Κινεζικών συμφερόντων εξαγορά βρετανού κατασκευαστή microchips

, Κινεζικών συμφερόντων εξαγορά βρετανού κατασκευαστή microchips

H κινεζικών συμφερόντων Nexperia ανακοίνωσε την εξαγορά της Newport Wafer Fab, του μεγαλύτερου κατασκευαστή επεξεργαστών στην Αγγλία. Το deal εκτιμάται ότι έφτασε σε ύψος τα 73.6 εκατομμύρια ευρώ και δημιούργησε ακόμα και πολιτικές συζητήσεις στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Η Nexperia είναι μία ολλανδική εταιρεία, η οποία ανήκει εξολοκλήρου στην κινεζική Wingtech. H Nexperia ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει, έναντι υψηλού αντιτίμου, στην απόκτηση του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Newport Wafer Fab (γνωστής και ως NWF), η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής μικροεπεξεργαστών στη Μεγάλη Βρετανία. Η δραστηριότητα της NWF δεν σταματά μόνο στην κατασκευή chips για smartphones, αλλά επεκτείνεται και στις κατηγορίες των smart TVs, των αυτοκινήτων και των παιχνιδομηχανών.

Οι πολιτικοί της Αγγλίας που στέκονται με κριτική διάθεση απέναντι στη συγκεκριμένη εξαγορά, σημειώνουν ότι αυτή έχει ξεχωριστή σημασία σε μία εποχή κατά την οποία υπάρχει έντονη κρίση προσφορά επαρκών ποσοτήτων επεξεργαστών σε παγκόσμια κλίμακα. Η Nexperia, από την πλευρά της, βασιζόμενη στο ίδιο στοιχείο, δηλώνει ότι αυτό θα τη βοηθήσει να ικανοποιήσει με αποτελεσματικότερο τρόπο τη ζήτηση για επεξεργαστές.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business featured Jack Dorsey

Jack Dorsey: Τέλος από το διοικητικό συμβούλιο του Bluesky

O Jack Dorsey ανακοίνωσε το Σάββατο στο Χ ότι δεν είναι πλέον μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bluesky.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Business Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S24

Samsung AI-Volution: Escape room στη Μαλαισία για το Galaxy S24 με πρωταγωνιστή το Galaxy AI

Στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας υπάρχει ένα escape room δημιουργία της Samsung στο πλαίσιο της καμπάνιας για τη σειρά Galaxy S24.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.