Walmart: Ετοιμάζει το μέλλον των αγορών χωρίς προσωπικό

Walmart αγορές, Walmart: Ετοιμάζει το μέλλον των αγορών χωρίς προσωπικό

Στα χνάρια της Amazon, η Walmart δοκιμάζει υπηρεσίες οι οποίες θα αλλάξουν το μέλλον των αγορών και θα μειώσουν την αλληλεπίδραση των αγοραστών με το προσωπικό.

Η πρώτη υπηρεσία έρχεται από τη θυγατρική της Walmart, Code Eight κι αποτελεί μια προσωπική υπηρεσία αγορών, η οποία θα χρησιμοποιεί SMS για να προτείνει στον καταναλωτή προϊόντα που θα τον ενδιέφεραν να αγοράσει.

Ο χρήστης μπορεί να στείλει φωτογραφίες ή SMS και να λάβει οικιακά είδη σε 24 ώρες και ο,τιδήποτε άλλο σε 2 εργάσιμες ημέρες. Μέχρι στιγμής, οι δοκιμαστές χρησιμοποιούν την υπηρεσία δωρεάν, αλλά αργότερα θα υπάρξει κάποιο κόστος συνδρομής.

Η άλλη δοκιμαστική υπηρεσία έρχεται από τον incubator της Walmart με ονομασία Store No. 8. Το Project Kepler, όπως αποκαλείται θα χρησιμοποιεί υπολογιστική όραση και άλλες τεχνολογίες για να εξαλείψει την ανάγκη για ταμίες, παρόμοια με το Amazon Go. Παρόλο που δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες για το πρότζεκτ, θα χρησιμοποιεί κάμερες και αισθητήρες για να χρεώνει τους χρήστες αυτόματα μόλις πάρουν ένα αντικείμενο από το ράφι.

Η Walmart από την πλευρά της δεν έχει σχολιάσει περισσότερα. Πάντως, η όλη της προσπάθεια και ο ανταγωνισμός με την Amazon, υποδεικνύουν ότι ίσως οι μέρες που ψωνίζουμε και συναναστρεφόμαστε με το προσωπικό είναι μετρημένες.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μakis

~Η πρώτη υπηρεσία έρχεται από τη θυγατρική της Walmart, Code Eight κι αποτελεί μια προσωπική υπηρεσία αγορών, η οποία θα χρησιμοποιεί SMS για να προτείνει στον καταναλωτή προϊόντα που θα τον ενδιέφεραν να αγοράσει.~ Ουσιαστικα αυτο ειναι κτ παρομοιο με το Newsfeed email (η καπως ετσι) που λαμβανει στο email σου για νεες προσφορες και προιοντα! Και αυτοι στο πλασαρουν σαν κτ το φοβερο! Και το πιο γελοιο ειναι οτι θα τους χρεωνουν κιολας, αλλα νταξ! Οσοι το επιλεξουν…

tzonaros

εφόσον το προσωπικό θα μειωθεί δραματικά θα πρεπει και οι τιμες να μειωθούν δραματικά

Kateriniotis

Έρχεται η ανάπτυξη και στο USA!

Σάκης

Με λίγα λόγια αυξηση ανεργίας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.