Η Apple σχεδιάζει να φέρει το FaceID και στα Mac

, Η Apple σχεδιάζει να φέρει το FaceID και στα Mac

Με την κυκλοφορία του επόμενου μεγάλου Update του MacOS, Big Sur, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει αρκετά νέα χαρακτηριστικά. Φαίνεται όμως ότι η εταιρεία ετοιμάζει το μέλλον των υπολογιστών της, του οποίου βρέθηκαν κάποιες πληροφορίες στο Beta του προαναφερθέντος λειτουργικού.

Η ιστοσελίδα 9to5Mac μοιράστηκε κάποιες ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις στο λειτουργικό. Συγκεκριμένα, η Developer Beta 3 περιέχει αναφορές όπως “FaceDetect” και “BioCapture”, που σημαίνει ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να ενσωματώσει βιομετρικό έλεγχο ασφαλείας όπως το FaceID. Επίσης, η beta περιλαμβάνει αναφορές περί “PearlCamera”, το οποίο ήταν το εσωτερικό όνομα του project που είδαμε ως FaceID στα iPhone.

Ακόμα δε γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα δούμε και υπό ποια μορφή το FaceID στα Mac, όμως φαίνεται πως η Apple είναι έτοιμη να κάνει τη μετάβαση, ίσως με τα πρώτα Mac με το δικό της chip. Μην ξεχνάμε ότι για να δουλέψει το FaceID ήταν απαραίτητη η Neural Engine, η οποία είναι ενσωματωμένη στα chip της εταιρείας από το A11 Bionic και μετά, οπότε η προσθήκη chip της σειράς A μπορεί να προσφέρει αντίστοιχη τεχνολογία και στα ARM Mac.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Φήμη το θέλει να έρχεται νωρίτερα από ότι περιμένουμε

Νέα φήμη θέλει την τιμή του Google Pixel 8a αυξημένη και την αποκάλυψή του να γίνεται νωρίτερα από το αναμενόμενο.