Sony Xperia XA Ultra: Επίσημα με οθόνη 6″ και Helio P10

Η Sony έκανε τα αποκαλυπτήρια σε ένα νέο smartphone, το οποίο ανήκει στη σειρά X. Το Sony Xperia XA Ultra ενσωματώνει οθόνη 6 ιντσών ανάλυσης 1080 x 1920 pixels (367ppi), έχει μεταλλικό frame και λεπτά περιθώρια γύρω από την οθόνη.

Το Sony Xperia XA Ultra έρχεται με οκταπύρηνο επεξεργαστή Mediatek Helio P10, μνήμη RAM 3GB, ενσωματωμένη μνήμη 16GB με δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτας microSD και τρέχει Android 6.0.1 Marshmallow.

Στην πλάτη έχει κάμερα 21.5 Megapixel με hybrid autofocus, η εμπρόσθια κάμερα είναι 16 Megapixel με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, LED flash και υποστηρίζει gesture shutter.

Η Sony αναφέρει ότι η μπαταρία του Xperia XA Ultra διαρκεί έως και 2 μέρες, χάρη στην τεχνολογία γρήγορης φόρτισης με 10 λεπτά στην πρίζα, δίνει διάρκεια 5.5 ωρών.

Η κυκλοφορία αναμένεται μέσα στον Ιούλιο σε λευκό, μαύρο και lime gold χρώμα, ενώ ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή.

sony xperia xa ultra, Sony Xperia XA Ultra: Επίσημα με οθόνη 6″ και Helio P10

sony xperia xa ultra, Sony Xperia XA Ultra: Επίσημα με οθόνη 6″ και Helio P10

sony xperia xa ultra, Sony Xperia XA Ultra: Επίσημα με οθόνη 6″ και Helio P10

sony xperia xa ultra, Sony Xperia XA Ultra: Επίσημα με οθόνη 6″ και Helio P10

sony xperia xa ultra, Sony Xperia XA Ultra: Επίσημα με οθόνη 6″ και Helio P10

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κώστας Ζ.

Γιατί έβγαλε τα στερειο ηχεία; Αχ ρε Sony…

alex

Αυτο το κινητο μοιαζει πολλα υποσχομενο, αλλα και η sony πρεπει να το “συνοδεψει” με μια λογικη τιμη.Τωρα οσον αφορα το κινητο: 1.Η full HD οθονη με 367ppi, μπορει να μην ειναι σαν τις ναυαρχιδες με 450+ ppi, αλλα σιγουρα ειναι αξιοπρεπης.Επισης στην οθονη αμα προσεξετε στα ακρα εχει μια ελαφρια κλιση, που κανει το κινητο πιο ομορφο.
2. Η sony προσθεσε 1 gb ram παραπανω απο το XA.
3. Η μπαταρια φαινεται καπως μικρη σε συγκριση με αλλα κινητα που εχουν 6 ιντσες οθονη, οπως το Huawei Mate 8 που εχει 4000 mah, οποτε δεν ειμαι σιγουρος αμα θα ισχυει η υποσχεση της sony για διαρκεια 2 ημερων.
4. Το πιο δυνατο spec του XA Ultra για μενα ειναι η καμερα. Με 21.5mp η πισω καμερα και 16mp η μπροστινη που εχει wide angle 88°, flash και OIS, πιστευω πως οι επιδοσεις και των 2 θα ειναι εξαιρετικες.

Nikos

Με mediatek επεξεργαστη ευχαριστω αλλα οχι

alex

Επισης η κυκλοφορια θα ειναι τον Ιουλιο για την Αγγλια, πιο μετα μεσα στον χρονο θα παει και Αμερικη.

John N

Ειδα στο ίντερνετ οτι εχει μπαταρια 2700 mAh. Το τηλέφωνο καλο χρυσο, αντε και ο επεξεργαστης παει στα κομματια. Αλλα με τετοια μπαταρια ουτε μερα δε βγαζει και παω στοιχημα. Εδω στο z5 που εχει 2900 μπαταρια δε βγαζει τη μερα και θα το βγαλει αυτο? Για γελια ειναι η sony. Επισης ειναι απαραδεκτο που με τετοιο παχος εβαλε τοσο μικρη μπαταρια. Μπορουσε ανετα να χωρέσει 3500 mah μπαταρια αλλα ειπε να προκαλεσει τη μοιρα της. Το Σεπτέμβρη θεωρω πως θα καθοριστει η πορεια της με το αμα βγαλει κανενα αξιο διαδοχο του premium. Ειδαλλως κυριολεκτικα η θεση της ειναι καταδικασμενη στην mobile αγορα

One

Ειχα πεσει μεσα στο ονομα XA Ultra σε προηγούμενο post. Έβαλε και OIS πρωτη φορα μετα απο καιρο αλλα μονο στη μπροστινή κάμερα.
Πάντως με αυτά που βλεπω πιστεύω οι συσκευες του Σεπτεμβρίου θα είναι πολύ ελπιδοφόρες!

Γιάννης1992

Βλέπω πως αρχίζουν οι εταιρείες σιγά-σιγά να μπαίνουν στην εποχή των 6 ιντσών και πάνω.Αυτή θα είναι η εξέλιξη της τεχνολογίας.Το κινητό ωραίο φαίνεται.Το αξιοσημείωτο είναι η μπαταρία του που παρότι στο gsm arena δείχνειi 2700mah η sony λέει ότι βγάζει 2 μέρες αν και πιστεύω πως δε θα είναι η μπαταρία 2700mah αλλά παραπάνω,Η κάμερα φαίνεται δυνατή ειδικά η μπροστινή με τον ois.Λογικά θα έχει και πίσω ois γιατί θα ήταν βλακεία να βάλει στην μπροστινή κάμερα ois και να μη βάλει στη πίσω κάμερα.Πάντως αναρωτιέμαι γιατί δε βάζουν και ναυαρχίδες flash στην μπροστινή κάμερα;;;Πάντως το σίγουρο είναι ότι θα δούμε στις επόμενες ναυαρχίδες ois στην μπροστινή κάμερα.

One

@John N το συγκεκριμένο εχει Full HD οθονη και επεξεργαστή που που δεν καταναλωνουν αρκετη μπαταρια. Και από ότι λενε με τη τεχνολογια Qnovo που εχουν τα καινουρια μοντελα εχει βελτιστοποιηθει αρκετα η διαχείριση ενέργειας και δεν παίζουν λογο τα μιλιαμπερ στη μπαταρία.

Tony Cool

Επιτέλους σημάδια ζωής από την sony mobile! Δυστυχώς όμως κάποιες επιλογές είναι αμφιλεγόμενες. Δεν μιλάω για την οθόνη (πλεονέκτημα είναι το full hd, όχι μειονέκτημα) ούτε για τον επεξεργαστή. Αλλά :
1.Εαν ισχύει ότι μόνο η μπροστινή κάμερα έχει ois τότε μιλάμε αυτομάτως για ανέκδοτο.
2. Δεν με νοιάζει και 7 μέρες αυτονομία να υποσχεθεί η sony,2700 mah ενώ ο ανταγωνισμός στην κατηγορία παίζει κοντά στις 4000 είναι βλακωδες.
3. Δεν λέει αν είναι αδιάβροχο αλλά αφού είναι της σειράς x λογικά θα είναι.
Όπως και να’χει δείχνει να μην πετάει λευκή πετσέτα η sony, αλλά βλέπω το z ultra να μου κάνει παρέα για αρκετό καιρό ακόμα.

John N

@One χωρις παρεξηγηση αλλα πλανασαι βαναυσα αν πιστευεις εστω και λιγο οτι θα βγαζει δυο μερες. Και επισης εγω για το ζ5 λεω το κανονικο που εχω στην κατοχη μου που βγαζει μια μερα. Τωρα αυτο το θηριο με 6 ιντσες θα εχει μεγαλυτερη αυτονομια με μικροτερη μπαταρια? Σε ποιον πλανητη. Οτι τεχνολογια και ας εχει η οθονη, αυτο που λες δε νοειται. Φιλικά παντα. Και γω φαν της σονυ ειμαι αλλα δε θα λεω και μπραβο σε καθετι μετριο

vladimiros

+1 John N Παροτι που εισαι φαν τις σονυ,παραδεχεσαι τα λαθη τις εταιριας,αυτο το 2 μερες μπαταρια εγινε συνηθεια στην σονυ,και στο Ζ5 λεγανε 2 μερες,και εσυ σαν κατοχος του λες 1 μερα μπαταρια και σε πιστευω…Απο το Ζ2 που ειχε 3200 εχουμε φτασει τις 2700 και σε 6″ κιολας..
@One δεν θα μας χαλαγε καθολου με την νεα τεχνολογια που λες και + 3300 μπαταρια τουλαχιστον,ετσι θα κρατουσε παραπανω..αλλα οχι αυτοι εκει κολησαν στις 2 μερες..λεμε τωρα 2 μερες..
Παντος το κινητο ωραιο δειχνει τα μειον του λογικα θα ειναι μπαταρια,και τιμη,στα υπολοιπα νομιζω θα ειναι ενταξει,οκ εχει Mediatek επεξεργαστη τι να κανουμε ολα πρεπει να εχουν snapdragon

ΚΝ

Όμορφο κινητό με ενδιαφέρουσα χαρακτηριστικά από οθόνη μέχρι κάμερα. Φυσικά αναμένουμε και την τελική τιμή του. Τώρα για την μπαταρία του θα φανεί στην πράξη, πάντως ένα xperia Z που έχω μετά από σχεδόν 2 χρόνια βγάζει άνετα 1,5-2 μέρες με κανονική χρήση.
Πάντως ανεξαρτήτως κινητού θα πρότεινα σε όλους να βάλουν ένα πρόγραμμα διαχείρισης μπαταρίας που βοηθάει σε κάποιο βαθμό (STAMINA προσωπικά ειναι καλό αλλά υπάρχουν και καλύτερα)

vladimiros

Να και ενα βιντεο που ειδα πριν λιγο για το κινητο
https://www.youtube.com/watch?v=NAaRvdvroj0

Ιωάννης jb

Ενώ αρχικά σαν ιδέα δεν μου άρεσε τελικά βλέπω ότι είναι μία αξιόλογη αναβάθμιση του c5 αν κιόλας προορίζεται για τέτοια….
Σε σχέση με το c5 έχει καλύτερο cpu-gpu, περισσότερη ram και λογικά καλύτερες κάμερες… Με χαλάει το γεγονός ότι δεν πήγε στα 32 γιγα η rom!!!

Είναι μεγάλο λάθος να βγαίνουν συμπεράσματα μόνο από αριθμούς!!
Ανέφερε κάποιος για την μπαταρία του z2…
Έχει πει η sony ότι το z2 βγάζει 2 μέρες και δε το ξέρω???? Ή sony αυτό το ξεκίνησε από το z3!!!!
Το z2 βγάζει στο χαλαρό 3 μέρες κανονικής χρήσης….
Το 2700 πέρα από ότι είναι απλά ένα νουμερο… Σε καμία περίπτωση δε το λες μικρό!!! ολόκληρο galaxy s6 με 2k ανάλυση έχει μπαταρία 2550 εκεί δλδ τι πρέπει να πούμε??
Ευτυχώς που υπάρχουν και μερικά άτομα εδώ μέσα σαν τον one που ξέρουν ότι ο συνδυασμός με τον νέο πολύ καλό mediatec θα δώσει πιθανότατα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στο τομέα μπαταρία….

One

@John N @vladimiros εγω εχω το Ζ3 Compact και μου βγάζει ανετα και 3 μερες. Για αλλα κινητά δεν εχω αποψη αλλα εννοείτε θα ήθελα στο μελλον να αυξηθεί και άλλο η μπαταρία. Αλλα ας δουμε τα καινούρια κινητα να κυκλοφορήσουν και πως πανε από μπαταρία και μετα να κρίνουμε.

vladimiros

Δε λεω οκκ..κουβεντα κανουμε ας κυκλοφορησει και βλεπουμε πως τα παει..τα Sony τα ξερω απεξω κ ανακατωτα το ξερω οτι το Ζ3C εχει καλη μπαταρια, Ιωαννης και το Ζ2 εχει καλη μπαταρια δεν ειπα κατι.. ξερεις γιατι ομως επειδη εχει 3200Mah..Να σας δωσω και εγω ενα παραδειγμα Xperia X 2700 μπαταρια στις 5” ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ XA Ultra και αυτο με 2700 ΑΛΛΑ πολυ μεγαλυτερο κινητο..παιδια κατι δεν παει καλα νομιζω τι λετε????
Τεσπα δεν προκιτε να παρω τοσο μεγαλο κινητο,απλα να ειμαστε αντικημενικη μερικοι εδω..οπως ειναι και ο διαχειριστης αυτης τις σελιδας…καλο απογευμα!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Sony Sony Xperia Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI: Teaser υποδηλώνει νέα αναλογία διαστάσεων

Η Sony ετοιμάζεται να ανακοινώσει το Xperia 1 VI, την Παρασκευή 17 Μαΐου και το τελευταίο teaser επικεντρώνεται στην οθόνη του smartphone.

Smartphones featured Sony Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI: Νέες προωθητικές εικόνες που διέρρευσαν επιβεβαιώνουν specs πριν την κυκλοφορία

To Sony Xperia 1 VI θα παρουσιαστεί επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα αλλά, μέχρι τότε, διέρρευσαν μερικές νέες προωθητικές εικόνες της συσκευής.

Smartphones Sony

Sony Xperia 1 VI: Leak δίνει λεπτομέρειες για τις κάμερες, το chipset και την μπαταρία

Η Sony αναμένεται να αποκαλύψει το Xperia 1 VI στην εκδήλωσή της στις 17 Μαΐου και τώρα μια νέα φήμη μας δίνει λεπτομέρειες για το flagship smartphone.

Smartphones Sony Sony Xperia Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Τα camera island που διέρρευσαν προδίδουν νέες μεγαλύτερες μονάδες

Τα προστατευτικά φακών από σκληρυμένο γυαλί για τα επερχόμενα Xperia 1 VI και 10 VI εμφανίστηκαν στο Rakuten Market της Ιαπωνίας.