Σάββατο
31/01/2015

Creator CI20: Ανταγωνιστής του Raspberry Pi

Διαθέσιμο πλέον στην αγορά είναι το αντίπαλο δέος του Raspberry Pi, ο μικρουπολογιστής της ΙΤ, Creator CI20. Η τιμή του ξεκινάει από τα 65 δολλάρια Αμερικής, μπορεί να τρέξει Linux και Android 4.4 KitKat και ενσωματώνει διπύρηνο επεξεργαστή στα 1.2GHz και dedicated chipset γραφικών PowerVR SGX540.

To chipset γραφφικών είναι ικανό να αναπαράγει video 1080p στα 30fps καθώς και έξοδο HDMI, 1 GB on-board μνήμη RAM, 4 GB flash memory, υποδοχή για SD κάρτα ενώ από άποψη συνδεσιμότητας: Bluetooth 4.0 and 802.11b/g/n.

Εν συγκρίσει με το δημοφιλέστατο ανταγωνιστή του Raspberry Pi, αναφέρεται ενδεικτικά στα υπέρ του Creator CI20, ο δύο φορές ταχύτερος επεξεργαστής του (απ’ αυτόν του Raspberry Pi Β+) ενώ παράλληλα έχει τη δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης που στερείται το Β+.

Δεδομένου του εκπληκτικού προτερήματος της δυνατότητας παραμετροποίησης τους, σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος αγοράς τους, οι μικρουπολογιστές, δικαίως αρχίζουν να διεκδικούν ένα συνεχώς αυξανόμενο μερίδιο στην αγορά υπολογιστών και ανυπομονούμε να δούμε την «απάντηση» της άλλης πλευράς.

creator c120 computer

Πηγή

Δώρα Θεοχάρη

Μάθε για:

Συντάκτης: .


2 Σχόλια

  1. Ο/Η Λεόντιος λέει:

    το αγόρασα ασαπ με 65 δολάρια έχω kitkat !!

  2. Ο/Η iasonas4 λέει:

    δεν θα πω πολλα, γιατι εχω δοκιμασει πολλα.

    τσεκαρετε, banana pi, banana pi pro, organge pi κλπ

    κατοχος banana pi, το raspberry το τσακιζει

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.