Τουρκία, Θα εξοπλίσει με 15 εκ. tablets μαθητές σχολείων

Και ενώ οι ελληνικές προσπάθειες για το “ηλεκτρονικό σχολείο” αναλώθηκαν πριν δύο χρόνια στην επιδότηση φορητών υπολογιστών για τους μαθητές σε τάξεις χωρίς πρίζες και με βιβλία pdf, στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου οι γείτονες Τούρκοι πραγματοποιούν ανοιχτό διαγωνισμό για την προμήθεια 15 εκ. τεμαχίων tablets για τα σχολεία τους μέσα στα επόμενα 4 χρόνια.

Σε συζητήσεις με την Τούρκικη κυβέρνηση βρίσκονται οι εταιρείες Apple για το iPad και Intel με Microsoft για Windows 8.

Πηγή

Kudos to Nikos MishMash

Επεξεργάστηκε την 21 Αυγούστου 2011 13:09

Σχόλια

  • Γιατί αυτοί που κυβερνάνε στην Ελλάδα είναι απλά απατεώνες! μην την ανοίξουμε αυτή την κουβέντα!

  • Σε πληροφορώ ακόμα και η Παπαρήγα έχει...ipad! Σοβαρά μιλάω. Το είχε σε μία συνάντηση με τους αρχηγούς τον κομμάτων. Ο ΓΑΠ είχε το 2 καθότι πιο προχωρημένος και η Παπαρήγα το 1 καθότι προλεταριάτο....
    Μην μασάτε με τους τούρκους, μωρε. Το 20% είναι αναλφάβητοι, το 17% ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας , 12% άνεργοι (όχι ότι εμείς είμαστε καλύτερα αλλά εμείς είμαστε σε κρίση όχι σε υπερνάπτυξη που υποτίθεται ότι έχουν αυτοί).

  • Απλά τότε δεν είχε βγει το tablet ακόμη :-Ρ.
    Στην Ελλάδα τα έμαθαν στη διακομματική για την κρίση αν θυμάσαι @vega που έκαναν κόντρα ο Γιωργάκης με την Αλέκα για το ποιος έχει το καλύτερο.
    Φαντάσου ότι η επιδότηση τότε ήταν μόνο για μαθητές Α΄ γυμνασίου.
    Τώρα με 15 εκ. κομμάτια οι εταιρείες θα κάνουν τούμπες.

  • Αν ξεπλένανε και οι δικές μας τράπεζες τα δισεκατομμύρια από το παγκόσμιο εμπόριο ναρκωτικών όπως κάναν οι τουρκικές τράπεζες για πάνω από μια δεκαετία θα είχαμε χρήματα για ότι θες. Όποιος αμφιβάλει για αυτό που γράφω ας ρίξει μια ματιά στις ετήσιες εκθέσεις των παγκόσμιων οργανισμών για τις τουρκικές τράπεζες από το 2005 και ποιο πριν. Βέβαια σε μας φταίει και η ασχετοσύνη των ελλήνων πολιτικών που δεν διαθέτουν καν κοινή λογική και έχουν καταστρέψει κάθε πιθανότητα ανάπτυξης για τη χώρα. Φέτος μαθαίνω πως δεν υπάρχουν βιβλία για τα παιδιά στα σχολεία και πολλές οικογένειες θα υποχρεωθούν να τα αγοράσουν!

  • εμείς εδώ έχουμε το πρόγραμμα της νέας σεζόν της τηλεόρασης να μας μορφώνει δεν χρειαζόμαστε τα tablets..... Άρε ελλαδάρααααααααααααααααααααααααααα

  • Εδώ η Τουρκία έχει δικό της λειτουργικό σύστημα βασισμένο σε linux το οποίο βεβαίως δεν είναι remastering με δικό της package management https://www.pardus.org.tr/eng/

    Χρησιμοποιείται σε κάποιο βαθμό από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, το υπουργείο εξωτερικών, το υπουργείο εθνικής ασφάλειας κλπ...

    https://en.wikipedia.org/wiki/Pardus_(operating_system)#Usage

    Εμείς εδώ ακόμα... τρίβουμε!!!

  • εχουν αρχισει η μια χωρα μετα την αλλη που κοροιδευαμε οτι ειναι απολιτιστοι να μας δινουν χαστουκια, μπραβο τους εχω να πω καλα μας κανουν μπας και μαθουμε οτι ο καιρος εχει γυρισματα

  • Ναι μπραβο σε μερικους, ετσι ζηλευτε την τουρκια που ετσι οπως παει αμφιβαλλω αν υπαρχει σε 4 χρονια που σκοπευει να εξοπλιστει με ipad. Δειτε και τα χαλια τους (https://news.in.gr/world/article/?aid=1231124598 και οχι μονο αυτα, απλα αυτο διαβασα σημερα) κι αφηστε τα μπραβο τους.

    Διαβαστε επισης κοντρες για την εξωριξη πετρελαιου στην κυπρο και κοντρες τουρκιας με ηπα ισραηλ. Ωραια η τεχνολογια αλλα ας εχουμε και μια εικονα του κοσμου πριν πουμε μεμονομενα μπραβο για κατι πριν καν κι ολας επιβεβαιωθει.

    • Lekos, ας μείνουμε στον τομέα τεχνολογία και ας αφήσουμε το πολιτικό και διπλωματικό παρασκήνιο απ' έξω.

  • Μάλιστα, και οι δικοί μας μαθητές δεν θα έχουν καν βιβλία φέτος, με φωτοτυπίες θα την βγάλουνε..

  • Παιδιά ψυχραιμία!! Μην μπλέκουμε και την πολιτική! Μόνο μπράβο μπορούμε να λέμε για τέτοιες αποφάσεις-κινήσεις, αρκεί να γίνονται και πραγματικότητα βέβαια και να λέμε μήπως κάνουν κι εδώ κάτι αντίστοιχο.

  • θα μπορούσε εύκολα να γίνει κάτι ανάλογο και στην ελλαδίτσα μας αλλά αντί για windows και apple που κοστίζουν να γινόταν ένα σχολικό tablet από μια ελληνική εταιρία (π.χ. crypto) βάζοντας ανοιχτό λογισμικό ( π.χ. android) με εφαρμογές προσαρμοσμένες στις σχολικές ανάγκες. Αντί για βιβλία οι μαθητές θα χρεωνόντουσαν την ταμπλέτα τους για όσο διάστημα είναι μαθητές με εγγύηση από την εταιρία. Σε βάθος χρόνου θα έβγαινε φτηνότερα.

  • Από την εμπειρία μου με τα tablet θα έλεγα ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να αντικαταστήσουν τα βιβλία. Πιο πρακτικό είναι να πάρουν τα παιδιά από ένα reader τύπου kindle απλά και μόνο για να μην σπαταλάμε χαρτί τυπώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες βιβλία "μιας χρήσης" παρά να παίρνανε ipad.

    • Eric, στο άρθρο που αναφέρεις γίνεται ανοιχτά συζήτηση για τη στάση της θρησκείας απέναντι στην τεχνολογία (κάρτα πολίτη).
      Τα πετρέλαια, η Κύπρος, το Ισραήλ και τα χρήματα από το παγκόσμιο εμπόριο ναρκωτικών τι σχέση έχουν με το άρθρο για τα tablets της Τουρκίας; Ο ίδιος ο φίλος που σχολίασε το κατάλαβε και σεβάστηκε αυτό που ζήτησα. Αν έχεις κάτι να συμπληρώσεις στη συζήτηση και να έχει σχέση με το άρθρο, είναι ευπρόσδεκτο.

  • Βλαχάκη από τότε που πηγές στη νετ χάλασες. Έγινες απόλυτος και λογοκρίνεις ανεξέλεγκτα. Έχω σταματήσει να σε διαΒάζω έκτοτε.

    • Greg, δεν είναι αυτό απλά το Techblog έχει δεκάδες σχόλια κάθε μέρα και προσπαθώ με το δικό μου υποκειμενικό βέβαια τρόπο και φίλτρο να κρατάω ένα υψηλό επίπεδο στις συζητήσεις, κάνοντας συστάσεις ή αφαιρώντας εντελώς σχόλια που είναι άσχετα με το άρθρο και τη συζήτηση ή που υποκειμενικά και πάλι θεωρώ ότι δεν βοηθάνε την ομαλή εξέλιξή της. Δεν μπορούν να είναι όλοι ευχαριστημένοι και το καταλαβαίνω αυτό.

  • Όπως πάντα, μην το βλέπετε τόσο κοντόφθαλμα. Κατ' αρχάς η πλήρης είδηση για τους γείτονες είναι ότι αυτός που θα κερδίσει το διαγωνισμό θα πρέπει να κατασκευάσει αυτά τα 15εκ. τεμάχια στην ίδια την Τουρκία :) Ένα το κρατούμενο.

    Και το θέμα επίσης δεν είναι να διατεθούν tablets ή οτιδήποτε άλλο για επικοινωνιακούς λόγους. Το θέμα είναι να διατεθούν και οι μαθητές να έχουν κάτι να τα κάνουν αυτά (και προφανώς δεν εννοώ να τα έχουν απλώς για να παίζουν angry birds) στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οπότε δε θα έπρεπε να μας νοιάζει ποιά χώρα θα στήσει το μεγαλύτερο διαγωνισμό, αλλά πώς γίνεται να βελτιώσει κανείς το εκπαιδευτικό του σύστημα με τεχνολογικά βοηθήματα και να το πάει το πράμα μερικά βήματα πιο μπροστά ....

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.