AMP Camera, Εγγραφή βίντεο HDR σε πραγματικό χρόνο

Η εταιρεία AMP δημιούργησε μία επαγγελματική κάμερα, με μονό φακό που μπορεί και καταγράφει βίντεο HDR σε πραγματικό χρόνο Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της κάμερας είναι ότι έχει δύο διαχωριστές δέσμες φωτός (beam splitter), οι οποίες και στέλνουν την εικόνα πάνω σε τρία φίλτρα. Έτσι η κάμερα μας δίνει HDR εικόνα για κάθε καρέ που βιντεοσκοπείται.

, AMP Camera, Εγγραφή βίντεο HDR σε πραγματικό χρόνο

Η τεχνική λήψης βίντεο σε HDR (High Dynamic Range) δίνει σαφώς καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τις κλασικές ψηφιακές μεθόδους λήψης. Συνήθως χρησιμοποιούνται δύο κάμερες, η μία καταγράφει με περισσότερη φωτεινότητα (overexposed) και η άλλη με χαμηλότερη (underexposed). Ουσιαστικά έχουμε μεγαλύτερο εύρος στη φωτεινότητα της εικόνας. Φυσικά μετά πρέπει να γίνει και επεξεργασία των λήψεων ώστε να προκύψει το HDR βίντεο.

Στο βίντεο που ακολουθεί εξηγείται (στα αγγλικά) πως λειτουργεί η συγκεκριμένη κάμερα και πως κάνει δυνατή την εγγραφή HDR βίντεο σε πραγματικό χρόνο.

Πηγή

Marios1508

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nimAR

Τιμουλα;;;;
Διαθεσιμότητα;;

Κώστας Βλαχάκης

Σκέφτεσαι να αγοράσεις; :p
Τεχνολογία είναι δεν έχουν ετοιμάσει ακόμα εμπορικό προϊόν.
Όσοι επισκέπτεστε καιρό το Techblog θα γνωρίζετε ότι όταν έχουμε πληροφορίες για τιμή και διαθεσιμότητα είναι από τα πρώτα που αναφέρουμε! 🙂

Flying_Dutchman

Αισθηση μου ειναι ή η εικονα ειναι τελειως ψευτικη?

Στέλιος

Δείχνει ακριβή τεχνολογία.

Όταν αρχίσουν να την εφαρμόζουν σε επαγγελματικές κάμερες
υπερύψηλης ανάλυσης (όχι απλός 1080 HD αλλά σε κάμερες που
χρησιμοποιούν σε κινηματογραφικά γυρίσματα που έχουν τρελή ανάλυση)
το αποτέλεσμα θα είναι απλός εκπληκτικό.

Και μίας και είναι εν΄τος της ειδικότητας μου, μπορώ να πω ότι θα
διευκολύνει πολύ τις διαδικασίες φωτισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.