Έρευνα: Τα παιδιά δεν μπορούν να ξεχωρίσουν Google ads και search links

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η βρετανική ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών, Ofcom, βρέθηκαν κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για το πως αντιλαμβάνονται τα παιδιά το διαφημιστικό περιεχόμενο που υπάρχει online. Ειδικά σελίδες όπως Google ή YouTube θεωρούνται ότι είναι ιδιαίτερα αξιόπιστες.

Η έρευνα με τίτλο “Children and parents: Media use and attitudes” διεξήχθει σε 1379 συμμετέχοντες, γονείς και παιδιά 5-15 ετών. Αποδείχθηκε ότι τα παιδιά δείχνουν όλο και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις πληροφορίες που προέρχονται από online πηγές, ενώ συχνά αδυνατούν να ξεχωρίσουν αν οι πληροφορίες είναι αξιόπιστες ή αμερόληπτες.

Σημαντικός αριθμός συμμετεχόντων δεν μπορεί να κατανοήσει πως λειτουργεί η online διαφήμιση και δέχονται τα αποτελέσματα από μηχανές αναζήτησης όπως Google, Bing ή Yahoo, ως απόλυτη αλήθεια. Ένα στα 5 παιδιά 12-15 ετών (19%) πιστεύει τις πληροφορίες αυτές, μόλις το 31% μπορεί να εντοπίσει τις πληρωμένες διαφημίσεις.

Όσο για το YouTube, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, τα παιδιά δεν αντιλαμβάνονται την έννοια της τοποθέτησης προϊόντος των video bloggers στα κανάλια τους. Μόνο το 52% ηλικίας 12-15 που βλέπουν κανάλια στο YouTube, γνωρίζουν ότι η κύρια πηγή εσόδων είναι η διαφήμιση. Λιγότερο από το 47% γνωρίζει ότι οι “vloggers” (video bloggers) πληρώνονται για να συμπεριλάβουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία στα video τους.

Το θετικό είναι ότι το 84% των παιδιών 8-15 ετών, θα αναφέρει στους γονείς του αν δει κάτι που θεωρεί ανησυχητικό, προσβλητικό ή επιθετικό, και το 97% των παιδιών είπε ότι θυμάται τις συμβουλές που τους έχουν δώσει για την online ασφάλεια.

children online

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

News SpaceX

SpaceX: Πόσο θα κοστίζει το εισιτήριο για το ταξίδι στον Άρη;

Για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στον Άρη, ήρθε η ώρα να ξεκινήσουν να αποταμιεύουν για το απαιτούμενο εισιτήριο. Μπορεί ο πύραυλος της SpaceX που θα πραγματοποιήσει το ταξίδι να μην είναι ακόμα έτοιμος αλλά ο Elon Musk ξεκίνησε να κάνει εικασίες για… το κόστος της μετακίνησης.

News

Ρομπότ λύνει τον κύβο του Ρούμπικ σε 0,38 δεύτερα σπάζοντας το ρεκόρ

Το ρεκόρ επίλυσης του κύβου του Rubik έσπασε το ρομπότ Sub1 καταφέρνοντας να λύσει το παζλ σε 0,38 δευτερόλεπτα. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε το ίδιο ρομπότ, το οποίο προηγουμένως είχε επιλύσει τον κύβο του Ρούμπικ σε 0,637 δευτερόλεπτα που ήταν ήδη αρκετά γρήγορα.

News Bitcoin

Το Bitcoin θα αναγνωριστεί επίσημα ως νόμισμα από την ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναγνωρίσει το bitcoin επίσημα ως νόμισμα και οι κατοχοί του θα φορολογούνται κανονικά, σύμφωνα με τον Μανώλη Σφακιανάκη.

News

Οι ολλανδοί κάνουν ποδήλατο σε τρισδιάστατα εκτυπωμένη γέφυρα

Τη δυνατότητα να κάνουν ποδήλατο στην πρώτη τρισδιάστατα εκτυπωμένη γέφυρα έχουν οι κάτοικοι της πόλης Gemert στην Ολλανδία.