Το Twitter αποθηκεύει τα διαγραμμένα DM εδώ και χρόνια

Twitter dm, Το Twitter αποθηκεύει τα διαγραμμένα DM εδώ και χρόνια

Το Twitter επιτρέπει στους χρήστες να διαγράφουν τα μηνύματα από τη δική τους πλευρά συνομιλίας (παρόλα αυτά ο παραλήπτης θα εξακολουθήσει να διατηρεί ένα αντίγραφο, εκτός αν επιλέξει να το διαγράψει και αυτός). Αλλά αποδεικνύεται ότι αυτά τα διαγραμμένα μηνύματα δεν διαγράφονται καθόλου, σύμφωνα με μια έκθεση της ερευνήτριας ασφάλειας Karan Saini.

Παρακάτω αποδεικνύεται ότι παρά το γεγονός ότι το μήνυμα διαγράφηκε, το Twitter εξακολουθεί να αποθηκεύει όλα τα μηνύματα εδώ και χρόνια. Ο κόσμος μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά τα μηνύματα, κατεβάζοντας τα από τα αρχειοθετημένα δεδομένα του λογαριασμού τους στο Twitter. Η Saini επιβεβαιώνει ότι ακόμα και τα μηνύματα που στάλθηκαν μεταξύ ενός διαγραμμένου λογαριασμού ή ενός λογαριασμού που βρίσκεται σε αναστολή, εξακολουθούν να παραμένουν και αυτά προσβάσιμα.

Twitter dm, Το Twitter αποθηκεύει τα διαγραμμένα DM εδώ και χρόνια

Ωστόσο τη πρόσβαση για τα διαγραμμένα μηνύματα την έχει μόνο ο κάτοχος που τα έστειλε, αλλά το γεγονός ότι το Twitter δεν τα διαγράφει εντελώς, παραμένει ένα μεγάλο ερώτημα προς την εταιρεία. Μια τέτοια κατάσταση είναι μια καλή υπενθύμιση ότι στο διαδίκτυο, τίποτα δεν έχει παύει να υπάρχει ποτέ πραγματικά, ακόμα κι αν μια εταιρεία λέει ότι το έχει διαγράψει.

Αν θέλετε να κατεβάσετε και εσείς τα διαγραμμένα μηνύματά σας, πηγαίνετε στις ρυθμίσεις -> τα δεδομένα του Twitter σας και πατήστε “Αίτημα Λήψης Δεδομένων”.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Gear Exynos Samsung Twitter

Φήμες ότι η Samsung θα αλλάξει το όνομα των Exynos

H Samsung θα αλλάξει το όνομα των επεξεργαστών της και από Εxynos θα γίνουν… “Dream Chip”, σύμφωνα με τα όσα μοιράστηκε tipster στο Χ.