LG G3: Ετοιμάζεται για αναβάθμιση σε Android Nougat;

Το LG G3 είναι μια από τις πιο δυνατές συσκευές που έχει κυκλοφορήσει η LG, ανακοινώθηκε τον Μάιο του 2014 ως ο διάδοχος του επίσης δυνατού LG G2. Κυκλοφόρησε με Android 4.4.2, στη συνέχεια αναβαθμίστηκε σε Android 5.0, Android 5.1 και Android 6.0.

Θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι η άλλοτε ναυαρχίδα της LG έχει τελειώσει με τις αναβαθμίσεις, όμως το Geekbench έχει άλλη άποψη. Το LG G3 εμφανίζεται στη βάση δεδομένων του να δοκιμάζεται με Android 7.0.

Αυτά που περιμένουμε σίγουρα να αναβαθμιστούν σε Android 7.0, είναι η φετινή και περσινή ναυαρχίδα LG G5 και LG G4, αλλά φαίνεται πως δεν είναι απίθανο να δούμε και το LG G3, ενώ το LG V20 είναι το πρώτο με Android Nougat out of the box.

Όσον αφορά στο Geekbench test, εμφανίζεται με σκορ 929 πόντους στο single-core και 2977 στο multi-core test, υπενθυμίζουμε ότι φορά Snapdragon 801, επεξεργαστής ο οποίος τότε μπήκε στις μεγαλύτερες ναυαρχίδες. Προς το παρόν όμως δεν είναι τίποτα βέβαιο και κρατάμε τις απαραίτητες επιφυλάξεις.

lg g3 nougat, LG G3: Ετοιμάζεται για αναβάθμιση σε Android Nougat;

lg g3 nougat, LG G3: Ετοιμάζεται για αναβάθμιση σε Android Nougat;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lolek

Αυτο που δεν καταλαβαίνω ειναι πως γινεται να δοκιμαζουν το android 7 στο lg g3 (εννοειται οτι κανουν καλα) και στο lg g flex 2 με πολυ καλυτερο και νεοτερο επεξεργαστη οχι μονο δεν εχουν δεσμευτει οτι θα δωσουν το 7 αλλα δεν μας εχουν δωσει επισημα ουτε το android 6 και στην lg Ελλαδας κανουν το παγώνι οτι δεν ξερουν τιποτα. Πραγματικα δεν την παλευουν καθολου. Αν καποιος εχει λαποιο νεοτερο για αναβαθμισεις στο flex 2 ας πει. Το μονο που ξερω ειναι οτι μπορεις να περασεις το 6 ανεπισημα μεσω lg up

Κώστας Ζ.

@lolek, το G3 δεν θα πάρει 7,τουλάχιστον οχι επίσημα, όπως ουτε το Ζ2 ουτε το Ζ3 ουτε το Z3 compact της Sony,γιατί η Google δεν το επέτρεψε. (έμμεσα δεν το επέτρεψε γιατί αναβάθμισε τις απαιτήσεις συστήματος, ή κατι τέτοιο)

forneverarrow

Ό,τι είπε ο Κώστας Ζ. Εφόσον η Google έδωσε άκυρο στον 801 αποκλείεται η LG να αναβαθμίσει το G3. Όσο για το πως επιλέγουν τι θα αναβαθμίσουν, είναι ξεκάθαρο: αυτό που έχει πουλήσει περισσότερο! Υπενθυμίζω δε, ότι το G3 πωλείται ακόμα στα καταστήματα σε εξευτελιστική τιμή ενώ το flex απλά δεν έγινε επιτυχία. Λάθος τακτική ωστόσο. Αλλά τώρα που βγήκε το Pixel, βλέπω την Google να ζητάει λεφτά για τις αναβαθμίσεις απο τους άλλους κατασκευαστές με αποτέλεσμα να μένει ακόμα και το flagship όπως το γέννησε η μάνα του!

Gvirginia

Για όποιον ενδιαφέρεται:

https://www.androidauthority.com/android-7-0-snapdragon-800-801-712930/

Ουσιαστικά παίζουν την κολοκυθιά όλοι τους.

KostasM

Και εγω χλωμο το βλεπω να παιρνει το g3 μου nougat αλλα παρολα αυτα δεν το αλλαζω για κανενα απο τα νεοτερα κινητα που υπαρχουν. Γενικα πολυ λαθος το θεμα των updates και οσων αφορα θεματα ασφαλειας σε παλαιοτερες εκδοσεις του android και για κινητα που ηταν ναυαρχιδες και μαλιστα πολυ πετυχημενες οπως το g3. Αδικει και τους κατασκευαστες και τους πελατες και το ιδιο το προιον της και περα απο ολα τα αλλα για αυτο πολλοι πανε προς apple μερια. Θα επρεπε τουλαχιστον για θεματα ασφαλειας τα update να ειναι πιο συχνα και ας μην μπορει καποιος να τρεξει αρκετες εφαρμογες με παλαιοτερα κινητα.

lolek

εχετε δικιο παιδια το ειχα διαβασει και εγω για τον snap 801 αλλα μπροστα στον πονο μου για το flex 2 το ξεχασα

bezilys

@σιγά μην πάρει το g3 εδώ δεν πήρε το z3 και z2 τι να λέμε τώρα

vasilist

@lolek το flex 2 έχει marshmallow update αλλά λόγο προβλημάτων με τον 810 πρέπει να το κάνεις χειροκίνητα δεν μπορεί να το πάρει με ota δυστυχώς.
Πρέπει να το κατεβάσεις από την LG μαζί με το LG Up να μπεις σε download mode και να το περάσεις. Το είχα διαβάσει σαν είδηση πριν πολύ καιρό στο Phone arena, σίγουρα θα βρεις πολλά guides με μια αναζήτηση.

jimk

Παιδια, δεν ειναι η google αυτη που εδωσε το ακυρο για συσκευες με snapdragon 801 και παλαιοτερες… H qualcomm ειναι αρχικα αυτη που τις ακυρωνει με το να μην αναβαθμιζει τους drivers των συγκεκριμενων chipset.

Και επισης, αν ολοι οι υπολοιποι υποστηριξουν ενα χ παλιο hardware (αρχικα η qualcomm με τους drivers και μετα η google), η αποφαση για το αν θα αναβαθμιστει μια συσκευη ειναι καθαρα του κατασκευαστη της.

Nick

Δεν γίνεται μια κάρτα γραφικών direct x 9 να γίνει 11 η 12 ότι και drivers να δώσουν έτσι και ο snapdragon 801. Τον ακυρώνει καθαρά η Google θέτει την κατώτερη απαίτηση για το nougat σε open GL ES 3.1 όταν η adreno του snapdragon 801 μπορεί μέχρι open GL ES 3.0 απλά για να αναγκάζει τον καταναλωτή σε νέα συσκευή. Άρα με android 2 χρόνια έχεις updates και φυσικά από την αρχική κυκλοφορία ενός κινητού.

Manos K.

Χαχα πλάκα κάνετε; Το G3 δεν έχει ακόμη το 6.0. Θα δώσουν το 7; Η πάγια τακτική της Lg είναι να δίνει ένα update παγκοσμίως. Το 2ρο update το δίνει σε ελάχιστες χώρες. Το marshmallow δημιούργησε τεράστια προβλήματα στις συσκευές και οι περισσότεροι έχουμε μείνει με κάποια update πάνω στο lollipop 5.0.

sannad

Δε ξέρω τι λέτε, το δικό μου πήρε μια αναβάθμιση μετά την 6.0 προχτές 350mb ΟΤΑ..

Γιωργος

Αχ αυτα τα άρθρα με τις αναβαθμίσεις ποσο με εκνευρίζουν. Εχουν δικιο μερικα παιδιά που λενε αγορά κινητού με γνώμονα την υποστήριξη απο cyanogenmod. Ειχα ενα galaxy s3 το οποιο μιας κ το προσεχα κ το κραταγα root μαμα rom κ debloat πηγαινε αξιοπρεπεστατα. Το εδωσα στον αδελφο μου κ παρολο που επισης το κρατα καθαρο εχει αρχίσει το lag του Θεού, κ αυτο γιατι οι εφαρμογες οσο αναβαθμιζονται με βαση τα νεα δεδομένα δε τρεχουν πλεον ομορφα στο jellybean,οποτε μονοδρομος πλεον η cyanogenmod 13 δηλαδη android 6 οσο κ αν χανει τους drivers της κάμερας κ η ποιοτητα πεφτει κατακόρυφα.
Θελω να καταληξω οτι οι συσκευές μας παραμένουν μαχημες απροβληματιστες κ αρχιζουν να κουτσενουν απο το πεπερασμενο λογισμικο.
Ειδικα την τακτικη που εχουν στα low budget κ mid κινητα να δινουν απο καμια εως μια αναβαθμιση πραγματικά ειναι τραγωδία.

GS

Ερώτηση εγώ που έχω τηλέφωνο με Snapdragon 410 θα πάρω καμιά αναβάθμιση σε 6 η μπα?

Nikos Stefanopoulos

Μιλώντας για marshmallow, το δικό μου G3, έχει πάρει ήδη εδώ και μερικούς μήνες. Χτεςτο βράδυ κατέβασα και πέρασα μια ενημέρωση λογισμικού στα 247 MB. Όσο για το Nougat, ποσώς μ ενδιαφέρει αν θα πάρει ή όχι, απ τη στιγμή που λειτουργεί χωρίς κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σιγά αν την παρει εδώ καλα καλα την 6 δεν πήρε του αδερφού μου ακόμη την 5 εχει

Panos

Εμένα πάντως χθες το βραδυ μου εβγαλε ενα ακυρο update στο G3 μου και ηταν 272 mb! Μηπως οντως ετοιμαζονται να μας κερασουν Νουγκατινα?

ser

αμα παρει το 7…ξεχναω…το 6p….

Κώστας Ζ.

@ser, δεν θα το ξεχάσεις, δυστυχώς ή ευτυχώς.

Kwnstantinos

Καλησπερα παιδια!! Οπως προειπαν και κάποιοι φιλοι!! Ετσι και στο δικο μου LG G3 προχθες ηρθε μια ενημερωση λογισμικού 272mb. Αν τελικα ισχυει αυτο το οποιο λέγεται..(πως θα αναβαθμιστει σε android 7.) ξερουμε ποτε θα αρχισει να γινεται αυτο.;; και αν θα είναι μεσω ΟΤΑ.; 😉

Κώστας

Σχετικά με το LG g3 d855. Δεν μπορώ να κάνω αναβάθμιση, το αγόρασα πρόσφατα. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Gear LG

H StanbyMe GO οθόνη-βαλίτσα της LG είναι εντυπωσιακή αλλά κοστίζει 1.200 δολάρια και ζυγίζει 13 κιλά

Το StanbyME Go της LG είναι μια τηλεόραση με οθόνη αφής 27 ιντσών που είναι ενσωματωμένη σε έναν μεγάλο, στρατιωτικής ποιότητας, χαρτοφύλακα.

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.