Για ακόμη μία φορά η Apple παραβιάζει τους δικούς της in-app subscription κανόνες με την νέα News Plus υπηρεσία.
TV Plus, News Plus, Apple Card και Arcade είναι οι υπηρεσίες που παρουσίασε η Apple με ειδικό event στις 25 Μαρτίου. Η Apple όμως για ακόμη μία φορά παραβιάζει τους δικούς της in-app subscriptions κανόνες με την News Plus υπηρεσία. Στους κανόνες η Apple λέει πως οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν ότι μόλις ολοκληρωθεί η free trial έκδοση θα ξεκινήσει αυτόματα η χρέωση για τον επόμενο μήνα ενώ πρέπει να τους δίνεται και η δυνατότητα ακύρωσης της συνδρομής οποιαδήποτε στιγμή.
ο iOS developer, davedelong, έκανε tweet την παράβαση της Apple και υπενθυμίζει στην εταιρεία ότι σύμφωνα με το guideline 3.1.2 η News Plus εφαρμογή πρέπει να απορριφθεί αφού δεν διαθέτει κανένα link που να σε μεταφέρει στην Πολιτική Απορρήτου, στο Support page και δεν έχει καμία πληροφορία για το πως κάποιος μπορεί να ακυρώσει την συνδρομή του.
Άλλοι developers του iOS στο thread του davedelong αναφέρουν ότι εφαρμογές τους που διέθεταν το “Try it Free” κουμπί απορρίφθηκαν αμέσως από την Apple καθώς έπρεπε να “εξασφαλίσουν ότι οι χρήστες δεν θα παραπλανηθούν” όπως η ίδια αναφέρει στους κανόνες.
Ο Mark Gurman αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για τη Siri στο iOS 27: dark-only interface, animated cursor, chatbot-style εφαρμογή και νέο global search από την οθόνη.
Η ενημέρωση KB5089573 των Windows 11 φέρνει ταχύτερη εκκίνηση εφαρμογών έως 40%, κοινή ακρόαση μέσω Bluetooth LE Audio και NPU monitoring στο Task Manager.
Το iOS 27 φέρνει πλήρη αναδιοργάνωση του μενού ρυθμίσεων AirPods με καλύτερη πλοήγηση και ευκολότερη πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες. WWDC 2026 στις 8 Ιουνίου.
Σχόλια