MediaTek: Ανακοινώνει νέο chip στις 7 Μαΐου, ίσως για οικονομικά 5G smartphones

, MediaTek: Ανακοινώνει νέο chip στις 7 Μαΐου, ίσως για οικονομικά 5G smartphones

Παρά τις προσπάθειες της MediaTek, τα τελευταία χρόνια η Qualcomm ήταν η απόλυτη κυρίαρχος των chipset στα Android smartphones. Η πρώτη αξιόλογη προσπάθεια της εταιρείας τα τελευταία χρόνια ήταν το Redmi Note 8 Pro με τον επεξεργαστή G90T, όμως φαίνεται πως ετοιμάζεται για αντεπίθεση.

Η MediaTek έστειλε προσκλήσεις για ένα νέο event που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου, χωρίς να αποκαλύπτει πολλές λεπτομέρειες. Σύμφωνα με την ετικέτα της πρόσκλησης, “5G all-inclusive”, το event θα έχει να κάνει με την ανακοίνωση ενός νέου chipset με υποστήριξη δικτύων 5G που θα προστεθεί στις προτάσεις της εταιρείας, μαζί με τα Dimensity 800 και Dimensity 1000.

Σύμφωνα με αναφορές το νέο chip θα είναι ένα MT6853 SoC, το οποίο θα τροφοδοτεί κυρίως οικονομικές συσκευές 5G. Αυτή θα είναι και η πιο λογική κίνηση από πλευράς MediaTek, καθώς τα Dimensity 800 και 1000 που ήδη κυκλοφορούν και έχουν ενσωματωθεί σε αρκετές συσκευές στοχεύουν σε mid-range και premium κατηγορίες αντίστοιχα.

Ένα ακόμα στοιχείο που έρχεται να επιβεβαιώσει τις παραπάνω αναφορές είναι η φήμη πως η Redmi (Xiaomi) εργάζεται πάνω σε μία οικονομική συσκευής με την ονομασία K30i, η οποία θα έχει υποστήριξη δικτύων 5G και τιμή γύρω στα 250 Δολάρια. Αναμένουμε λοιπόν περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη παρουσίαση.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Sony

Sony Xperia 1 VI: Leak δίνει λεπτομέρειες για τις κάμερες, το chipset και την μπαταρία

Η Sony αναμένεται να αποκαλύψει το Xperia 1 VI στην εκδήλωσή της στις 17 Μαΐου και τώρα μια νέα φήμη μας δίνει λεπτομέρειες για το flagship smartphone.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo X100s: Πραγματικές εικόνες κάνουν την εμφάνισή τους πριν την κυκλοφορία

Το vivo X100s που κυκλοφόρησε αυτόν τον μήνα εμφανίστηκε πρόσφατα σε ένα επίσημο teaser και τώρα βλέπουμε πραγματικές εικόνες του στο Weibo.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Φήμη το θέλει να έρχεται νωρίτερα από ότι περιμένουμε

Νέα φήμη θέλει την τιμή του Google Pixel 8a αυξημένη και την αποκάλυψή του να γίνεται νωρίτερα από το αναμενόμενο.