Samsung και NVIDIA: Έδωσαν τα χέρια- Σταματούν τον πόλεμο των πατεντών

Μετά από χρόνια νομικών διενέξεων μεταξύ της Samsung και της NVIDIA, οι δύο τεράστιες εταιρείες που ασχολούνται και με την κατασκευή chip, αποφάσισαν να σταματήσουν τις μηνύσεις που αφορούν την πνευματική ιδιοκτησία πατεντών.

Τον Σεπτέμβριο του 2014, είχαμε δει την NVIDIA να κάνει μήνυση στην Samsung και την Qualcomm, με τον ισχυρισμό ότι κατασκεύαζαν hardware που παραβίαζε κάποιες πατέντες της που αφορούσαν την αρχιτεκτονική του επεξεργαστή γραφικών. Ζητούσε ακόμη και την απαγόρευση των νέων Galaxy συσκευών.

Η International Trade Commission, το περασμένο φθινόπωρο δικαίωσε τελικά την Samsung, η οποία κατηγορούνταν ότι παραβίασε 2 πατέντες. Η Samsung είχε παραβιάσει μια τρίτη πατέντα, που όμως τελικά ήταν άκυρη καθώς προϋπήρχε μια άλλη πατέντα με την ίδια τεχνική, πριν από αυτή της NVIDIA.

Κατά την διάρκεια αυτής της διαμάχης, η Samsung αντεπιτέθηκε κάνοντας μήνυση στην NVIDIA για παραβίαση πατεντών της καθώς και για χειραφέτηση τον benchmarks στα Tegra chips, με σκοπό να δείχνουν καλύτερες επιδόσεις από τα Exynos μοντέλα τη Samsung.

Με την σημερινή ανακοίνωση, όλες αυτές οι διαμάχες τερματίζονται. Η ανακοίνωση της NVIDIA κάνει ξεκάθαρο ότι οι δύο εταιρείες δεν είχαν τελικά μεγάλες διαφορές όσον αφορά στις πατέντες και απλά δίνουν ένα τέλος στις μηνύσεις. Τέλος οι δύο εταιρείες αδειοδότησαν η μία την άλλη για να χρησιμοποιήσουν κάποιες πατέντες νόμιμα.

samsung nvidia, Samsung και NVIDIA: Έδωσαν τα χέρια- Σταματούν τον πόλεμο των πατεντών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Έχω προβλέψει ότι Nvidia και Samsung θα συνεργαστούν στο προσεχές μέλλον στην παραγωγή επεξεργαστών λόγο κοινών συμφερόντων. Το πρώτο βήμα έγινε. Περιμένω να περάσουν γρήγορα στο επίπεδο συνεργασίας και στην συνέχεια σε κάποιου είδους κονσόρτσιουμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung One UI

Samsung Galaxy A73 & Galaxy A33 αποκτούν τώρα το One UI 6.1

Η Samsung ξεκίνησε πρόσφατα τη διάδοση του One UI 6.1 στις μεσαίας κατηγορίας συσκευές της και σήμερα είναι η σειρά των Galaxy A73 και Galaxy A33.

Internet Apple Samsung

H Samsung “τη λέει” στην Apple με τη νέα της διαφήμιση

Η Samsung χρησιμοποίησε στο νέο της σποτ το γεγονός ότι η Apple κατάφερε να αναστατώσει πολλούς ανθρώπους με τη διαφήμιση “Crush” που αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S25 Ultra: Ίσως έχει μία λιγότερη κάμερα αλλά καλύτερο ζουμ

Πριν κυκλοφορήσει το Samsung Galaxy S24 Ultra όλοι αναρωτιόνταν τι κάμερες θα είχε, με τις γνώμες να διίστανται.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy A54 & A34 ενημερώνονται με One UI 6.1

Ήρθε η ώρα για τα smartphone μεσαίας κατηγορίας της Samsung που έκαναν τις καλύτερες πωλήσεις πέρυσι να πάρουν την ενημέρωση One UI 6.1.