Οδηγός βήμα βήμα, Samsung Galaxy S αναβάθμιση σε όλες τις εκδόσεις Android

Ο φίλος domigr που κέρδισε πρόσφατα το LG Optimus 2X στο διαγωνισμό του Techblog, θέλησε να μας ευχαριστήσει ετοιμάζοντας έναν αναλυτικό οδηγό βήμα βήμα για επίδοξους flashers του Samsung Galaxy S. Λίγο πριν την έλευση της επίσημης αναβάθμισης σε Android 2.3, o domigr κάνει ότι θέλει με το δικό του Galaxy S και μας παρουσιάζει τη διαδικασία.

Προσοχή: Η μέθοδος που προτείνουμε δεν εγκρίνεται απο την Samsung και αν την ακολουθήσετε θα χάσετε την εγγύησή σας, εκτός αν φλασάρετε Rom της χώρας σας! Θα πρέπει να είστε απολύτως σίγουροι ότι ξέρετε τι πάτε να κάνετε και το σε καμία περίπτωση το Techblog δεν φέρει ευθύνη εφόσον πάει κάτι στραβά στη διαδικασία και το κινητό σας σταματήσει να λειτουργεί.

Όπως βλέπουμε οι Rom χωριζονται σε κατηγορίες ανάλογα με τις χωρες όπως europe, asia, arabic, usa και special. Για παράδειγμα θέλουμε να φλασάρουμε μια Rom απο την Ευρώπη και συγκεκριμένα την προτελευταία (I9000XWJS8) το xw που έχει μας υποδηλώνει απο το w ότι θα έχει σίγουρα ελληνικά στο μενού και μάλλον και στο πληκτρολόγιο, ενώ η I9000XXJVK αντί το δεύτερο γράμμα να είναι w είναι x και αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχει πουθενά ελληνικά!!Για να καταλάβουμε πια ρομ είναι πιο καινούργια θα κοιτάμε τα επόμενα στοιχεία απο το xx ή xw. π.χ. η πιο καινούργια 2.2.1 είναι η Ι9000XWJS8 ενώ η πιο καινούργια Rom είναι η I9000XXJVK που είναι και 2.3.3.

Ανοίγουμε το odin (δηλαδή το αρχείο που έχει μέσα I9003_Odin3 v1.82) και βάζουμε τα εξής στοιχεία:
– Tικάρουμε το Re-partition, το “Auto-reboot” και “F. Reset Time”!Αυτά πρέπει να είναι τικαρισμένα.
– Στο pit βάζουμε το 512pit απο τον φάκελο του odin.
– Στα πεδία pda βάζουμε το pda της Rom.
– Στο phone βάζουμε το phone της Rom.
– Στο csc βάζουμε το csc της Rom.
Σημείωση: Εφόσον η Rom που κατεβάσαμε έχει μονο αρχείο pda-μπλα-μπλα.tar βάζουμε μόνο αυτό στο pda και τα πεδία phone και csc τα αφήνουμε κενά).

5. Βάζουμε το τηλέφωνο σε download mode, με τα 3 κουμπιά (volume down-μείωσης έντασης ήχου, home-το μεγάλο κεντρικό, power-δεξιά, από εκεί που ενεργοποιείται το κινητό) αυτό το κάνουμε ενω το κινητό είναι κλειστό! Προσοχή: Αν δεν λειτουργεί ο συνδυασμός, μην συνεχίσετε την διαδικασία!

Για να καταλάβουμε ότι λειτουργεί θα μας δείξει ένα μεγάλο κίτρινο τρίγωνο στυλ “προσοχή”, με το πράσινο ρομποτάκι του Android μέσα να σκάβει… και από κάτω γράφει Downloading… do not turn off target. Άμα συμβεί αυτό τότε το συνδέουμε στον υπολογιστή όπως ειναι και θα δούμε στο odin στο πεδίο ID:COM ότι θα λέει κάποιον αριθμό γιατί το αναγώρισε. Επίσης κάτω στο messages έχει την προόδο της αναβάθμισης. Μόλις σας γράψει εκεί added και εφόσον έχετε κάνει και όλα τα άλλα βήματα πατάτε start και περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Σήμείωση: Αν για κάποιο λόγο κολλήσει στην αναβάθμιση κλείνετε το odin και το τηλέφωνο και ξανακάνετε τα βήματα απο το βήμα 4.

Αμέσως μετά το κινητο θα κάνει επανεκκίνηση και θα αρχίσει να περναέι κατι αρχεία!Μόλις το κινητό μπει στο μενού τότε το αποσυνδέετε!Βάζετε τις αρχικές ρυθμίσεις που σας ζητάει και μετά κάνετε ένα hard reset πληκτρολογώντας *2767*3855#. Αυτό ήταν!

Καλά φλασαρίσματα και με προσοχή!

Kudos to domigr

Επεξεργάστηκε την 19 Ιανουαρίου 2022 9:16

Σχόλια

  • μια ερωτιση!!!!
    εαν κανω το update σε2.3.3 και μετα απο λιγο καιρο ερθη και επισημα απο το kies μπορω να το αλλαξω και να βαλω το επισημο updates????

  • για να γινει αυτο που λεει ο λαμπρος ομως πρεπει να ξαναεγκατασησεις το official 2.2 froyo (xwjph)..?? η θα ερθει η αναβαθμιση και ετσι? (μεσω του κιες παντα)

  • ναι εννοειται οτι θα πρεπει να ξαναπερασεις τη jph και μετα αναβαθμιση απο το kies ;)

  • ωραια.. υπαρχει κανενα λινκ που να μπορω να κατεβασω την xwjph γιατι δεν βρισκω?? και κατι αλλο.. αν ξαναπερασω την xwjph ειμαι παλι εντος εγγυησης σωστα?

  • δυστυχως η jph δεν υπαρχει σε link...αλλα μπορεις να το κανεις με το kies patcher..ωστε να ξεγελασεις το kies και να σου δωσει την jph ενω εσυ πχ μπορει να μην εχεις ελληνικη ρομ εκεινη την στιγμη..

  • Δοκίμασε να επιλεξεις από το μενού εφαρμογές ανάπτυξη εντοπισμός σφαλμάτωνUSB και μετά ξαναδοκιμασε

  • ναι το κανω και ξανα ανοιγη το κινητο....
    επελεξα και το εντοπισμο σφαλματωνusb και παλι το ειδιο κανει ανοιγη...

  • δεν εχει σχεση ο εντοπισμος σφαλματων απλως το κινητο σου δεν διαθετει download mode για αυτο..

  • ok ευχαριστω θα του ριξω μια ματια και θα δω τι θα κανω γιατι μαλλον θα περιμενω τo update απο το kies καλητερα και ελπιζω να μην αργιση πολυ... παντως ευχαριστω πολυ για την βοηθεια....:))))) αα φιλε μου και καλοριζικο το LG Optimus 2X………

  • Παιδιά μην το βγάλουμε off-topic. Παρακαλώ οι ερωτήσεις να είναι μόνο για τη διαδικασία της αναβάθμισης. Thanks ;)

  • Πριν λίγες μέρες προσπάθησα να περάσω μια ROM στο Galaxy S μου αλλά ήταν αδύνατον να βάλω την συσκευή σε download mode. Όποιον συνδυασμό πλήκτρων κι αν δοκίμασα, δεν γινόταν τίποτα. Υποθέτω πως κάποιες παρτίδες έρχονται με απενεργοποιημένη -πώς αλλιώς να το πω- αυτή την δυνατότητα....

  • ναι καποιες ερχονται με απενεργοποιημενο για αυτο κανεις οτι λεω στο 15 comment ;)

  • καλημέρα και πάλι παιδιά.
    όπως είπα και εχθές πέρασα την ginger που έλεγε ο φίλος domigr.
    το κινητό είναι άλλο!!!!αλλά έχω τα εξής θέματα:
    δεν έχω gps
    δεν έχω 3g
    δε μπορώ να γράψω ελληνικά μηνύματα
    επειδή μετά απο αυτό που βίωσα δεν υπάρχει επιστροφή κάθε βοήθεια για την επίλυση των άνω θα με ικανοποιούσε ιδιαιέρως.
    Ευχαριστώ έτσι και αλλιώς.

  • ελληνικα δεν εχεις στο πληκτρολογιο επειδη οπως ειπα δεν ειναι σιγουρα αν θα γραφεις ελληνικα με την xw..μια απλη και ευκολη λυση ειναι ειναι να κατεβασεις το greek ime...για το 3g βαζεις χειροκινητα τα apn του παροχου σου...

  • Μπειτε στο http://www.drkyrom.com. Ο Darky κανει τις καλυτερες rom για SGS.Εγώ έχω GB 2.3.3
    (Darky's 10 RC4)

    Μπειτε διαβαστε.Είναι αρκετά εύκολο.Έχω βάλει όλες τις εκδόσεις απο 9 και μετά.

  • ολα πηγαν καλα domigr με το link1 ομως!απολαμβανουμε περισσοτερο το γαλαξια μας τωρα! :D

  • ΠΑΙΔΕΣ ΠΕΡΑΣΑ ΤΗΝ 2.3.3 GINGER ΜΕΣΩ ODIN ΜΕ ΤΟ LINK ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΚΑΙ Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΤΑ ΣΠΑΕΙ.ΤΟ INTERNET ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟ.ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΑΠΟ YOUTUBE ΣΦΑΙΡΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ domigr.ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΣΩΣΤΑ.ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.

  • Καλησπερα και χρονια πολλα για τις ημερες...
    Εχω ενα προβλημα με το galaxy μου.
    Ενεργοπιο το gps και μου και δεν πιανη σημα....
    Δηλαδα παω στη πλοηγηση που εχει μεσα το κινητο και μολις το ανοιγο γραφη αναμονη τοποθεσιας και δε κανει τιποτε αλλο,αλλα και στο πανω μερος της οθονης που βγαζη το σηματακη του δορηφορου κανει σανα να μην πιανη σημα καθολου.
    Το κινητο το εχω ενα μηνα και το μονο που εχω κανει ειναι που εκανα update απο το kies σε 2.2 αλλα δε ξερω εαν με τη 2.1 μου δουλευε.....
    Ξερη κανενας τη μπορω να κανω??????

  • Δεν εχει καμια σχεση η αναβαθμιση...ποιο προγραμμα χρησιμοποιεις για gps??πριν στην 2.1 δουλευε κανονικα??

  • Δε ξερω γιατι δε το ειχα δοκιμαση με τη 2.1.
    Εβαλα και το navigon 2.6 και μου εκανε το ιδιο και το εσβησα γιατι νομηζα οτι δε δουλευη το προγραμμα αλλα μετα που δοκιμασα το δικο του που εχει το κινητο (την πλοηγηση)παλη τα ιδια κανει.........

  • Εισαι σιγουρος οτι το δουλευεις σωστα??γενικα δεν χρησιμοποιουσα gps στον γαλαξια(πλεον δεν τον εχω για να σου πω) και δεν πολυξερω σε αυτο το θεμα...

  • Καλησπερα σε ολους.Αμα βαλω την 2.3.3 πως θα περασω τις επαφες?Γινεται απο το kies?Το mls destinator θα λειτουργει?

  • Γίνεται και από το kies αν κάνεις συγχρονισμό με το outlook αλλά μπορείς να εξάγεις και αρχείο vcf το οποίο μετά το κάνεις εισαγωγή και όλα ok ψάξε το λίγο από το μενού των επαφών

  • επισης γινεται και αμα εχεις gmail..συγχρονιζεις τις επαφες με το gmail σου..το mls δεν λειτουργει σε 2.3 νομιζω...

  • Προσοχη!Αν κατεβασεται 2.3.3 απο το το link2 κατεβαζει την 2.2 μονο απο το link 1

  • Μολις εβαλα την 2.3.3.Απιστευτα γρηγορο το τηλεφωνο.Τελος τα κοληματα.Ολα ok.Αν ακολουθησεις ακριβως τα βηματα ειναι πολυ ευκολη η αναβαθμιση!!!!Ευχαριστω!!!!!

  • Εχω βαλει την 2.3.3 και το κινητο ειναι αλλο τηλεφωνο.πολυ πιο γρηγορα σε ολα.εχω ενα προβλημα ομως μα το navigon.δεν γινεται εγκατασταση της εφαρμογης.υποθετω λογω 2.3.υπαρχει καμια λυση;
    ευχαριστω πολυ

  • Χαιρεται παιδες,

    Μολις χθές αναβάθμισα το galaxy s σε 2.3.3 I9000XWJVH_NEEJV3 και παρότι έφαγα τον κόσμο δε βρήκα ακόμη κάτι για ελληνικό πληκτρολόγιο με swype ή έστω κάποιο ελληνικό πληκτρολόγιο.
    Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή...μην ξαναγυρίζω πάλι σε 2.2, δεν αξίζει μόνο για το πληκτρολόγιο...

    Thanks!

  • κατεβασε απο το μαρκετ το greek ime και φτιαξτο απο τις ρυθμισεις πληκτρολογιου ;)

  • Πολλές φορές σκέφτηκα ότι ακολουθώντας την μη εγκεκριμένη αναβάθμιση τι θα γινόνταν αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα και θα υπήρχε ανάγκη service? Υπάρχει δυνατότητα να φλασάρω ρομ δική μας για να απευθυνθώ σε service? Φυσικά δεν μιλώ για πρόβλημα που από λάθος μου θα γινόνταν σε εγκατάσταση ρομ αλλά για πρόβλημα από οθόνη η από μπαταρία η από κάποιο κουμπί κ.λ.π.Υπάρχει καμμιά εμπειρία σε τέτοια κατάσταση?

  • οταν θες να το πας για service η γενικα οποιαδηποτε σιγμη θες μπορεις να φλασαρεις την ελληνικη..

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.