Πατέντα της Apple για foldable smartphone

, Πατέντα της Apple για foldable smartphone

Samsung, Motorola και Huawei έφεραν στην αγορά τα πρώτα foldable smartphone ωστόσο ο Αμερικανικός κολοσσός που ακούει στο όνομα Apple δεν έχει ανακοινώσει κάτι μέχρι στιγμής. Ωστόσο, τις προηγούμενες μέρες εντοπίστηκε στο US Patent and Trademark Office (USPTO) πατέντα της εταιρείας με τίτλο “Foldable cover and display for an electronic device”.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες από την πατέντα, η συσκευή θα ενσωματώνει ένα flexible display layer καθώς και ένα cover layer το οποίο θα προστατεύσει το panel. Το display αυτό ίσως έχει την δυνατότητα να σταθεί και σε μία ενδιάμεση κατάσταση από “folded” και “unfolded”, χαρακτηριστικό που ενσωμάτωσε και η Samsung στο Galaxy Z Flip.

, Πατέντα της Apple για foldable smartphone

Το προστατευτικό θα μπορούσε να αποτελείται από γυαλί, ζαφείρι και άλλα κεραμικά υλικά. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο αν το panel θα είναι LCD, OLED, ή AMOLED. Φυσικά, για την προσαρμογή του software θα χρησιμοποιηθούν διάφοροι αισθητήρες οι οποίοι θα αναγνωρίζουν την θέση της συσκευής.

, Πατέντα της Apple για foldable smartphone

Βέβαια, το γεγονός ότι η Apple κατέθεσε μία τέτοια πατέντα δεν επιβεβαιώνει ότι θα κυκλοφορήσει μία τέτοια συσκευή. Μέχρι και αυτήν την στιγμή είναι άγνωστο αν και πότε θα κυκλοφορήσει η Apple ένα αναδιπλούμενο smartphone και γενικότερα ένα προϊόν με αναδιπλούμενη οθόνη. Εσείς θα αγοράζατε ένα smartphone ή tablet με αναδιπλούμενο display; Πείτε μας σας στα σχόλια.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Μακάρι να ξεκινήσουν μαζικά για να πέσουν και οι τιμές. Το foldable σε κινητό το βρίσκω ενδιαφέρον, σε tablet πάλι, δεν έχουμε δει κάτι αλλά και εκεί υπάρχουν εφαρμογές.

Kosmas

διπλή τιμή θα είναι για το foldable iphone

jonjon

Είδα ένα fold από κοντά! Σαν ιδέα 💡 είναι ενδιαφέρον, θέλει ακόμα μια γενιά νομίζω το fold 1,5 ή 2 η όπως λέγεται θα είναι σούπερ. Προς το παρόν η τιμή είναι γελοία η οθόνη θέλει ⚠ προσοχή. Αν η Apple βγάλει θα γίνει mainstream και μετά θα γίνει χαμός και θα έχουμε περισσότερες επιλογές.

Spyros

Το ipad που έχει η Apple είναι ήδη foldable. Απλά θέλει λίγη περισσότερη δύναμη για να κλείσει 😂

Μαρία

Όχι τα θεωρώ κακομουτσουνα..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.