Οι ολλανδοί κάνουν ποδήλατο σε τρισδιάστατα εκτυπωμένη γέφυρα

2

3d print bridge

Τη δυνατότητα να κάνουν ποδήλατο στην πρώτη τρισδιάστατα εκτυπωμένη γέφυρα έχουν οι κάτοικοι της πόλης Gemert στην Ολλανδία.

H γέφυρα, μήκους 7 μέτρων χρειάστηκε τρεις μήνες για την κατασκευή της και αποτελείται από 800 στρώματα ενισχυμένου με χάλυβα σκυροδέματος.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Αϊντχόβεν ανέπτυξαν μια νέα τεχνική 3D εκτύπωσης για να δημιουργήσουν προεντεταµένο σκυρόδεµα.

Για να δοκιμάσουν την ανθεκτικότητά της, τοποθέτησαν βάρος πέντε τόνων κι απ’ότι φαίνεται οι κόποι τους απέφεραν καρπούς, καθώς θεωρούν ότι η νέα τους μέθοδος θα τους βοηθήσει να δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερες κατασκευές.

Παρόλο που η γέφυρα είναι σχεδιασμένη για ποδηλάτες, έχει τη δυνατότητα να αντέξει μέχρι και 40 φορτηγά. Η εκτιμώμενη διάρκεια ζωής της γέφυρας υπολογίζεται στα 30 έτη.

Η εκτύπωση σκυροδέματος έχει ορισμένα πλεονεκτήματα έναντι των τυπικών τεχνικών καθώς μπορεί να σχηματίσει οποιοδήποτε σχήμα επειδή δεν περιορίζεται από καλούπια. Επιπλέον, η μέθοδος αυτή είναι ταχύτερη και πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Ο Theo Salet, του Πολυτεχνείου του Αϊντχόβεν δήλωσε σχετικά: «Η γέφυρα δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά το γεγονός ότι δημιουργήθηκε από έναν εκτυπωτή την καθιστά μοναδική».

Πηγή 1, 2

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Efkairiakos

Καλό δε λέω,
Και εμείς όμως εκτυπώνουμε όπου να ναι το Τέταρτο μνημόνιο…

bezilys

@Efkairiakos καλά να πάθουμε εμείς τους βάλαμε αυτούς που μας κυβερνάνε και εμείς μόνο μπορούμε να τους κατεβάσουμε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα