Πέμπτη
17/07/2014

goTenna, για να έχετε σήμα πάντα και παντού

Χρειάστηκες ποτέ να στείλεις μήνυμα σε κάποιον φίλο σου και δεν είχες δίκτυο; Μια εταιρεία που ονομάζεται goTenna σχεδίασε μια κεραία την οποία συνδέεις με το κινητό σου με bluetooth. Η συγκεκριμένη συσκευή είναι μια χαμηλής συχνότητας κεραία η οποία έχει εμβέλεια μέχρι 50 μίλια.

Με την κεραία και την χρήση μιας εφαρμογής για Android ή iOS, μπορείς να στείλεις μηνύματα και GPS locations μέσω ενός δωρεάν ad hoc δικτύου μεταξύ των χρηστών goTenna.

Η ομάδα πίσω από την goTenna αναφέρει ότι όλα τα δεδομένα είναι κωδικοποιημένα και ότι η εφαρμογή, σε περίπτωση δύσκολης μορφολογίας, θα συνεχίζει να προσπαθεί να στείλει τα μηνύματα μέχρι να γίνει η αποστολή επιτυχώς. Η εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει έναν περιορισμένο αριθμό κεραιών σε συγκεκριμένες περιοχές στα 150$, ώστε να μαζέψει 50.000$ για χρηματοδότηση. Ύστερα αναμένεται να κοστίζει στα 300$.

goTenna-570

Πηγή

Συντάκτης: .


4 Σχόλια

 1. Ο/Η Ηaris M. λέει:

  με το gps που έδειξε στα wp δεν χρζσ in ter net. και με τόσα χρήματα παίρνω καινούριο κινητό 300$;
  δεν καταλαβαίνω γιατί «αφήνουν τα WP απ’έξω»

 2. Ο/Η Thodoris λέει:

  και σε κερνάει και τηγανητό εγκέφαλο δώρο μετά τον πρώτο χρόνο χρήσης

 3. Ο/Η Vassilis Papathanasiou λέει:

  κατι σαν ασυρματος δηλαδη

 4. Ο/Η Solon λέει:

  Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι: η εφαρμογή χρησιμοποιεί τις συσκευές του δικτύου της εφαρμογής σαν αναμεταδότες για να στείλει το μήνυμα μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνείας ή στέλνει το μήνυμα μόνο σε συσκευές συνδρομητών της χρησιμοποιώντας αποκλειστικά το δίκτυο που σχηματίζει η εφαρμογή; Γιατί αν κάνει το δεύτερο δεν βλέπω διαφορά από έναν ασύρματο που σου εξασφαλίζει και καλύτερη επικοινωνία.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.