Δείτε τα πανέμορφα Windows 8 να τρέχουν σε ένα Samsung tablet [video]

H Microsoft παρουσίασε την έκδοση Windows 8 Developer Preview της επόμενης έκδοσης του λειτουργικού της συστήματος για υπολογιστές και tablets που αναμένεται το 2012. Δείτε τα νέα Windows 8 64-bit να τρέχουν σε ένα Samsung tablet με επεξεργαστή Intel Core i5 1.6GHz και οθόνη 11.6 ίντσες 1366×768 pixels.

Το tablet κατασκευάστηκε μόνο για τις ανάγκες της παρουσίασης. Πως σας φαίνονται;

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 13 Σεπτεμβρίου 2011 21:23

Σχόλια

  • Αρκετά ενδιαφέρον ui.
    Να τα δούμε και από κοντά κάποια στιγμή.
    Όσο πάει μεγαλώνει ο ανταγωνισμός και γίνεται ακόα πιο σκληρός. Να δούμε τελικά ποιος θα βγει νικητής.

    • Rapid, ναι αυτό σχολιάζει και ένας άλλος φίλος του Techblog που καταλάθος (και του ζητάω συγνώμη γιαυτό) του έσβησα το σχόλιο. Δεν το έχουμε δει ακόμα σε desktop για να κρίνουμε. Στο Touch τα πάει καλά το UI.

  • Τελικα αρχισαν να μου αρεσουν παρα πολυ τα windows 8, κατι εντελως νεο.Και μακαρι αυτο το tablet να βγει στο μελον.

  • Παιδιά από ότι είδα στην Microsoft BUILD στο live stream που είχαν σε desktop δουλεύουν άψογα! Βέβαια ακόμα δεν έχουμε δει όλες τις διαδικασίες, στο Metro , που θα ολοκληρώνουν τις διαδικασίες που έχουμε συνηθήσει εδώ και χρόνια! πχ πως στο Metro θα έχουμε δεξί κλικ κ.ο.κ. Πάντως από ότι φάνηκε το πάνε πολύ καλά. Τώρα από προγραμματιστικό επίπεδο τι να πω! Τυχεροί developers... Με λίγες αλλαγές του κώδικα(απειροελάχιστες θα έλεγα) θα μπορουν οι εφαρμογές να τρέχουν ΠΑΝΤΟΥ(windows phones,desktop,tablets)........... Και επίσης πολύ εύκολα προγράμματα θα μεταφέρονται στα 8....Φαίνεται να κάνουν υπέροχη δουλειά! θα δούμε!

  • Eίδαμε ;όμως αρκετά χαρακτηριστικά του desktop, όπως το ribbon, τα graphics στο copy/paste, τον νεο task manager...
    με εντυπωσίασε η δυνατότητα Refresh και Reset...!!!

  • παρατηρησε κανενας τον i5 στην θεση του επεξεργαστη?????
    απο εκει και περα βγαζει τα δικα του συμπερασματα ο καθενας...

  • Όπως είπε και ο Γιώργος ποιο πάνω στο keynote Microsoft Build 2011 Live stream που τελείωσε πριν λίγο, οι δοκιμές που έκαναν σε tablet και pcs ήταν απίστευτες, επίσης ο μετρητής για την ενέργεια που καταναλώνουν ήταν ενδιαφέρον, όπως και τα ελάχιστα seconds που κάνει για να κάνει boot το σύστημα! Όσο για το UI το metro φαίνεται πολύ όμορφο, όσο για την κανονική εμφάνιση των windows τα πράγματα που άλλαξαν ήταν ενδιαφέροντα!! Όσο για το άλλο που αναφέρθηκε, στο ότι θα τρέχουν σε πολλούς επεξεργαστές αυτό με ξετρέλανε! nVidia, Intel, AMD, Atom, Qualcomm! Αυτό σημαίνει πως θα τρέχει παντού, smartphones, laptops, pcs & tablets!

  • παντος ολα ακολουθουν την αρχιτεκτονική του android μου φαίνεται, παράθυρα πάνω κάτω δεξιά αριστερά η εφαρμογές στην οθόνη αντε να δούμε και την τελική μορφή που θα έχουν!!

  • Αν εξαιρέσω τα πολύχρωμα τετραγωνάκια, παραλληλόγραμμα, κτλ που δεν μου αρέσουν, η παρουσίαση του IE10 και των λοιπών λειτουργιών ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα.

  • Πολύ ενδιαφέρον! Πολύ όμορφο!
    Αυτό το slide από τις άκρες θυμίζει QNX στο tablet της RIM.
    Θέλει ακόμα δουλειά, γιατί στο βίντεο δεν ήταν αρκετά responsive.

  • Τέλειο το tablet, πιστεύω πως αν βγει όπως το βλέπουμε τώρα εκεί θα κάνει πάταγο.Πάρα πολύ ωραία και εύχριστα τα Windows 8. Έχω την εντύπωση πως δεν λάγκαραν κιόλας καθόλου.

  • εγώ θα ήθελα ένα windows 8 με ui android, τί ωραία τα widgetakia του android απο τα βαρετα τουβλάκια. αλλά θέλω τα προγραμματα των windows σε συνδυασμό με τα applications των smartphones

  • Καλά όλα, και πολύ όμορφα τα 8, εγώ με android πως παίρνω εικονίδια από τη μια και τα πάω δίπλα; γιατί εγώ μόλις πιάνω ένα εικονίδιο μες πεταει να το βάλω στη αρχική επιφάνεια..

  • Άντε καιρός να ξεφορτωθώ το iPad 2 μου το οποίο παρότι υπεραγαπώ, όταν εμφανιστούν τα Win8 θα το αντικαταστήσω γιατί θέλω όλα αυτά τα ωραία προγραμματά που υπάρχουν στο λειτουργικό της MS.

  • Ειναι φανταστικα! (Νισαφι με την Apple, το καλυτερο με τα προϊοντα Apple ειναι οτι μοσχοπωλουνται σαν δευτερο χερι.. οτι Apple ειχα το πουλησα την επομενη μερα, ευτυχως)

    Νομιζω ειναι πολυ ανταγωνιστικο το UI της MS και σε συνδυασμο με τα κινητα Nokia θα ειναι ισαξιος αντιπαλος με το iOS και Android.

    Βεβαια, ενω η MS φαινεται να εχει κανει αξιολογη δουλεια, εχει αργησει πολυ και εχει χασει σημαντικο μεριδιο. Αλλα στο χερι της ειναι να καλυψει τη διαφορα

  • παντως και μενα για το desktop PC μου μου φαινεται λιγο παραξενο... δινουν πολυ εμφαση στο touch..

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.