Τρίτη
05/06/2012

Twitter, Τα trending topics αλλάζουν ταχύτατα

Δεν αποτελεί και μεγάλη έκπληξη το ότι οι θεοί του social networking βαριούνται εύκολα και αγαπούν την ταχεία αλλαγή, καθώς -όπως δείχνουν και τα επίσημα στατιστικά του Twitter– τα ζητήματα που απασχολούν τους χρήστες και οι λέξεις που συνοδεύουν τα tweets σε ένα δεδομένο topic αλλάζουν τακτικά και με σαφέστατα γοργούς ρυθμούς.

Σχεδόν κάθε μέρα αλλάζουν οι φράσεις και οι λέξεις στις αναζητήσεις και τα trending topics στο Twitter, αφού το 17% των πρώτων 1000 λέξεων αναζήτησης αλλάζει μέσα σε μία ώρα. Κάθε ώρα, αλλαγή ενδιαφέροντος του κοινού, δηλαδή! Το 13% των πρώτων 1000 όρων αναζήτησης αλλάζει κάθε μέρα.

Σημαντικά στοιχεία συνέλεξε το Twitter και αναφορικά με το ποια είναι εκείνη η ώρα της ημέρας που επιλέγει η πλειοψηφία των χρηστών να τουιτάρει. Η μελέτη έγινε στη Νέα Υόρκη, την Κωνσταντινούπολη, το Τόκιο και το Σάο Πάολο, όπου αποδείχθηκε ότι οι γιαπωνέζοι στέλνουν tweets το βράδυ, ενώ όλοι οι υπόλοιποι το κάνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τους κατοίκους του Σάο Πάολο να παίρνουν και έναν υπνάκο το μεσημέρι.

Twitter, Τα trending topics αλλάζουν ταχύτατα

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.