Τρίτη
25/05/2010

Google AdSense, Το δικό σας δίκτυο διαφημίσεων σας δίνει το 68%;

Λίγους μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του Techblog το 2007, άρχισα να τοποθετώ διαφημίσεις Google, αυτές που βλέπετε στα κουτάκια με το μαύρο πλαίσιο. Σκοπός μου όπως και κάθε άλλου publisher (δημιουργού περιεχομένου), να αποκομίσω κάποια έσοδα από τους επισκέπτες που κάνουν κλικ πάνω σε αυτές τις διαφημίσεις. Μέχρι σήμερα όμως, στο panel ελέγχου του AdSense εμφανίζονταν απλά τα ημερήσια κέρδη και εγώ μαζί με όλους όσους το χρησιμοποιούμε, αναρωτιόμασταν πόσο είναι το ποσοστό που κερδίζουμε.

Σήμερα λοιπόν, η Google ανακοίνωσε ότι δίνει στους publishers το 68% του ποσού που πληρώνει ο διαφημιζόμενος στο AdWords για να εμφανιστεί στο δίκτυο AdSense. Τους τελευταίους μήνες έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία του αρκετά ελληνικά δίκτυα διαφημίσεων. Αν χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά, τι ποσοστό σας πληρώνει;

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


6 Σχόλια

 1. Ο/Η Ariskos λέει:

  Τόσο λίγο? πραγματικά αν η google κρατάει το 32% πιστεύω προσωπικά ότι κρατάει υπερβολικά πολύ..
  Αλλά όντως, γνωρίζει κανείς το ποσοστό από άλλα δίκτυα διαφημίσεων, ας μας το πει, θα ήταν αρκετά χρήσιμο.

 2. Ο/Η cVlachakis λέει:

  Εμένα μου φαίνεται αρκετό το 68%. Μακάρι βέβαια να είναι και έτσι γιατί δεν μπορούμε να το ελέγξουμε. Ότι μας εμφανίζει αυτό είναι και δεν μπορείς να πεις και τίποτα.

 3. Ο/Η Dimitris λέει:

  Γεια σου κώστα,

  στο άρθρο σου αναφέρεις την λειτουργία αρκετών Ελληνικών δικτ. διαδήμισης…

  ποια είναι αυτά;

  Σε ευχαριστώ

 4. Ο/Η makis λέει:

  πραγματικά πρέπει να υπάρξουν και αξιόλογες Ελληνικές προσπάθειες.

  Είδα λίγο τα link που δίνεις άλλα δεν τα έχω δοκιμάσει. Αν έχει δοκιμάσει κάποιος ας μας πληροφορήσει θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον.

 5. Ο/Η ΦΩΤΕΙΝΗ1312 λέει:

  Προσπαθώ τόσο καιρό να φτιάξω το δικό μου δίκτυο διαφημίσεων αλλά έχω τόσο μπερδευτεί και έχω απογοητευτεί μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.