Το ανανεωμενο Google Play Store έρχεται στις Android συσκευές
Σάββατο, 10/04/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
H μεγαλύτερη αλλαγή είναι η παύση χρήσης του hamburger menu στα αριστερά της μπάρας αναζήτησης.
Παρασκευή, 20/05/2016 · Λορένα Σιούτη
Το FindFace είναι ένα app αναγνώρισης προσώπου, το οποίο έρχεται από τη Ρωσία και έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση. Επιτρέπει στους χρήστες του να φωτογραφίσουν τον οποιονδήποτε και να βρουν το προφίλ του στα social media.
Η εφαρμογή κυκλοφόρησε πριν από 2 μήνες αλλά έχει καταφέρει ήδη να έχει 500.000 χρήστες που έχουν κάνει σχεδόν 3 εκατομμύρια αναζητήσεις.
Οι χρήστες του FindFace μπορούν να βάλουν τη φωτογραφία οποιουδήποτε μέσα στο app και αυτό αναζητά το προφίλ του στο VK, το λεγόμενο Facebook της Ρωσίας, το οποίο έχει περί τους 280 εκατ. χρήστες. Αν και τα αποτελέσματα αναζήτησης δεν είναι πάντα επιτυχή, οι δημιουργοί του ισχυρίζονται ότι έχει 70% επιτυχία. Για να κάνει τα πράγματα λίγο πιο εύκολα, εμφανίζει 10 προφίλ με άτομα που μοιάζουν με αυτό που ψάχνεις και επισημαίνει ένα προφίλ που είναι το πιο πιθανό.
Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιείται στο app πρέπει να κάνει αναζήτηση σε περίπου 1 δισεκατομμύριο φωτογραφίες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα προκειμένου να σου βγάλει τα σωστά αποτελέσματα.
Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει προκαλέσει αίσθηση και έντονες αντιδράσεις με αφορμή την προστασία της ιδιωτικότητας, αλλά ο 29χρονος συν-ιδρυτής του FindFace, Alexander Kabakov, μιλώντας στον Guardian εκφράζει μια πιο ρομαντική άποψη. “Αν δεις κάποιον στο δρόμο και σου αρέσει, τον φωτογραφίζεις, τον ταυτοποιείς και στη συνέχεια στέλνεις friend request”, λέει χαρακτηριστικά.
Μελλοντικά, οι δημιουργοί του θέλουν να φέρουν το app και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ή τις ΗΠΑ. Ωστόσο, οι ευρωπαϊκές αρχές δεν έχουν δείξει καλές προθέσεις έναντι εφαρμογών αναγνώρισης προσώπου και οι φωτογραφίες προφίλ του Facebook είναι αποθηκευμένες με διαφορετικό τρόπο από το VK, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιο δύσκολη να γίνει η αναζήτηση.
Οι δημιουργοί του FindFace συνεργάζονται με την αστυνομία της Μόσχας προκειμένου να ενσωματωθεί το software στις κάμερες που είναι τοποθετημένες σε δημόσιους χώρους, έτσι ώστε να μπορούν οι αρχές να εντοπίζουν τους υπόπτους. Η αναγνώριση προσώπου χρησιμοποιείται ήδη σε μεγάλα events όπως μουσικές εκδηλώσεις έτσι ώστε να εντοπίσουν τυχόν εγκληματίες μέσα στο πλήθος. Αν λοιπόν η τεχνολογία των Ρώσων αποδειχθεί αξιόπιστη, δεν είναι απίθανο να εξαπλωθεί και στον υπόλοιπο κόσμο.
Οι δημιουργοί του έκαναν κάποια πειράματα φωτογραφίζοντας άτομα στο μετρό και στη συνέχεια εντόπισαν τα προφίλ τους:
Σάββατο, 10/04/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
H μεγαλύτερη αλλαγή είναι η παύση χρήσης του hamburger menu στα αριστερά της μπάρας αναζήτησης.
Παρασκευή, 09/04/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
Στις ΗΠΑ παρατηρήθηκε το φαινόμενο εστιατόριο να κλέβουν τα ονόματα άλλων και να εκμεταλλεύονται τις online παραγγελίες φαγητού.
Παρασκευή, 09/04/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
Η Neuralink κάνει επίδειξη των δυνατοτήτων της τεχνολογίας της, παρουσιάζοντας έναν πίθηκο να παίζει Pong.
Παρασκευή, 09/04/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
To νέο Android malware είναι κρυμμένο στην εφαρμογή FlixOnline που μπορεί να βρει κανείς στο Google Play Store.
Ότι πρέπει να βλέπεις γκομενάκι στον δρόμο και να το κάνεις αντ αμέσως
Ωραία σκέψη πρωτότυπο app
Σαν εφαρμογή,τεχνικώς, πολύ λειτουργικό, πρωτότυπο και αξιέπαινο.
Σαν εφαρμογή στην καθημερινότητά μας και στον τρόπο προσέγγισης ενός ανθρώπου που μας ενδιαφέρει όχι και τόσο. 98% των αναζητήσεων θα είναι για να βρεις στοιχεία για κάποιον/α που σου άρεσε εμφανισιακά και ενδιαφέρεσαι να τον/την γνωρίσεις ή απλή περιέργεια, άρα απλά ένα ακομη σκαλι πιο μακρια απο την επιτοπου προσεγγιση και την πραγματική κοινωνικοποιηση…