Οι ολλανδοί κάνουν ποδήλατο σε τρισδιάστατα εκτυπωμένη γέφυρα

τρισδιάστατα εκτυπωμένη γέφυρα, Οι ολλανδοί κάνουν ποδήλατο σε τρισδιάστατα εκτυπωμένη γέφυρα

Τη δυνατότητα να κάνουν ποδήλατο στην πρώτη τρισδιάστατα εκτυπωμένη γέφυρα έχουν οι κάτοικοι της πόλης Gemert στην Ολλανδία.

H γέφυρα, μήκους 7 μέτρων χρειάστηκε τρεις μήνες για την κατασκευή της και αποτελείται από 800 στρώματα ενισχυμένου με χάλυβα σκυροδέματος.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Αϊντχόβεν ανέπτυξαν μια νέα τεχνική 3D εκτύπωσης για να δημιουργήσουν προεντεταµένο σκυρόδεµα.

Για να δοκιμάσουν την ανθεκτικότητά της, τοποθέτησαν βάρος πέντε τόνων κι απ’ότι φαίνεται οι κόποι τους απέφεραν καρπούς, καθώς θεωρούν ότι η νέα τους μέθοδος θα τους βοηθήσει να δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερες κατασκευές.

Παρόλο που η γέφυρα είναι σχεδιασμένη για ποδηλάτες, έχει τη δυνατότητα να αντέξει μέχρι και 40 φορτηγά. Η εκτιμώμενη διάρκεια ζωής της γέφυρας υπολογίζεται στα 30 έτη.

Η εκτύπωση σκυροδέματος έχει ορισμένα πλεονεκτήματα έναντι των τυπικών τεχνικών καθώς μπορεί να σχηματίσει οποιοδήποτε σχήμα επειδή δεν περιορίζεται από καλούπια. Επιπλέον, η μέθοδος αυτή είναι ταχύτερη και πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Ο Theo Salet, του Πολυτεχνείου του Αϊντχόβεν δήλωσε σχετικά: «Η γέφυρα δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά το γεγονός ότι δημιουργήθηκε από έναν εκτυπωτή την καθιστά μοναδική».

Πηγή 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Efkairiakos

Καλό δε λέω,
Και εμείς όμως εκτυπώνουμε όπου να ναι το Τέταρτο μνημόνιο…

bezilys

@Efkairiakos καλά να πάθουμε εμείς τους βάλαμε αυτούς που μας κυβερνάνε και εμείς μόνο μπορούμε να τους κατεβάσουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

News Apple featured Samsung

Η Apple είναι και πάλι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεφώνων

Η Apple είναι για άλλη μία φορά ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεφώνων στον κόσμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της idc η εταιρεία από το cupertino απέστειλε 50,4 εκατομμύρια iPhone το πρώτο τρίμηνο του 2021.

News Instagram

Αυτές είναι οι νέες λειτουργίες του Instagram

Το Instagram ξεκινά μια βδομάδα αποκάλυψης προϊόντων με την ανακοίνωση του “Collabs.”

News SpaceX

SpaceX: Πόσο θα κοστίζει το εισιτήριο για το ταξίδι στον Άρη;

Για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στον Άρη, ήρθε η ώρα να ξεκινήσουν να αποταμιεύουν για το απαιτούμενο εισιτήριο. Μπορεί ο πύραυλος της SpaceX που θα πραγματοποιήσει το ταξίδι να μην είναι ακόμα έτοιμος αλλά ο Elon Musk ξεκίνησε να κάνει εικασίες για… το κόστος της μετακίνησης.

News

Ρομπότ λύνει τον κύβο του Ρούμπικ σε 0,38 δεύτερα σπάζοντας το ρεκόρ

Το ρεκόρ επίλυσης του κύβου του Rubik έσπασε το ρομπότ Sub1 καταφέρνοντας να λύσει το παζλ σε 0,38 δευτερόλεπτα. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε το ίδιο ρομπότ, το οποίο προηγουμένως είχε επιλύσει τον κύβο του Ρούμπικ σε 0,637 δευτερόλεπτα που ήταν ήδη αρκετά γρήγορα.