Super Slim Ultrabooks, Συντονισμένες προσπάθειες για να μειωθεί και άλλο το πάχος

Νόμιζες ότι το ultrabook που μόλις απέκτησες είναι η πιο λεπτή συσκευή που έχεις πιάσει στα χέρια σου; Σκέψου και πάλι, αφού οι κατασκευαστές κάνουν τα πάντα για να μειώσουν ακόμα περισσότερο το συνολικό πάχος, με την Western Digital να προσπαθεί να χωρέσει 1TB σε ακόμα πιο λεπτούς δίσκους.

Αυτή τη στιγμή τα ultrabooks παίζουν σε προφίλ από τα 21 χιλιοστά (στο πιο παχύ τους), μέχρι τα 18 χιλιοστά (στο πιο αδύνατο). Ο στόχος της δίαιτας στην οποία έχουν ξεκινήσει να υποβάλλονται είναι τα νούμερα αυτά να γίνουν 15 και 12 χιλιοστά αντίστοιχα! Αυτό θα γίνει εφικτό με την εξαντλητική δίαιτα στην οποία θα πρέπει να υποβληθούν οι εσωτερικές μονάδες αποθήκευσης και προς αυτή την κατεύθυνση η Western Digital έχει ξεκινήσει να πειραματίζεται με τη δική της υβριδική μονάδα, η οποία δεν θα ξεπερνά σε πάχος τα 7 χιλιοστά.

Στα μέσα του 2013 εκτιμάται ότι θα έχουμε το πρώτο δίσκο πάχους 5 χιλιοστών με χωρητικότητα 500GB, ο οποίος θα μπορεί να προσαρμοστεί σε μοντέλα ultrabooks συνολικού πάχους 12 χιλιοστών. Ένας τόσο λεπτός υβριδικός σκληρός δίσκος θα είναι αναγκασμένος να χρησιμοποιεί την τεχνολογία της ενεργειακά υποβοηθούμενης ή θερμικά ενισχυόμενης μαγνητικής εγγραφής, η οποία εκτιμάται ότι θα βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή το 2014 ή στις αρχές 2015, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικότερα εδώ.

, Super Slim Ultrabooks, Συντονισμένες προσπάθειες για να μειωθεί και άλλο το πάχος

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Rapid-eraser

Μόλις πακετάρουν και καλές κάρτες γραφικών έχει να γίνει νομίζω ένα αρκετά μεγάλο άλμα
στο πως θα είναι τα laptop/ultrabooks στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Notebooks Toshiba Toshiba Ultrabooks Ultrabook

Toshiba Dynabook KIRA V654, Με αυτονομία 22 ωρών

Αυτό που καθιστά το notebook Toshiba Dynabook KIRA V654 ξεχωριστό, δεν είναι η οθόνη των 13 ιντσών, ανάλυσης 1366 x 768 pixels, που επιπροσθέτως δεν είναι αφής, ούτε ο Intel επεξεργαστής αρχιτεκτονικής Haswell και το χαμηλό βάρος των 1,12 κιλών, αλλά η αυτονομία του. Σύμφωνα με την Toshiba, το Dynabook KIRA V654 προσφέρει 22 ώρες […]

Notebooks Toshiba ultrabooks

Toshiba No Matter What Guarantee, Επεκτείνει την εγγύηση έως τις 30 Σεπτεμβρίου

Η Toshiba επεκτείνει την προσφορά της “No Matter What Guarantee” (εγγύηση “ότι και αν συμβεί”), ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2013. Οι πελάτες της εταιρείας θα έχουν την ευκαιρία να προστατεύονται από απρόοπτα κόστη που προκύπτουν για τις συσκευές τους, όπως κόστη από απρόοπτες ζημιές, απώλεια δεδομένων ή σε περίπτωση κλοπής.

Notebooks Chromebook Google ultrabooks

Chromebook Pixel, Με οθόνη 13″ 2560×1700 pixels αφής 239 ppi

Η Google ανακοίνωσε τον πρώτο δικό της φορητό υπολογιστή, το Chromebook Pixel με οθόνη αφής 12.85 ιντσών ανάλυσης 2560×1700 pixels (239 ppi) και λειτουργικό σύστημα Chrome OS. Εσωτερικά υπάρχει ένας επεξεργαστής Intel Core i5 με γραφικά Intel HD 4000, μνήμη RAM 4GB και μνήμη flash 32GB το σώμα είναι από αλουμίνιο και το πληκτρολόγιο υποφωτιζόμενο.

Notebooks HP HP Ultrabooks Ultrabook

HP EliteBook Revolve, Υβριδικό ultrabook με περιστρεφόμενη οθόνη αφής

Η HP ανακοίνωσε τον “υβριδικό” (convertible) υπολογιστή tablet, HP EliteBook Revolve, ο οποίος αξιοποιεί τις τεχνολογίες αφής, προσφέροντας παράλληλα στους χρήστες τη φορητότητα και την ευελιξία ενός tablet. Το HP EliteBook Revolve ενσωματώνει τους νεότερους, τρίτης γενιάς επεξεργαστές Intel Core βελτιστοποιημένους για τα Windows 8, προσφέροντας εκπληκτικές επιδόσεις και μοναδικά γραφικά επιπέδου ενός υπολογιστή μεγάλου […]