Το iOS 13.1 περιορίζει την ασύρματη φόρτιση των iPhone στα 5W αντί των 7.5W

ios13.1 ασύρματη φόρτιση iphone, Το iOS 13.1 περιορίζει την ασύρματη φόρτιση των iPhone στα 5W αντί των 7.5W

Τα iPhone όπως είναι γνωστό υποστηρίζουν το πρότυπο ασύρματης φόρτισης Qi και από τη στιγμή που η Apple δεν έχει κυκλοφορήσει το δικό της ασύρματο φορτιστή μιας και ανακοίνωσε την ακύρωση του AirPower, υπάρχουν εταιρείες που παρέχουν εναλλακτικές λύσεις.

Φαίνεται όμως πως η αναβάθμιση σε iOS 13.1 που έγινε διαθέσιμη στις 25 Σεπτεμβρίου, την οποία ακολούθησαν οι εκδόσεις iOS 13.1.1 και 13.1.2 για την επιδιόρθωση κενών ασφαλείας και τη γρήγορη κατανάλωση μπαταρίας, κάνει τους ασύρματους φορτιστές να φορτίζουν στα 5W αντί των 7.5W που είναι προγραμματισμένοι και βασίζονται στα πρότυπα που η ίδια η Apple έχει ορίσει.

Από αυτό το πρόβλημα δε φαίνεται να ξεφεύγουν τα iPhone 11, τα οποία κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα στις 27 Σεπτεμβρίου με τιμή από 869 ευρώ αλλά και τα iPhone XS και iPhone XS Max. Κάποια επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με το ζήτημα αυτό δεν υπάρχει αλλά πηγές εντός της Apple αναφέρουν πως δεν έχει δοθεί κάποια οδηγία συγκεκριμένα με αυτήν την αλλαγή και πως όσοι κατασκευαστές είναι συμβατοί με το πρότυπο Qi θα μπορούν να προσφέρουν στους καταναλωτές ασύρματη φόρτιση στα 7.5W.

Κατόπιν δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν με ασύρματους φορτιστές συμβατούς με τα πρότυπα της Apple, φάνηκε πως η φόρτιση, για παράδειγμα στο iPhone 11 με iOS 13.1 πραγματοποιείται στα 5W. Το αξιοσημείωτο είναι πως αυτό δε συμβαίνει με τους επώνυμους ασύρματους φορτιστές που πωλούνται στα Apple Store και είναι σίγουρα κάτι το οποίο θα βάλει πολλούς καταναλωτές σε σκέψεις.

Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, η Apple “επιτρέπει” την ασύρματη φόρτιση στα 7.5W για όσους κατασκευαστές υποστηρίζουν τη “ρύθμιση τάσης σταθερής συχνότητας”, με τους υπόλοιπους ασύρματους φορτιστές που δεν την υποστηρίζουν, να περιορίζονται στη φόρτιση των 5W.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Usa

Το έδωσα και ησύχασα.. Note 10+ και Samsung με 1000.
Αυτή η apple δεν θα βάλει μυαλό με τα dummy machines της!

Kosmas

Ευχάριστούμε την apple καινοτομία για όλους τους πελάτες της και τους ήδη υπάρχοντες. Που είναι εκείνος ο chris_bmw να μας τα πρήξει; Μια μέρα θα αρχίσω τα complaints που γύρισα όλο το οικοσύστημα σε apple devices και μόνο εμπρός για πίσω έχω πάει. Ντροπή και ξεφτίλα χειρότερη από τα windows phone που είχα νιώσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android featured iOS

iOS vs Android: Ποιο λειτουργικό σύστημα είναι πιο ασφαλές;

Πείραμα που διεξήχθη από δημοσιογράφο του Cybernews θέλει να δείξει ποια πλατφόρμα είναι πιο ασφαλής, το iOS ή το Android.

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.