Smartphones

Oppo Find X2: Βίντεο δείχνει την υπεροχή του Omni-Directional Focus έναντι του Dual Pixel AF

Τα νέα Oppo Find X2 και Find X2 Pro κυκλοφόρησαν πριν μερικές ημέρες και στο module έχουν τον νέο αισθητήρα της Sony, ο οποίος έρχεται με 2×2 chip στον φακό. Η Oppo δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο εξηγεί μερικές λεπτομέρειες για τις κάμερες των νέων smartphones της.

Ένας από τους λόγους που το Find X2 κατέκτησε το DxOMark

Σύμφωνα με την Oppo, το όνομα της τεχνολογίας του κύριου φακού των Oppo Find X2 είναι Omni-Directional Focus. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει το focus detection να πραγματοποιείται τόσο κάθετα όσο και οριζόντια.

Συγκεκριμένα, το Omni-Directional Focus των Oppo Find X2 είναι καλύτερο από το Dual Pixel AF, το οποίο με τη σειρά του είναι καλύτερο από το βασικό phase-detection AF.

Στο phase-detection AF χρησιμοποιείται μόνο ένας μικρός αριθμός pixel για το focus detection. Αντιθέτως, στο Dual Pixel AF κάθε pixel έχει δύο φωτοδιόδους οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το focus detection.

Ωστόσο, αυτό έχει και τα αρνητικά του. Ουσιαστικά, το Dual Pixel AF διαιρεί τα pixels σε δύο διόδους και επικεντρώνεται στις κάθετες patterns, ενώ δυσκολεύεται στη διαχείριση των οριζόντιων patterns.

Από την άλλη, το Omni-Directional Focus των Oppo Find X2 χάρη στο Quad-Bayer διαιρεί το κάθε pixel σε τέσσερις φωτοδιόδους και το focus detection λειτουργεί τόσο οριζόντια όσο και κάθετα.

Επιπλέον, οι Quad-Bayer αισθητήρες πλεονεκτούν από τους υπόλοιπους αφού έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίζουν τις τέσσερις φωτοδιόδους ως ξεχωριστά pixels προσφέροντας έτσι φωτογραφίες καλύτερης ανάλυσης.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το Oppo Find X2 Pro να πάρει θετικές κριτικές από το DxOMark για τις επιδόσεις του στο AF. Έτσι κατέκτησε την πρώτη θέση στα DxO charts, την οποία μοιράζεται με το Xiaomi Mi 10 Pro.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 11 Μαρτίου 2020 12:26

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.