Αναγνώριση προσώπου εξετάζουν οι διοργανωτές της Ολυμπιάδας του 2020

0

tokyio 2020

Με αναγνώριση προσώπου σκέφτονται οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 να επιβεβαιώνουν την ταυτότητα αθλητών, αξιωματούχων και δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με τη Japan Times, η οποία επικαλείται πηγές προσκείμενες στην οργανωτική επιτροπή, στην Ολυμπιάδα του Τόκιο αναμένεται να παρευρεθούν 300.000 με 400.000 άτομα και οι αξιωματούχοι φοβούνται ότι ο πιθανός διαμοιρασμός ταυτοτήτων ή η υποκλοπή ταυτότητας θα μειώσει την ασφάλεια των αγώνων.

Όμως, η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αυτά τα περιστατικά, μειώνοντας ταυτόχρονα την ώρα αναμονής στην είσοδο.

Οι πηγές αναφέρουν ότι η τεχνολογία δεν θα εφαρμοστεί στους θεατές και δοκιμάστηκε στο Japan House στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 για τη διαχείριση των δημοσιογράφων που επισκέπτονταν το κέντρο.

Την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου αναμένεται να αναπτύξει η NEC Corp.

Δεδομένου ότι το πρόγραμμα δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επίσημα, δεν έχουν ακόμη αναφερθεί τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με την τεχνολογία. Για παράδειγμα τα ζητήματα ιδιωτικότητας που συνήθως συσχετίζονται με την αναγνώριση προσώπου, ή αν οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να έχουν την επιλογή να μην χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία σε αυτούς ή αν η οργανωτική επιτροπή έχει τη δικαιοδοσία να καθορίσει τη διαδικασία ως προαπαιτούμενη.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα πραγματοποιηθούν στις 24 Ιουλίου και 9 Αυγούστου του 2020.

Πηγή

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα