Microsoft: Ετοιμάζει IoT λειτουργικό βασισμένο στα Windows 10X

Microsoft, Microsoft: Ετοιμάζει IoT λειτουργικό βασισμένο στα Windows 10X

Το Surface Neo θα τρέχει μία παραλλαγή του λειτουργικού συστήματος της Microsoft που ονομάζεται Windows 10X. Αυτή η νέα έκδοση των Windows 10 έχει σχεδιαστεί για συσκευές με διπλές ή foldable οθόνες. Ωστόσο, σύμφωνα με αναφορές, το λειτουργικό σύστημα θα είναι διαθέσιμο σε διάφορες παραλλαγές για φορητούς υπολογιστές και πολλές ακόμη συσκευές.

Τι ισχύει για το IoT λειτουργικό της Microsoft

Οι αναφορές λένε ότι, η Microsoft έχει δημιουργήσει ένα νέο IoT λειτουργικό σύστημα επόμενης γενιάς, το οποίο είναι βασισμένο στα Windows 10X. Οι αναφορές σταματούν σε αυτό το σημείο, χωρίς να αναφερθούν σε λεπτομέρειες σχετικά με το νέο IoT OS.

Μέχρι τώρα είναι γνωστό ότι η Microsoft έχει αναπτύξει μία γενική βασική έκδοση του λειτουργικού της, το Windows Core OS. Πάνω σε αυτή τη βάση μπορεί να στηριχθεί σχεδόν οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα. Οπότε, είναι πολύ πιθανό η εταιρεία να έχει δημιουργήσει ή να αναπτύσσει μία έκδοση των Windows 10X ειδικά βελτιστοποιημένη για προϊόντα IoT (Internet of Things).

Το Windows 10 IoT Core προσφέρει ένα απλό περιβάλλον εργασίας που μπορεί να εκτελέσει μια ενιαία εφαρμογή UWP σε συσκευές όπως το Raspberry Pi. Με το Windows Core OS, το λειτουργικό σύστημα της Microsoft μεταφέρεται σε μια πιο αρθρωτή δομή. Αυτό θα επιτρέψει στην εταιρεία να βελτιστοποιήσει το OS για αναδιπλούμενες συσκευές, φορητούς υπολογιστές, HoloLens, ακόμα και το Xbox, ενώ θα διατηρεί τη συμβατότητα του.

Προηγείται η Kaspersky

Η Microsoft δεν είναι η πρώτη εταιρεία που ασχολείται με τον τομέα των IoT λειτουργικών συστημάτων. Παλαιότερα, είχαμε δει το KasperskyOS, ένα ασφαλές λειτουργικό σύστημα για ενσωματωμένα συνδεδεμένα συστήματα με ειδικές εφαρμογές στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Το KasperskyOS στοχεύει στην προστασία του λογισμικού και των συστημάτων δεδομένων από τις συνέπειες που μπορεί να έχει η εκτέλεση επιβλαβούς κώδικα και η εισβολή ιών και χάκερ.

Όλες αυτές οι επιθέσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά σε οποιοδήποτε τμήμα του συστήματος. Κάτι που ίσως έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια ή διαρροή ευαίσθητων δεδομένων, τη μείωση της απόδοσης του εκάστοτε συστήματος και την αστοχία εκτέλεσης διαφόρων εργασιών.

Καθώς το KasperskyOS είναι ένα σχετικά εξειδικευμένο IoT λειτουργικό σύστημα, το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε μέχρις ότου η Microsoft αποκαλύψει τις εφαρμογές του δικού της IoT OS.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games featured Microsoft Xbox

Xbox Game Pass: Η Microsoft ξεκινά τη δοκιμή ενός οικογενειακού πακέτου

H Microsoft ξεκινά τις δοκιμές ενός οικογενειακού προγράμματος Xbox Game Pass που θα επιτρέπει στους συνδρομητές να μοιράζονται τα οφέλη τους με άλλα άτομα.

Software featured Microsoft

Microsoft Defender: Online και local προστασία σε όλες τις πλατφόρμες

Η Microsoft κυκλοφόρησε την εφαρμογή Microsoft Defender και για τις τέσσερις μεγάλες πλατφόρμες, ως μέρος της υπηρεσίας Microsoft 365.

Software featured Microsoft

Διέρρευσε το νέο email client “One Outlook” της Microsoft

Ορισμένοι χρήστες μπόρεσαν να κατεβάσουν τη νέα εφαρμογή, η οποία φαίνεται ότι τώρα λειτουργεί μόνο για λογαριασμούς εργασίας και εκπαίδευσης.

Internet Apple Google Microsoft

Apple, Google και Microsoft συνεργάζονται για login χωρίς password

Οι Apple, Google και Microsoft ανακοίνωσαν ότι εργάζονται προκειμένου δημιουργήσουν υποστήριξη για login χωρίς password την επόμενη χρονιά.