LG: Ζορίζεται στο mobile τμήμα με χασούρα 67.8 εκατ. δολάρια

H LG Mobile Communications ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2015, έχοντας πουλήσει 14.9 εκατ. smartphones παγκοσμίως και ανέβηκε κατά 6% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Όμως, τα έσοδα της LG Mobile μειώθηκαν κατά 7% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2015 και 21% συγκριτικά με πέρσι.

Η LG αποδίδει τα χαμηλά έσοδα στην χαμηλή ζήτηση των high-end smartphones στην Κορέα. Ποντάρει στο ότι τα προσφάτως ανακοινωμένα LG V10 και Nexus 5X (που φέρει την υπογραφή της) θα βελτιώσουν την κατάστασή της το επόμενο τρίμηνο. Μην ξεχνάμε ότι στο τέταρτο τρίμηνο περιλαμβάνεται και η περίοδος των γιορτών.

Συνολικά, ήταν δύσκολη χρονιά για την LG Electronics, με τα καθαρά κέρδη να πέφτουν κατά 38% από πέρσι, το mobile τμήμα έχασε 67.8 εκατ. δολάρια μέσα στους τρεις μήνες που μας πέρασαν. Όπως κι άλλοι κατασκευαστές, η LG ζορίζεται να κάνει τα κινητά της ανταγωνιστικά σε μια αγορά όπου στην premium κατηγορία κυριαρχούν ονόματα όπως Apple και Samsung, ενώ “παραμονεύουν” low-cost brands που έχουν πάρει σημαντικό μερίδιο στην low και mid-range κατηγορία.

Η LG έχει επιλέξει με τις τελευταίες ναυαρχίδες να τραβήξει το ενδιαφέρον των χρηστών, διαφοροποιώντας τον εαυτό της αντί να ακολουθήσει την τάση της εποχής (βλέπε υλικά κατασκευής, αποσπώμενη μπαταρία, unibody design κλπ), όμως τα νούμερα δεν είναι υπέρ της.

Η στρατηγική της LG στο εξής είναι να επικεντρωθεί σε premium συσκευές, αλλά και mid-rangers για τις αναδυόμενες αγορές.

Τι θεωρείτε ότι πρέπει να κάνει η LG;

LG: Ζορίζεται στο mobile τμήμα με χασούρα 67.8 εκατ. δολάρια, LG: Ζορίζεται στο mobile  τμήμα με χασούρα 67.8 εκατ. δολάρια

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitris

Να βγάλει ένα κινητό σαν το G2 5-5.5 ίντσες με δυνατά χαρακτηριστικά όχι απαραίτητος high end αλλά κατι που ο άλλος θα πει γιατί να πάρω galaxy και ν μη πάρω αυτό που είναι και λίγο πιο φτηνό και ωραίο στο χερι… Αυτα

dark_master

Τελευταία όλο και περισσότερο ακούμε ότι οι γνωστές εταιρείες θα επικεντρωθούν στην mid to high end κατηγορία.
Ελπίζω αυτό να σημαίνει ότι και οι αναβαθμίσεις θα έρχονται στην ώρα τους και πιο συχνά.

GoGos

Να το κλείσει το μαγαζάκι της αφού δν μπορεί.

george

εγω ξερω να λεω οτι ειναι η μονη εταιρεια που βγαζει lowend smartphones 4g σε φυσιολογικες τιμες κ πραγματικα vfm κινητα.απλα ο κοσμος θελει μεταλλο κ φινετσα κ μπλα μπλα.τι νομιζετε οτι η αγορα εκει εξω ειμαστε εμεις εδω;ουτε πλατεια δεν γεμιζουμε,ο κοσμος θελει κατι λαμπερο οχι sd κ αποσπομενες μπαταριες.η lg ειναι το πιο τιμιο μεγαλο brand.

txds

gogos να το κλεισει ε? σκεψου οτι οσα εβγαλε σε ενα χαλια τριμηνο η Lg, το 99% του πληθυσμου του πλανητη δεν τα βγαζει σε 5 ζωες.

Nio

Η χασουρα από ότι κατάλαβα δεν είναι και ζημιά. Δεν μπήκε μέσα που λέμε. Από τα προβλεπομενα κέρδη τα έχασε.

NZ

Να μην κλείσει το μαγαζάκι @GoGos! Χρειαζόμαστε τον ανταγωνισμό και όχι μονοπώλιο (με ότι αυτό συνεπάγεται)!

Sotiris

Δεν είναι ξεκάθαρο από το άρθρο αν μιλάμε για μείωση κέρδους ή πραγματική χασούρα γιατί και η Samsung έχει μείωση κερδών και νομίζουν ορισμένοι οτι μπαίνει μέσα. Δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα η Lg… απλά η πίτα του android έχει μοιραστεί σε πολλές εταιρίες και δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε τα κέρδη που είχαν τα προηγούμενα χρόνια. Ειδικά η Samsung που είχε και έχει τη μερίδα του λέοντος. Απλά φαντάζει αυτό μεγαλύτερο πρόβλημα επειδη η Apple έχει τα πιστά της πρόβατα να πληρώνουν όσο όσο και να αισχροκερδεί εις βάρος τους και αυτά να πανηγυρίζουν. Σε αυτό δίνω respect στη σαπιομηλιά.

dark_master

@gogos να κλείσει η LG, να κλείσουν και οι HTC, Sony,Blackberry. Λέω να κλείσουν και οι Samsung, Apple,MS, Google. Τι τις θέλουμε μώρε? Καλά δεν είμασταν και με τα σήματα καπνού? Τι το θέλουμε το ιντερνετ?

Θανασης

@Gogos
Ποσο κακος ανθρωπος εισε για να ευχεσε να κλεισει μια εταιρια???? Τι νομιζετε οτι ειναι καποια εταιρια της πλακας…. ο μεγαλητερος κατασκευαστεις οθονων ….. και θα απολιθει τοσος κοσμος…

Cabalerro

Παντως το G4 ειναι κινηταρα!!και στα 390€ value for money

Gvirginia

@Θανασης Όλες οι εταιρείες έχουν τμήματα. Τμήμα smartphones, τμήμα λευκών συσκευών, τμήμα κονσολών, τμήμα οθονών κτλ. Όταν αναφέρονται, εδώ στο techblog, για κλείσιμο εννοούν το τμήμα των smartphones. Με το να κλείσει – πουλήσει ένα τμήμα δε κλείνει – πουλιέται και όλος ο όμιλος. Δες Nokia για παράδειγμα.

Εγώ θεωρώ ότι η LG πρέπει να ακολουθήσει περίπου τη Sony. Δηλαδή ένα μεγάλο κινητό 5+ ίντσες με ωραία χαρακτηριστικά και ένα μικρό (compact) με ίδια χαρακτηριστικά. Όλα αυτά με ένα κέρδος ανά συσκευή της τάξης του 10%, αν δηλαδή χρειάζεται 300€ να το φτιάξει τότε να το πουλάει 330€ + τα λοιπά έξοδα.

Αλλιώς, να κάνει τρελή διαφήμιση…

Θανασης

Gvirginia
Εστο και ας ενοωει να κλεισει μονο το τμημα mobile , αυτο ειναι σωστο?
Πολυ κοντρα μου πας εσυ……

Gvirginia

@Θανασης Ούτε λέω ότι είναι σωστό ούτε κόντρα σου πάω. Απλά σχολίασα το “ο μεγαλητερος κατασκευαστεις οθονων”, δηλαδή ότι δε παίζει ρόλο το πώς πάει ένα τμήμα για το πώς πάει ένα άλλο. Φυσικά και είναι κακό να φύγει ένας παίχτης από το παιχνίδι, για λόγους απολύσεων – μονοπωλίου κλπ.

παπαροκας tiamat

Gogos πας καλα !? Αμα κλεισει η LG οι εργαζομενοι τι θα γινουν?

Mary

Συμφωνώ με τον Tiamat, λυσσαξατε πια να κλείσουν όλες οι εταιρείες! Φαντάζομαι δεν σας νομίζει τι θα απογίνουν οι εργαζόμενοι… Σκεφτείτε για μια φορα και τους άλλους εκτός απο την πάρτη σας!

Mary

Συμφωνώ με τον Tiamat, λυσσαξατε πια να κλείσουν όλες οι εταιρείες! Φαντάζομαι δεν σας νοιάζει τι θα απογίνουν οι εργαζόμενοι… Σκεφτείτε για μια φορα και τους άλλους εκτός απο την πάρτη σας!

alex

dimitri συμφωνω μαζι σου αλλα να ειναι στις 5 inches υπαρχουν πολλοι που δεν πηραν το g4 οπως και γω λογο μεγεθους

Sotiris

Ο άλλος λέει να ακολουθήσει τη Sony που παρά τις καλές (;) συσκευές της παραμένει στον πάτο. Η Samsung μπορεί να έχει μειωμένα κέρδη αλλά παραμένει πρώτη σε πωλήσεις πουλώντας 84,5εκ smartphones το τρίμηνο που μας πέρασε, κάτι που δεν θα πετύχαινε αν έβγαζε λίγες συσκευές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Gear LG

H StanbyMe GO οθόνη-βαλίτσα της LG είναι εντυπωσιακή αλλά κοστίζει 1.200 δολάρια και ζυγίζει 13 κιλά

Το StanbyME Go της LG είναι μια τηλεόραση με οθόνη αφής 27 ιντσών που είναι ενσωματωμένη σε έναν μεγάλο, στρατιωτικής ποιότητας, χαρτοφύλακα.

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.