Software

News Plus: Η υπηρεσία που παραβιάζει κανόνες της Apple

TV Plus, News Plus, Apple Card και Arcade είναι οι υπηρεσίες που παρουσίασε η Apple με ειδικό event στις 25 Μαρτίου. Η Apple όμως για ακόμη μία φορά παραβιάζει τους δικούς της in-app subscriptions κανόνες με την News Plus υπηρεσία. Στους κανόνες η Apple λέει πως οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν ότι μόλις ολοκληρωθεί η free trial έκδοση θα ξεκινήσει αυτόματα η χρέωση για τον επόμενο μήνα ενώ πρέπει να τους δίνεται και η δυνατότητα ακύρωσης της συνδρομής οποιαδήποτε στιγμή.

ο iOS developer, davedelong, έκανε tweet την παράβαση της Apple και υπενθυμίζει στην εταιρεία ότι σύμφωνα με το guideline 3.1.2 η News Plus εφαρμογή πρέπει να απορριφθεί αφού δεν διαθέτει κανένα link που να σε μεταφέρει στην Πολιτική Απορρήτου, στο Support page και δεν έχει καμία πληροφορία για το πως κάποιος μπορεί να ακυρώσει την συνδρομή του.

Άλλοι developers του iOS στο thread του davedelong αναφέρουν ότι εφαρμογές τους που διέθεταν το “Try it Free” κουμπί απορρίφθηκαν αμέσως από την Apple καθώς έπρεπε να “εξασφαλίσουν ότι οι χρήστες δεν θα παραπλανηθούν” όπως η ίδια αναφέρει στους κανόνες.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ανδρονικίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.