Το πιο δημοφιλή Android smartphone παγκοσμίως είναι Samsung και Xiaomi

, Το πιο δημοφιλή Android smartphone παγκοσμίως είναι Samsung και Xiaomi

Σύμφωνα με τη Strategy Analytics, οι πωλήσεις smartphone το πρώτο τρίμηνο του 2020 έφτασαν τις 274.8 εκατομμύρια, μία μείωση ύψους 17% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Η Samsung φαίνεται πως για ακόμη μία φορά είναι ο μεγάλος νικητής στο στρατόπεδο των Android smartphone, έχοντας κατακτήσει τέσσερις από τις έξι top θέσεις των πωλήσεων.

Συγκεκριμένα, 6 εκατομμύρια τεμάχια του Galaxy A51 πουλήθηκαν παγκοσμίως, κατακτώντας δηλαδή το 2.3% του συνολικού μεριδίου πωλήσεων. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το οικονομικό Redmi 8 της Xiaomi, με μερίδιο πωλήσεων 1.9%. Μία ακόμη πρόταση της Xiaomi βρίσκεται στην πέμπτη θέση, με συνολικό μερίδιο πωλήσεων 1.6%. Τα νούμερα γνωστοποιούν πως πλέον η Xiaomi είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής κατασκευάστρια Android παγκοσμίως.

Οι ναυαρχίδες της Samsung φαίνεται να μην έπεισαν το καταναλωτικό κοινό, με μόνο μία πρόταση, το Galaxy S20+, να μπαίνει στην εξάδα και μάλιστα στη τρίτη θέση, με συνολικό ποσοστό πωλήσεων 1.7%. Οι οικονομικές προτάσεις της Κορεάτικης εταιρείας είναι εξίσου δημοφιλής, με τα Galaxy A10s και A20s να κλείνουν την εξάδα στην τέταρτη και έκτη θέση, με 1.6% και 1.4% αντίστοιχα.

Τα παραπάνω είναι ένα ισχυρό δείγμα πως οι καταναλωτές θέλουν οικονομικές προτάσεις, κάτι που φαίνεται ακόμα και η Apple ότι βλέπει πλέον, με την κυκλοφορία του iPhone SE (unboxing). Επίσης, η έλλειψη των Google Play Services αλλά και η απαγόρευση πωλήσεων στην Αμερική φαίνεται να έχει επηρεάσει τις πωλήσεις των smartphone της, άλλοτε 2ης στη λίστα, Huawei.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Διέρρευσε φωτογραφία που μοιάζει πραγματική – Αλλαγές στη διάταξη της κάμερας

Οι διαρροές σχετικά με τις ακυκλοφόρητες συσκευές iPhone είναι πολύ σπάνιες και οι όποιες πληροφορίες προέρχονται από προμηθευτές ή ειδικούς της βιομηχανίας.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Διέρρευσαν οι πολυαναμενόμενες λεπτομέρειες και προδιαγραφές

Η Samsung ετοιμάζεται να παρουσιάσει τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6 τους επόμενους μήνες, με διαρροές να έχουν ήδη αποκαλύψει πολλά.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung One UI

Samsung Galaxy A73 & Galaxy A33 αποκτούν τώρα το One UI 6.1

Η Samsung ξεκίνησε πρόσφατα τη διάδοση του One UI 6.1 στις μεσαίας κατηγορίας συσκευές της και σήμερα είναι η σειρά των Galaxy A73 και Galaxy A33.

Smartphones featured OPPO

Oppo Reno 12: Δείτε το εξαιρετικά λεπτό smartphone σε όλα τα χρώματα

H Oppo ετοιμάζεται να αποκαλύψει τα επόμενα smartphone της, τα Reno 12 και Reno 12 Pro, στις 23 Μαΐου.