Intel Core 5th gen: Desktop, mobile και workstation CPU 5ης γενιάς

Η Intel ανακοίνωσε τη διάθεση των νέων επεξεργαστών 5ης γενιάς Intel Core (desktop, mobile και workstation). Οι desktop και mobile επεξεργαστές φέρουν τις νέες βελτιωμένες ενσωματωμένες GPU Ιris Pro 6200. Η ναυαρχίδα των επεξεργαστών της σειράς desktop, είναι ο Intel Core i7 5775C.

Ο νέος 5775C προσφέρει ως και 35% αυξημένη απόδοση στη διαχείριση multimedia εφαρμογών και ως και δύο φορές υψηλότερες επιδόσεις στο rendering συγκριτικά με τον πρόγονό της Intel Core i7 4790S.

Αυτή η αύξηση των επιδόσεων οφείλεται, σύμφωνα με το περιβάλλον της Intel, από την ενσωματωμένη GPU Iris Pro 6200. Η κατανάλωση φτάνει στα 65W και σύμφωνα με την εταιρεία, η CPU αξιολογείται ως ιδανική χρήση για mini PC ή και AIO υπολογιστές. Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης, η Intel κυκλοφορεί 5 επιπλέον μοντέλα επεξεργαστών desktop.

Intel Core 5th gen: Desktop, mobile και workstation CPU 5ης γενιάς, Intel Core 5th gen: Desktop, mobile και workstation CPU 5ης γενιάς

Για την mobile χρήση που αφορά τους επαγγελματίες αλλά και τους gamers, η Intel έχει προνοήσει κατασκευάζοντας 5 νέους mobile επεξεργαστές 5ης γενιάς. Ο δυνατότερος εκ των οποίον είναι ο Intel Core i7 5950HQ που προσφέρει ως και 95% αυξημένη απόδοση στη διαχείριση multimedia εφαρμογών και ως και δύο φορές υψηλότερες επιδόσεις στο rendering σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, Intel Core i7 5600U. H κατανάλωση φτάνει τα 47watt, κάτι όμως που δε θα πρέπει να «χαλάει» κανέναν, καθώς οι επιδόσεις του είναι κατά πολύ αυξημένες συγκριτικά με τον εν λόγω επεξεργαστή που έφτανε αισίως τα 15W TDP.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, η Intel ανακοίνωσε και νέες λύσεις για τους επαγγελματίες ανακοινώνοντας τους νέους Intel Xeon επεξεργαστές 5ης γενιάς E3-1200 v4 με ενσωματωμένο υποσύστημα γραφικών Iris Pro P6300 και την τεχνολογία Intel Quick Sync. Η 5η γενιά επεξεργαστών κατασκευάζεται στα 14nm και προσφέρει ως και 140% αυξημένη απόδοση στις multimedia εφαρμογές και ως 180% υψηλότερες επιδόσεις στη διαχείριση γραφικών συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά.

Intel Core 5th gen: Desktop, mobile και workstation CPU 5ης γενιάς, Intel Core 5th gen: Desktop, mobile και workstation CPU 5ης γενιάς

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
panosss

Και καπου εδω ΔΥΣΤΥΧΩΣ η amd χανει και την υπεροχη που ειχε στις apu…τον τελευταιο τομεα που ηταν καλυτερη….Πολυ κριμα…
Αντε αγοραστε Intel με τιμες στον θεο απο εδω και περα…

inblx

Καλά, μην τρελαθούμε κιόλας. Έβγαλε λίγο δυνατότερες GPU, δεν θα χασει το παιχνιδι η AMD με τα APU…

Μέχρι να βγάλει κανένα δυνατότερο είναι, μέχρι στιγμής ενα δυνατό έβγαλε το A10-7850K και σε κάθε εκδοαδη αλλαζει τα ρολόγια. Κάτσε να βγάλει κανένα πιο δυνατό, σαν αυτά που έχουν οι κονσόλες και τα λέμε.

AngelsVenom

Η intel δεν έχει chips χωρίς ενσωματωμένους επεξεργαστές γραφικών; Αν εγώ θέλω να βάλω κάρτα γραφικών τι να τον κάνω αυτόν που είναι στο chip, αφού δεν θα δουλεύει και ουσιαστικά θα πιάνει χώρο τσάμπα ο οποίος εάν ανήκιε στον CPU τότε αυτός θα ήταν πιο ισχυρός. Η AMD έχει και θα βγάλει(Q1 2016) chips που θα είναι καθαρά CPUs και έχει βεβαίως και την σειρά APU με ενσωματωμένους επεξεργαστές γραφικών αλλά η Intel γιατί δεν το κάνει αυτό;

temasek

@AngelsVenom εγω εχω i7 4820k και δεν εχει ενσωματομενη gpu

mimis13

H Intel υποχρεώνει να αγορασεις τους επεξεργαστές με τις ενσωματωμένες gpu, για πας μετά στο bios να τις απενεργοποιήσεις.

Δεν έχει σχεδον καμία gaming cpu, όλες είναι στην ίδια κατηγορία. Κι οποιες δεν έχουν ενσωματωμένα γραφικά δε διαφέρουν σε τιμή με τις έχοντες. Με 20-30 ευρώ δε σώθηκε κανεις.

Α.Ν.

Μάλλον παίζει κάποιον ρόλο και η intel 3000hd που έχει πάνω ο επεξεργαστής για να μπορώ να παίζω στο λάπτοπ μου COD ghosts με γραφικά στο high με κάρτα γραφικών GT 525M με 1GB 🙂

snowtoos

@AngelsVenom η Intel έχει ένα σύστημα εναλλαγής γραφικών, ώστε για μικρότερες απαιτήσεις \να εναλλάσσονται onboard/external. Και αυτό για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας κ.ά. λόγους. Αφήστε που laptop με αυτά τα iris pro gpu κάνουν παπάδες(βλέπε macbook). Αν και τρελό project τα amd apu ειδικά για low/mid range συστήματα!

mimis13

snowtoos, για φορητές λύσεις εγώ δεν σχολιάζω. είναι πολύ μπροστά η intel έχοντας σκεφτεί όλες τις παραμέτρους με το optimus. αλλά για σταθερούς είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να μην κυκλοφορεί το ίδιο σύστημα και χωρίς integrated graphics.

Α.Ν. δεν νομίζω να μπορείς να πειράξεις την on board εδώ. και όταν τρέχεις παιχνίδια με απαιτήσεις ενεργοποιείται αυτόματα η GT 525M σου και όσο βγάζει αυτό παίζει. να ξέρεις και η θερμοκρασία παίζει ρόλο εδώ.

Α.Ν.

πάραυτα με 1 GB γραφικά παιχνίδι που θελε 2 GB δεν θα μπορούσα να παίζω αν δεν παίζει κάποιον ρόλο σε λαπτοπ φίλου με GTX 570 και με i5 δεν παίζει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Samsung

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC): Νέο gaming monitor με προηγμένη τεχνολογία AI upscaling

Η Samsung Odyssey OLED G9 διαθέτει λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό που περιλαμβάνει ένα κομψό, μεταλλικό πλαίσιο. Στο πίσω μέρος της οθόνης κρύβεται το δημοφιλές CoreSync και Core Lighting+.

Computers featured

Προτάσεις για να χτίσετε ένα οικονομικό gaming PC

Για να χτίσεις ένα οικονομικό gaming PC, θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά εξαρτήματα (hardware) σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό σου (budget).

Computers Qualcomm Qualcomm Snapdragon

H Qualcomm έτοιμη να ανακοινώσει τον νέο Snapdragon

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία του νέου chipset Snapdragon με μια ανάρτησή της στη δημοφιλή κινεζική social media πλατφόρμα Weibo.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.