Η Apple υποχωρεί, δέχεται τις πληρωμές μέσω Facebook για την ενίσχυση των επιχειρήσεων

, Η Apple υποχωρεί, δέχεται τις πληρωμές μέσω Facebook για την ενίσχυση των επιχειρήσεων

Από τον προηγούμενο μήνα το Facebook έχει ξεκινήσει μία νέα υπηρεσία, με την οποία επιτρέπει influencers και άλλες μικρές επιχειρήσεις να κερδίσουν χρήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, διοργανώνοντας διαδικτυακές εκδηλώσεις επί πληρωμή. Στην προσπάθεια αυτή, το Facebook έχει δηλώσει ότι δε θα παίρνει καθόλου ποσοστό από τα κέρδη, για να ενισχύσει τις πληγείσες επιχειρήσεις.

Όμως, η Apple αρνήθηκε αρχικά να δεχτεί το σύστημα πληρωμών του Facebook, αναγκάζοντας όσους χρησιμοποιούν τις εφαρμογές Facebook για iPhone και iPad να πληρώνουν μέσω του συστήματος πληρωμών της Apple, με το φόρο του 30% να πηγαίνει στην Apple. Το Facebook κατηγόρησε ανοιχτά ότι η Apple στρέφεται κατά των μικρών επιχειρήσεων και συνεχίζει να βάζει το κέρδος της πάνω από το να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη.

Όπως φαίνεται όμως, η Apple έκανε πίσω αυτή τη φορά, επιτρέποντας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τις πληρωμές μέσω Facebook Pay στις εφαρμογές iOS και iPad του Facebook. Αυτό βέβαια δεν ισχύει για όλες τις υπηρεσίες του Facebook αλλά μόνο για το συγκεκριμένο σκοπό, δηλαδή μόνο στα events που θα πραγματοποιούν οι μικρές επιχειρήσεις.

Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στην ιστοσελίδα TechCrunch:

Είναι δύσκολη εποχή για τις μικρές επιχειρήσεις και τους δημιουργούς, για αυτό δεν παίρνουμε καμία πληρωμή από τις διαδικτυακές εκδηλώσεις, ενώ οι κοινότητες παραμένουν κλειστές λόγω της πανδημίας. Η Apple συμφώνησε να προσφέρει μία σύντομη παύση του συστήματος της, για τρεις μήνες, αλλά μετά από αυτό το διάστημα οι επιχειρήσεις που παλεύουν θα πρέπει και πάλι να πληρώνουν το φόρο του 30% στην Apple.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.