Σάββατο
24/01/2015

Samsung: Wearable αισθητήρας προειδοποιεί για εγκεφαλικό

Η Samsung συνέχεια μας αποδεικνύει ότι είναι μια μεγάλη εταιρεία έχοντας ευρεία γκάμα προϊόντων η οποία προφανώς δεν περιορίζεται μόνο στα smartphones και tablets, και δεν σταματάει ποτέ να μας εκπλήσσει. Αυτή την φορά επί 2 χρόνια μηχανικοί της Samsung δούλευαν για να αναπτύξουν έναν wearable αισθητήρα ο οποίος μπορεί να εντοπίσει τα πρώτα στάδια ενός εγκεφαλικού επεισοδίου.

Το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας είναι ένα prototype με την ονομασία Early Detection Sensor and Algorithm Package ή πιο σύντομα EDSAP. Αυτή η συσκευή παρακολουθεί τους ηλεκτρικούς παλμούς του εγκεφάλου και μέσω Wi-FI στέλνει τα δεδομένα σε ένα smartphone ή tablet και ειδοποιεί για κάποιο επικείμενο εγκεφαλικό επεισόδιο 1 λεπτό πριν συμβεί.

Η συσκευή δηλαδή θα μπορεί να ειδοποιήσει τον ασθενή και τον γιατρό ώστε να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες και να αποφύγουν τα πιθανώς χειρότερα και μόνιμα αποτελέσματα ενός εγκεφαλικού. Επιπλέον αν η συσκευή χρησιμοποιηθεί για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα μπορεί να αναλύσει σε νευρολογικούς όρους πως επηρεάζει τον ασθενή το στρες, το άγχος και ο ρυθμός ύπνου.

Η έρευνα για την βελτίωση αυτής της συσκευής συνεχίζεται και οι επιστήμονες εργάζονται για να δουν μέχρι που που μπορούν να φτάσουν οι δυνατότητές της.

samsung stroke sensor

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


4 Σχόλια

 1. Ο/Η γιωργος λέει:

  Κατι τετοιο ομως δεν εχει υψηλα ποσα ακτινοβολιας; Αν δεν προστατευει το κεφαλι με καποιον τροπο απο την ακτινοβολια ποιος ο λογος υπαρξης αυτου του wearable;

 2. Ο/Η parlas λέει:

  @γιώργος. Εάν σε ενδιαφέρει να καταλάβεις τι ακτινοβολία εκπέμπουν οι διάφορες συσκευές τότε μπορεις να δεις εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_electronic_devices_and_health

  Η σύντομη απάντηση στο post σου είναι οτι ούτε το eeg ούτε wifi είναι πραγματικά επικίνδυνο για σένα.

  Φιλικά.

 3. Ο/Η Makis λέει:

  Ευελπιστώ να αυξηθεί ο χρόνος ειδοποίησης γιατί σε ένα λεπτό δεν μπορείς να κάνεις τίποτε, εκτός και αν είσαι μέσα στην εντατική ήδη…

 4. Ο/Η Theodore. λέει:

  Για να εκπέμπει στους 80 πόντους;Σαν ένα ΒΤ θα είναι.Ισως και με λιγότερη ακτινοβολία από το κλασσικό ΒΤ,που πάει μέχρι τα 10μ.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.