Samsung: Εκτόπισε την Apple και πήρε την πρωτιά στις ΗΠΑ

Στην αγορά των smartphones, Apple και Samsung θεωρούνται οι δυο μεγάλοι αντίπαλοι που παλεύουν για την πρωτιά, σε διάφορες αγορές. Μια από αυτές και πολύ σημαντική μάλιστα, είναι εκείνη των ΗΠΑ, όπου οι Κορεάτες φαίνεται να πήραν την πρωτιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων, Counterpoint Research, η Samsung βρίσκεται στην κορυφή περνώντας ξανά την Apple έπειτα από διάστημα 11 μηνών. Σε αυτό φυσικά βοήθησαν οι καλές πωλήσεις της φετινής ναυαρχίδας, Samsung Galaxy S7.

Όσο για τους Κινέζους, δεν φαίνεται να τα πηγαίνουν τόσο καλά στις ΗΠΑ, η ZTE είναι τέταρτη με 6.6%, ακολουθεί η Alcatel με 4.5%, ενώ η Huawei είναι μόλις στο 1% (να τονίσουμε ότι η Huawei δεν έχει την ίδια παρουσία στις ΗΠΑ όπως στην Ευρώπη γι αυτό και τόσο χαμηλά το ποσοστό της).

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimitris

Μονο sony κανένας άλλος!!!! Και ας δεν πουλάει

ΚΝ

Λογικο, αφού η ψαλίδα τεχνολογίας και καινοτομίας ανοίγει αρκετα υπέρ των άλλων εταιριών και μένει πίσω η Apple. Το λάθος της Apple ειναι οτι πουλάει απλα το καλο μπραντ που εχει…αλλα πλεον δεν αρκει και καλο ειναι να επανέλθει στην καινοτομία που την χαρακτήριζε στο παρελθόν.
Θα συμφωνήσω οτι η Sony φτιάχνει κορυφαια τηλεφωνα ειδικα μεχρι το Z5 premium ( για τα νεα Χ δεν ξερω ακομα)…. αλλα ειναι χαρακτηριστικό πως μια εταιρια με κορυφαίο προϊόντα και καινοτόμα μένει πίσω στις πωλήσεις λογω χάλια μάρκετιγκ και φυσικα ειναι απών λογω πολιτικής απο την αγορά της Αμερικής.

Takis

Μονο Ζασταβα κανενας αλλος,και ας δεν πουλαει!

Ntoz

Λογικό είναι μιας Κ το iPhone έχει μείνει πολύ πίσω από σχεδίαση, ως καινοτομία Κ είναι Μπροστά μόνο στο κόστος αγοράς. Είναι βήματα ποσω δυστυχώς κι αυτό κοστίζει στην εξέλιξη. Ένα βήμα πίσω να αυξήσει οθόνη, mp, ram, μέγεθος μπαταρίας, specs. Ελπίζω να ξαναβγεί μπροστά με νεωτερισμιυς κάποια ώρα.

tarif16

στα μερίδια συμπεριλαμβάνονται και συσκευές των 100-200……ευρώ;;;

kostas

Μπορεί αυτό να το κάνει στο επόμενο iphone από Σεπτέμβρη την επιστροφή το νέο iphone δεν πιστεύω πως ξεμένει από καινοτομίες, απλός σε κάθε Έκδοση S (3gs, 4s, 5s, 6s) προσθέτει καλύτερες επιδόσεις και σχεδόν ίδια σχεδίαση.
Αυτό το ξέρει πολύ καλά η Samsung και το εκμεταλλεύεται, βγάζοντας και αυτή το καλό της μοντέλο ακόμη καλύτερο για να χτυπήσει την Apple. δικαιος μια και το τελευταίο Samsung Galaxy εχει εξερετικες επιδοσεις αδιαβροχοποιηση και καλη κάμερα – μπαταρία.

John

@tarif16
Στην Αμερική παίρνεις το iphone 6s απο τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ΔΩΡΕΑΝ με συμβόλαιο 2 ετών. Άρα η τιμή δεν παίζει ρόλο.

petros

Μετα το s6 edge και τωρα με το S7 edge ανέβηκε πολλά σκαλοπάτια στην αγορά , πολλοί που ηταν πιστοι στα iPhone τωρα γλυκοκοιταζουν samsung

petros

Η apple ακολουθεί το τέλος που ειχαν αλλοι κολοσσοι παλαιότερα , οπως nokia, Ericsson, κλπ

Wolf

Είχαμε βάλει δίπλα δίπλα με ένα φιλαράκι μου τις προάλλες το s7 edge και το iPhone 6s plus και συζητούσαμε πως το edge είναι τόσο όμορφη συσκευή που αν είχε βγει με ios από την Apple θα έσπαγε κάθε ρεκόρ πωλήσεων…!

Aegean. 78

Τέλος της Apple δεν το λες αλλά το παράδειγμα της ΝΌΚΙΑ είναι πολύ καλό Οι εταιρίες που επαναπαυονται Κ επιμένουν στην τιμολογιακη πολιτική χωρίς να δίνουν κάτι καινούριο, το βρίσκουν μπροστά τους όπως η ΝΟΚΙΑ. Αυτό το αντιληφτηκε η Samsung Κ τα λάθη του s6 τα διόρθωσε στο s7.

Chris_BMW

Μου αρέσουν τα σχόλια ” λογικό αφού έχει παλιό ντιζάιν ” ο άλλος λέει “λογικό αφού έχει specs 3ετιας ” Εγω θα πω το εξής .. Ηρεμήστε παίδες .. Την πέρασε γιατι απλα το s7 βγήκε μόλις πριν 2 μήνες .. Κ γιατι στο ποσοστό % συμπεριλαμβάνονται ΟΛΑ τα κινητά … Η Apple έχει αυτό το ποσοστό αποκλειστικά με τη ναυαρχίδα της άντε κ ένα μήνα με το SE .. Για ψάξτε να δείτε τις πωλήσεις ξεχωριστά του 6s κ του s7 να δείτε τι πραγματικά παίζει ..

Wolf

Φίλε John N το galaxy s4 μου πηγαίνει σφαίρα και χωρίς ίχνος λαγκ…! Δεν θα μιλήσω για τα s5.. s6.. και s7 edge τα οποία επίσης έχω στην κατοχή μου…!

traboukos

@wolf αυτο που ολοι εχετε απο σειρα s4-s5-s6-s7 4 κινητα ταυτοχρονα και ολα λειτουργουν ταυτοχρονα με ξεπερναει…

JohnnyB

Το δικο μου παντως s4 με 5.0.1 που εχει μεινε, δεν παει και τοσο καλα. Και αργο εχει γινει και λαγκ εχει και ολο το ασημι πλαστικο εχει ξεφτισει και φαινεται χαλια και το καπακι της μπαταριας δεν κουμπωνει καλα, παροτι δεν εχει σπασει, ουτε το εχω ταλαιπωρησει.
Μετριες εντυπωσεις απο μια ναυαρχιδα.

tarif16

@Wolf
είτε οι συσκευές σου είναι μοναδικές,για το βιβλίο γκίνες,είτε μερικοί κατεβήκαμε από το βουνο πριν μισή ώρα,άρα άσχετοι.
υ.γ. μάλλον το δεύτερο συμβαίνει,για να σε βγάλω από τον κόπο!

Wolf

Αχαχαχα…. ναι… επίσης έχω και tab s2… δεν υπάρχει αυτό το ταμπλετ…! Και ναι στάθηκα στο s4 το οποίο έχει ξεβαψει περιμετρικά και η ισχύς της μπαταρίας του είναι χάλια πλέον…! Αλλά από λαγκ ούτε δείγμα και ας το έχω φορτώσει με του κόσμου τα άχρηστα apps…! Έτσι επειδή υπάρχει η καραμέλα του λαγκ στις παλιές Android συσκευές…!

Βαγγος

Ενα πράμα μόνο.Εδώ στην Ελλάδα Η κριτική σκέψη έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο ….εντάξει τα παιδάκια να έχουν κολλήματα με τα iphone Αλλά ολόκληροι άντρες να βγαζουν, χωρίς καμία ιδέα από τεχνολογία τα lg,Huawei,Sony Και λοιπά ,άχρηστα κινητά εντάξει εκεί έχει τελειώσει το θέμα. από ότι έχω καταλάβει η μεγάλη διαμάχη μεταξύ των μεγάλων εταιριών Samsung kai Apple Και η τεράστια διαφήμιση έχει οδηγήσει τον.κόσμο να επιλεγεί ή να νομίζει πως μια απ τις 2 Είναι οι καλύτερες.Πραγματικά θυμώνω όταν άτομα που δεν έχουν γνώσεις παίρνουν στάση σε συζήτηση για τα καλύτερα smartphone ας πούμε.Τώρα κάθονται άλλοι και τσακώνονται αν Samsung kai Apple ξεπερνάει η μια την άλλη και χάνεται η ουσία..αυτά ήθελα να πω να είμαστε πιο ανοίχτομυαλοι και σφαιρικά ενημερωμένοι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.