Creator CI20: Ανταγωνιστής του Raspberry Pi

Διαθέσιμο πλέον στην αγορά είναι το αντίπαλο δέος του Raspberry Pi, ο μικρουπολογιστής της ΙΤ, Creator CI20. Η τιμή του ξεκινάει από τα 65 δολλάρια Αμερικής, μπορεί να τρέξει Linux και Android 4.4 KitKat και ενσωματώνει διπύρηνο επεξεργαστή στα 1.2GHz και dedicated chipset γραφικών PowerVR SGX540.

To chipset γραφφικών είναι ικανό να αναπαράγει video 1080p στα 30fps καθώς και έξοδο HDMI, 1 GB on-board μνήμη RAM, 4 GB flash memory, υποδοχή για SD κάρτα ενώ από άποψη συνδεσιμότητας: Bluetooth 4.0 and 802.11b/g/n.

Εν συγκρίσει με το δημοφιλέστατο ανταγωνιστή του Raspberry Pi, αναφέρεται ενδεικτικά στα υπέρ του Creator CI20, ο δύο φορές ταχύτερος επεξεργαστής του (απ’ αυτόν του Raspberry Pi Β+) ενώ παράλληλα έχει τη δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης που στερείται το Β+.

Δεδομένου του εκπληκτικού προτερήματος της δυνατότητας παραμετροποίησης τους, σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος αγοράς τους, οι μικρουπολογιστές, δικαίως αρχίζουν να διεκδικούν ένα συνεχώς αυξανόμενο μερίδιο στην αγορά υπολογιστών και ανυπομονούμε να δούμε την “απάντηση” της άλλης πλευράς.

Creator CI20, Creator CI20: Ανταγωνιστής του Raspberry Pi

Πηγή

Δώρα Θεοχάρη

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λεόντιος

το αγόρασα ασαπ με 65 δολάρια έχω kitkat !!

iasonas4

δεν θα πω πολλα, γιατι εχω δοκιμασει πολλα.

τσεκαρετε, banana pi, banana pi pro, organge pi κλπ

κατοχος banana pi, το raspberry το τσακιζει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Samsung

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC): Νέο gaming monitor με προηγμένη τεχνολογία AI upscaling

Η Samsung Odyssey OLED G9 διαθέτει λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό που περιλαμβάνει ένα κομψό, μεταλλικό πλαίσιο. Στο πίσω μέρος της οθόνης κρύβεται το δημοφιλές CoreSync και Core Lighting+.

Computers featured

Προτάσεις για να χτίσετε ένα οικονομικό gaming PC

Για να χτίσεις ένα οικονομικό gaming PC, θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά εξαρτήματα (hardware) σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό σου (budget).

Computers Qualcomm Qualcomm Snapdragon

H Qualcomm έτοιμη να ανακοινώσει τον νέο Snapdragon

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία του νέου chipset Snapdragon με μια ανάρτησή της στη δημοφιλή κινεζική social media πλατφόρμα Weibo.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.