Η Apple επιστρέφει σε modular design με τα μελλοντικά Mac Pro

apple mac pro design, Η Apple επιστρέφει σε modular design με τα μελλοντικά Mac Pro

Σε μια μικρή συνέντευξη τύπου που έδωσε σε λίγους δημοσιογράφους η Apple, έχοντας ακούσει την ολοένα και πιο έντονη κριτική όσον αφορά στην “εγκατάλειψη” της σειράς Mac, μίλησε για τα μελλοντικά σχέδια. Για παράδειγμα, ειδικά το Mac Pro, που κυκλοφόρησε το 2013, δεν έχει αναβαθμιστεί από τότε.

Η πιο σημαντική ανακοίνωση είναι ότι έρχεται νέο Mac Pro. H Apple επεσήμανε ότι επιστρέφει σε modular design, αφού το τωρινό δεν πέτυχε. Με το υπάρχον Mac Pro, η Apple πόνταρε σε integrated, dual GPU αρχιτεκτονική, που φάνηκε ότι ήταν λάθος καθώς δεν επέτρεπε να γίνονται εύκολες αναβαθμίσεις αφού το thermal design δεν ήταν κατάλληλο για πιο σύγχρονες και πιο δυνατές GPUs. Επίσης, η dual GPU αρχιτεκτονική δεν τα πήγε τόσο καλά όσο αναμενόταν από την Apple, με αποτέλεσμα να μην είναι κατάλληλη για ορισμένες διεργασίες. Με το νέο design η Apple θα δώσει τη δυνατότητα να κάνεις upgrade CPU και GPU.

H Apple ανακοίνωσε επίσης πως θα κατασκευάσει νέα pro οθόνη. Η ίδια σταμάτησε με την διακοπή της Thunderbolt και συνεργάστηκε για μια νέα σειρά monitors με την LG. Όσοι όμως θέλουν οθόνη με την υπογραφή της Apple, θα την έχουν του χρόνου μαζί με το νέο Mac Pro.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, η Apple μίλησε και για το iMac και το πως δεν περίμενε να έχει τόσο μεγάλη επιτυχία μεταξύ των pro users. Επεσήμανε πως εργάζεται πάνω σε νέο iMac με μεγαλύτερη έμφαση σε pro λειτουργίες, το οποίο θα έρθει μέσα στο 2017.

Για το Mac mini, η Apple δεν έκανε κανένα σχόλιο για μελλοντικά updates.

Αλλαγές σε υπάρχοντα Mac Pro

Τέλος, ανακοινώθηκαν κάποιες βελτιώσεις στα υπάρχοντα Mac Pro μοντέλα, τα οποία θα γίνουν διαθέσιμα μέσα στην εβδομάδα. Το μοντέλο με τιμή 2999 δολάρια πηγαίνει σε 6-core Intel Xeon και dual AMD D500 GPU. Το Mac Pro 3999 δολαρίων παίρνει 8-core Xeon CPU και dual D700 GPU.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.