Yahoo: Αποσύρεται οριστικά από την Κίνα

, Yahoo: Αποσύρεται οριστικά από την Κίνα

Η Yahoo ανακοίνωσε ότι διακόπτει την πρόσβαση στις υπηρεσίες της από την ηπειρωτική Κίνα «αναγνωρίζοντας το ολοένα και πιο δύσκολο επιχειρηματικό και νομικό περιβάλλον», ενώ σταμάτησε να παρέχει περιεχόμενο για χρήστες της χώρας από την 1η Νοεμβρίου.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Yahoo, η οποία κατευθύνει τους χρήστες των ηλεκτρονικών ταχυδρομείων Yahoo και AOL σε άλλους συνδέσμους.

«Σε αναγνώριση του ολοένα και πιο δύσκολου επιχειρηματικού και νομικού περιβάλλοντος στην Κίνα, η σειρά υπηρεσιών της Yahoo δεν θα είναι πλέον προσβάσιμη από την ηπειρωτική Κίνα από την 1η Νοεμβρίου», δήλωσε εκπρόσωπος της Yahoo σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το Reuters.

«Η Yahoo παραμένει δεσμευμένη στα δικαιώματα των χρηστών μας και σε ένα ελεύθερο και ανοικτό διαδίκτυο. Ευχαριστούμε τους χρήστες μας για τη στήριξή τους», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο μήνα και η Microsoft σταμάτησε το Linkedin στην Κίνα, επικαλούμενη ένα «λειτουργικό περιβάλλον με περισσότερες προκλήσεις και μεγαλύτερες απαιτήσεις συμμόρφωσης στην Κίνα».

Η Yahoo μπήκε στην Κίνα το 1998 και το 2012 πέτυχε συμφωνία με τον όμιλο Alibaba για πώληση του ποσοστού της. Η συμφωνία προέβλεπε επίσης ότι η Alibaba θα έχει το δικαίωμα λειτουργίας της Yahoo China υπό την εμπορική επωνυμία της Yahoo για έως τέσσερα χρόνια. Στη συνέχεια, έκλεισε την υπηρεσία του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου και τη διαδικτυακή της πύλη στην Κίνα, αλλά διατήρησε το παγκόσμιο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στο Πεκίνο έως το 2015.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business yahoo

H Yahoo βάζει τέλος στην προσπάθεια να ανταγωνιστεί Google και Meta

Η Yahoo αναμένεται να απολύσει το 20% του συνολικού προσωπικού της στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της λειτουργίας του ομίλου.

Internet Hackers yahoo

Οι hackers προτίμησαν να μιμούνται το Yahoo

Μία έρευνα που παρουσίασε η Check Point Research έδειξε ότι οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο προτιμούν να μιμούνται το Yahoo στις απόπειρές τους να εξαπατήσουν χρήστες του διαδικτύου.

Business Verizon yahoo

H Verizon σκέφτεται να πουλήσει τη Yahoo και την AOL

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Verizon σκέφτεται να προχωρήσει στην πώληση της Yahoo και της AOL.

Internet yahoo Social Media

H Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ παρακολουθούσε τα social media

Το Yahoo News δημοσίευσε στοιχεία που δείχνουν ότι η Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ παρακολουθούσε τα social media των πολιτών.