Τετάρτη
22/04/2015

Game Of Thrones: Σπάει ρεκόρ πειρατείας με 32 εκατ. downloads

Αυτή τη στιγμή το Game of Thrones, που προβάλλεται από το αμερικανικό δίκτυο HBO, είναι ένα από τα κορυφαία show στον πλανήτη. Εν όψει της πρεμιέρας που έγινε πριν από μερικές εβδομάδες, έγινε μια τεράστια διαρροή με αποτέλεσμα τα 4 πρώτα επεισόδια του νέου κύκλου να ανεβούν στο διαδίκτυο.

Αυτό αποτέλεσε τεράστιο πλήγμα για τους συντελεστές και η HBO προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες. Για τους fans της σειράς όμως η διαρροή ήταν πολύ ευχάριστη και την εκτίμησαν δεόντως, όπως δείχνουν και οι αριθμοί των downloads.

Σύμφωνα με την εταιρεία Tru Optik που πραγματοποίησε την έρευνα, τα 4 επεισόδια που διέρρευσαν online κατέβηκαν 32 εκατομμύρια φορές από 18 εκατομμύρια διευθύνσεις IP, μόνο την πρώτη εβδομάδα. Μόνο το πρώτο επεισόδιο εκτιμάται ότι κατέβηκε 13 εκατομμύρια φορές.

Οι αριθμοί αυτοί αποτελούν ρεκόρ και αν τους χωρίσουμε ανά ποιότητα, έχουμε 720p HD να είναι στο 43.5% των downloads, ακολουθεί 35.1% για 480p και 31.4% τα 1080p. Οι ΗΠΑ έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό των downloads με 10.5% του συνόλου, ακολουθούν Γαλλία, Βραζιλία, Κίνα και Ρωσία με 5.6%, 5.6%, 5.4% και 5.3%, αντίστοιχα.

Εκτιμάται ότι στις ΗΠΑ το πρώτο επεισόδιο το κατέβασαν 1 εκατομμύρια άνθρωποι, που σημαίνει 44 εκατομμύρια δολάρια, αν αριθμός αυτός πήγαινε να κάνει μια τρίμηνη συνδρομή στο HBO Now.

game of thrones

Πηγή

Συντάκτης: .


4 Σχόλια

 1. Ο/Η Rizo λέει:

  Καλά, για να ξέρουν τόσες λεπτομέρειες…
  Μάλλον δεν χωράμε όλοι στις φυλακές και δεν μας έχουν βάλει ακόμα μέσα :P

 2. Ο/Η theo λέει:

  υπήρχε μια δίκη κάποτε στις ηπα που προσπαθήσαν να βάλουν πρόστιμο σε κάποιο που κατέβαζε τόρρεντς. ο τρόπος που τοη βρήκανε , είχαν συνδεθεί στο τόρρεντ και έβλεπαν τα ip και φακέλλωναν. το δικαστήριο όμως απέριψε την υπόθεση γιατί δεν μπορούσε να αποδεκτεί ότι το κατέβασε με αυτή την μέθοδο, αλλα και ότι είναι παράνομο. οπότε ξέρουν τα πάντα (τουλάχιστο απο ελέυθερα τόρρεντς)

 3. Ο/Η Alexis λέει:

  Rizo με παιθανες ρε φιλε ακομα κλαιω απο τα γελια με αυτο που έγραψες.

 4. Ο/Η Anestis λέει:

  @Ριζο αχαχαχαχαχα +9999 :D

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.