WiGig και Wireless Docking, Έρχεται στα ultrabooks του 2013 για ταχύτατες ασύρματες συνδέσεις

To 2013 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκρίσεων για τη χρήση του προτύπου Wireless Gigabit ή αλλιώς WiGig και στα ultrabooks, με σκοπό να δούμε τα πρώτα μοντέλα να συνδέονται ασύρματα μεταξύ τους αλλά και με άλλες συσκευές σε πολύ υψηλές ταχύτητες που θα μπορούν να φτάσουν έως και το 1 Gigabit/s.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι θα δούμε στη CES του 2013 τα πρώτα μοντέλα να κάνουν την εμφάνισή τους με το πρότυπο WiGig, το οποίο αφορά στην ταχύτατη δικτύωση συσκευών σε κοντινές αποστάσεις λίγων μέτρων, με στοχευμένες δέσμες κυμάτων στη συχνότητα των 60GHz.

Περισσότερες πληροφορίες για το Wireless Gigabit Alliance μπορείτε να βρείτε εδώ: https://wirelessgigabitalliance.org/

, WiGig και Wireless Docking, Έρχεται στα ultrabooks του 2013 για ταχύτατες ασύρματες συνδέσεις

, WiGig και Wireless Docking, Έρχεται στα ultrabooks του 2013 για ταχύτατες ασύρματες συνδέσεις

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ανέστης Τσέλας

τέλειο!!!

thanos

Πάντως από όνομα δεν πάει πουθενά 😛

dimz

Μια χαρά είναι το όνομα, αλλά νομίζω πως σε λίγο δε θα έχει τόσο μεγάλη διαφορά από το 802.11ac, γιατί με τη κατάλληλη διαμόρφωση ξεπερνάει το 1 gigabit. Στα 60GHz άλλωστε μειώνεται ακόμα περισσότερο η εμβέλεια.

ΣΤΕΛΙΟΣ

Ετσι περισσοτερη ακτινοβολια:Ρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

H πανδημία φέρνει άνοδο στη ζήτηση για Chromebooks

Τα στοιχεία της Canalys δείχνουν ότι η ανάγκη για τηλεργασία και τηλεκπαίδευση ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες της ζήτησης σε Chromebooks.

Notebooks Samsung

Samsung Notebook Odyssey: Νέο gaming laptop με GeForce RTX 2080 GPU και 15.6’’ οθόνη (144Hz) [CES 2019]

Η Samsung στα πλαίσια της CES 2019 ανακοίνωσε το νεότερο Notebook Odyssey με μειωμένα bezels, ιδιαίτερη σχεδιαστική προσέγγιση, 15.6’’οθόνη και NVIDIA GeForce RTX 2080 GPU.

Games Alienware Dell

Η Dell ανακοίνωσε ελαφρύτερα και λεπτότερα Alienware gaming laptops [CES 2019]

Λέγεται πως το hot θέμα της φετινής έκθεσης τεχνολογίας, στο Las Vegas, θα είναι οι φορητοί υπολογιστές για gaming. Η Dell θα παρουσιάσει τα δύο νέα της μοντέλα, τα ελαφρύτερα και λεπτότερα Alienware που έφτιαξε ποτέ.

Notebooks Dell featuredtv

Επισκεφτήκαμε το Dell Exclusive Store στην Αθήνα [VLOG]

Την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκαμε στο κατάστημα Dell Exclusive Store που φιλοξενείται εδώ και δύο χρόνια στο 3ο επίπεδο του εμπορικού κέντρου The Mall Athens στο Μαρούσι. Σε ένα χώρο μοναδικής αισθητικής βρίσκονται συγκεντρωμένα όλα τα μοντέλα της Dell που είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά από τον επίσημο διανομένα της εταιρείας στην Ελλάδα, την Oktabit.