αξιοπρεπή αυτονομία ( οι επώνυμοι) αυτοί ήδη τους βοηθάνε κατασκευάζοντας κάτι καταπληκτικές θήκες powerbanks. Σε λίγο καιρό όπως έμαθα θα δώσουν και πατέντα πυροπροστασίας. Επίσης άρχισαν να βγάζουν και φτηνά drones να ακολουθούν τα αεροπλάνα όταν οι αεροπορικές εταιρείες θα κρατούν τις επώνυμες συσκευές των 1000€.

  • Όλο το άρθρο δεν έχει καμία βαση !! Δε μπορεις να μπεις σε διαδικασία σύγκρισης μόνο και μόνο απο τη διαφορά αρχικής τιμής. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά για να γραφουν οι εκάστοτε ''ειδικοί '' των sites και του youtube... Έλεος... στο τέλος θα μας πείτε και ότι είναι για πέταμα!! Δε γινεται να λογίζεται ως μειωνέκτημα η άναλυση του κινητου και το ηχείο του...Ρε Κώστα με αυτά που γράφεις χαλάς την οποια αξιοπιστία έχεις...Επειδή έχετε συνεργασίες με εταιρίες και Ελλήνικά μαγαζιά δε πρέπει να λέτε πραγματα που δεν έχουν υποσταση.Φιλικά πάντα ετσι...

  • Όντως, ο τελευταίος φίλος εχει ένα δίκιο... Τι νόημα εχει το άρθρο; Αν ειναι να γίνει ένα άρθρο για κάθε μια απο τις ναυαρχιδες.. Ένα άρθρο να λέει τι δεν εχει το iPhone x τι δεν εχει το s8 τι δεν εχει το mate 10 pro κτλ... Τωρα που το ανέφερε ο φίλος το αντιλήφθηκα και εγω..

  • melon, Το άρθρο εκφράζει την προσωπική άποψη του συντάκτη, δεν το υπογράφω εγώ. Αλλά και εγώ να το υπέγραφα μια χαρά βάση έχει σε αυτά που αναφέρει ότι δεν έχει, δεν έβγαλε από το κεφάλι του. Μην είσαι κακοπροαίρετος.

    Σταύρος Χρι, Μπορεί και να κάνουμε στο μέλλον αντίστοιχο άρθρο για κάποιο άλλο μοντέλο. Καλή ιδέα!

    Παιδιά, Καταλαβαίνω απόλυτα ότι δεν μπορούμε να καλύπτουμε όλους με την θεματολογία μας. Μια θα είναι έτσι μια θα ειναι αλλιώς. Μακάρι να είχαμε 10 συντάκτες, έναν fan για την κάθε εταιρεία και να γράφουμε όλη μέρα. Δεν είναι όμως έτσι, μια μέρα θα γράψουμε για τον έναν, μια για τον άλλο.

  • εχω κατακρινει την αυξηση τιμη στα oneplus και εχω πει ρε μεγαλε ουτε καν ακουστικα δεν δινεις.. αλλα εχει σαν κινηση αυτη κι τη απο πισω λογικη οτι oneplus θα επιλεξει ο ψαγμενος που σιγουρα θα εχει αλλαξει πολλα κινητα και θα του χουν μεινει καμια δεκαρια ζευγαρια στη ντουλαπα καβατζα... οποτε σου λεει γιατι να ανεβαινει το κοστος απο αυτο?
    αδιαβροχο θα αναγκαστει να γινει επειδη ειναι ολα και ois θα βαλει πρωτα στη μια καμερα και μετα και στην δευτερη απλα τα φυλαει σαν feature για να ανεβασει κι αλλο την τιμη και να χει μια δικαιολογια.

    παντως never settle σε κινητο με τοσες ελλειψεις δε παιζει ρε μεγαλε !….

  • @Σταύρος Χρι, μπορεί να μην γράψαμε για το iPhone X ή το Galaxy S8, είχαμε γράψει όμως για το LG G6 (https://techblog.gr/mobile/what-could-have-made-lg-g6-even-better-3762/). Είναι έτσι όπως τα λέει ο Κώστας. Επιπρόσθετα, τόσο το G6, όσο και το OnePlus 5T έχουν ένα κοινό και αυτό είναι πως πρόκειται για ναυαρχίδες σε καλύτερη τιμή. Οι ίδιοι οι κατασκευαστές ισχυρίζονται πως πρόκειται για ναυαρχίδες, high-end μοντέλα. Οπότε η σύγκριση των δύο κινητών με άλλα ακριβότερα high-end (S8, iPhone X πχ.) λόγω τιμής είναι δικαιολογημένη, εφόσον οι ίδιοι οι κατασκευαστές τους το κάνουν. Το λέω αναφερόμενος στον @melon.

    Ωραία ιδέα πάντως να ξεκινήσουμε να γράφουμε παρόμοια άρθρα για περισσότερα μοντέλα.

  • @Τάσος Νικολακόπουλος μου λέτε ότι το κριτήριο για γίνονται αυτά τα άρθρα με τίτλο '' τι λείπει από το Χ κινητό '' είναι η χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τα κινητά με την υψηλότερη τιμή σε συνδυασμό με το ότι οι ίδιες οι εταιρίες τα παρουσιάζουν σαν ναυαρχίδες high-end με ισάξια χαρακτηριστικά σε χαμηλότερη τιμή. Άρα αν το OnePlus 5t κόστιζε 1600 ευρώ θα είχαμε ένα άρθρο με τίτλο ''τι λείπει από το iPhone X '' των 1200ευρώ...

  • @Σταύρος Χρι Αν το OnePlus 5T κόστιζε 1600 ευρώ και η πλειοψηφία των ναυαρχίδων ήταν στο ίδιο εύρος τιμών, με το iPhone X να κοστίζει λιγότερα, τότε ναι. Τα 5T και G6 είναι φθηνότερα από μια σειρά high-end smartphones που βρίσκονται στο ίδιο εύρος τιμών. Αν παρουσιαστεί σήμερα ένα κινητό που κοστίζει 1600 ευρώ (κάτι που έχει γίνει), όπως διάφορα μοντέλα πολυτελείας από εταιρείες που δεν ακούμε συχνά, δεν υπάρχει λόγος να γράψουμε τι λείπει από τα κινητά που είναι φθηνότερα του. Αναφερόμαστε στην απόκλιση από το εύρος τιμών της high-end κατηγορίας και όχι από το πιο ακριβό κινητό στην αγορά.

  • @Τάσος Νικολακόπουλος αυτό εννοώ και εγώ, ότι το να γράφεις τι λείπει από ένα κινητό λόγο τις χαμηλότερης τιμής του, εντός της ίδια κατηγορίας, σε σχέση με τον ανταγωνισμό δεν έχει καμία λογική ! Προφανώς και λείπουν πράγματα από οποιοδήποτε συσκευή high-end ανεξαρτήτου κόστους. Ο λόγος που θα δικαιολογούσε ένα τέτοιο άρθρο, όπου παρουσιάζει τι λείπει, για κάποιο κινητό θα έπρεπε να είναι είτε το μεγάλο ''hype'' που έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτό, είτε η υψηλότερη τιμή του σε σχέση με τον ανταγωνισμό, είτε για λόγους σύγκρισης εντός της ίδιας κατηγορίας. Όπου το τελευταίο θα προέβλεπε και άλλα παρόμοια άρθρα για τις υπόλοιπες συσκευές ίδια δυναμικής... Αλλιώς δημιουργούνται 2 λάθος εντυπώσεις. Ότι λόγο της χαμηλότερης τιμής και μόνον αυτού, μία συσκευή υστερεί σε σχέση με τις υπόλοιπες, και ότι η έλλειψη όμοιων άρθρων για ακριβότερες ναυαρχίδες μαρτυρά ότι δεν τους λείπει τίποτα λόγο μεγαλύτερης τιμής.
    Σε αυτό το σημείο θέλω να διευκρινίσω πως δεν κάποιος fan ή hater συγκεκριμένης εταιρίας και πως δεν έχω κάποια αρνητική διάθεση ή ειρωνεία στο γραπτό μου λόγο με σκοπό να σας προσβάλω. Απλά τις σκέψεις μου περιγράφω φιλικά, εκθέτοντας την άποψή μου με στόχο να δώσω τροφή για σκέψη...

  • @Σταύρος Χρι Η γνώμη σου είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Ένας κύριος λόγος, μεταξύ άλλων, για τον οποίο γράφονται τέτοια άρθρα για smartphones που θεωρούνται high-end, αλλά είναι φθηνότερα από τον ανταγωνισμό είναι ο εξής: Να ανακαλύψουμε τι πιθανώς οδήγησε στο χαμηλότερο της τιμής, ποιες ελλείψεις έχει το κινητό (πχ OnePlus 5T) και είναι κατά ένα μεγάλο ποσό φθηνότερο από την πλειοψηφία των άλλων high-end προτάσεων. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποια σημεία στα οποία ο κατασκευαστής έκανε έκπτωση σε ποιότητα ή δυνατότητα για να διαθέσει μια πιο προσιτή συσκευή. Κατανοώ το σημείο που θες να θίξεις και συμφωνώ. Οι ακριβότερες ναυαρχίδες δεν είναι τα πιο ολοκληρωμένα κινητά, δεν έχουν τα πάντα. Δεν είναι όμως αυτός ο λόγος που γράφεται το άρθρο. Είναι για να γνωρίζουμε όλοι τους λόγους που, στην συγκεκριμένη περίπτωση, το OnePlus 5T είναι φθηνότερο. Εν κατακλείδι, επειδή θεωρώ πως αυτή η κατηγορία θεματολογίας είναι ενδιαφέρουσα, ίσως στο μέλλον γράφουμε παρόμοια κείμενα για όλες τις high-end προτάσεις. Δεν το κάνουμε επιλεκτικά. Γράψαμε για τα G6 και 5T για τον παραπάνω λόγο. Φιλικά.

  • @Τάσος Νικολακόπουλος Χαίρομαι που καταλαβαινόμαστε και συμμερίζομαι άποψή σας ! Θα περιμένουμε και νεότερα άρθρα στο μέλλον λοιπόν... Καλή συνέχεια ημέρας εύχομαι...

  • Σε σχέση με την αναφορά στην απουσία ασύρματης φόρτισης απλά να αναφέρω ότι το σύστημα φόρτισης της Oneplus (dash charge) αποτελεί ίσως και το μεγαλύτερο του πλεονέκτημα. Όποιος έχει Oneplus, ξέρει.

  • Παιδιά λύστε μου μια απορία
    Γιατί έχω την εντύπωση ως μέχρι στιγμής η ασύρματη φόρτιση δεν είναι λειτουργική, αλλά από την άλλη μας δημιουργεί κ προβλήματα στης συσκευές?
    Π.χ από την στιγμή που μια εταιρία θα βάλει ασύρματη φόρτιση θα περιοριστή όσον αφόρα τα υλικά κατασκευής, δλδ δεν μπορεί να βάλει μέταλλο πάρα μονό γυαλί
    Δεύτερον αναγκαστικά σε όλες τις συσκευές θα αυξηθεί το πάχος
    Τρίτων ακριβότερο κόστος κατασκευής και 2 φόρες πιο ακριβό κόστος ανακατασκευής για τους καταναλωτές
    Τέταρτων και βασικότερο όταν φορτίζεις το κινητό με την υποτιθέμενη ασύρματη φόρτιση δεν μπορείς να χρησιμοποιείς το κινητό (πχ φωτογραφίες, σερφαρίσμα)

  • Σαν εταιρία μου έχει αφήσει καλή εντύπωση. Δεν έχω κάποιο κινητό της εταιρίας ούτε ξέρω κάποιον με αυτή την εταιρία. Αλλά δεν πιστεύω πως η ασύρματη φόρτιση είναι ελάττωμα. Καταρχάς πρέπει να πληρώσεις το εξάρτημα και δεν είναι λειτουργικη η χρήση της. Ζήτημα να τη χρησιμοποιούν το 0,01% της Ελλάδας.. Έχω και γω αδιάβροχο κινητό αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να το δοκιμάζω με το νερό. Η αδιαβραχοποιηση βολεύει μόνο αν γινει κάτι κατά λάθος. Το OIS είναι όντως απώλεια αλλά σκεφτείτε και τη τιμή ή όποια είναι κανονικη. Μεταξύ full hd+ και 2Κ οι διαφορές είναι ελάχιστες.. Ίσα ίσα κερδίζεις στην αυτονομία. Τα ακουστικά είναι ενα μείον αλλά σκέψου ότι τα ακουστικά που δίνονται στα κουτιά δεν είναι και της καλύτερης ποιότητας. Παρότι θα έπρεπε να υπάρχουν στη συσκευασία.. Εμένα μου αρέσει σαν κινητό πάντως!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Τάσος Νικολακόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.