Εργαζόμενοι σε κατάστημα της Apple ψήφισαν υπέρ του συνδικαλισμού

Apple συνδικαλισμός, Εργαζόμενοι σε κατάστημα της Apple ψήφισαν υπέρ του συνδικαλισμού

Οι εργαζόμενοι στο κατάστημα Penn Square της Apple στην Οκλαχόμα Σίτι των ΗΠΑ ψήφισαν υπέρ της ένωσης με τους Εργάτες Επικοινωνίας της Αμερικής, με 56 ναι και 32 όχι. Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων, το οποίο επέβλεπε τις διαδικασίες ψηφοφορίας, όλοι οι τακτικοί υπάλληλοι πλήρους και μερικής απασχόλησης στο κατάστημα είχαν δικαίωμα ψήφου, 95 συνολικά.

Η εκλογή ήταν μόνο η δεύτερη που πραγματοποιήθηκε για ένα κατάστημα Apple στις ΗΠΑ. Τον Ιούνιο, οι εργαζόμενοι στο Μέριλαντ ψήφισαν υπέρ της συνδικαλιστικής οργάνωσης σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Μηχανολόγων και Εργατών Αεροδιαστημικής. Εκλογές ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν στην Ατλάντα, αλλά η CWA τις διέκοψε, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία είχε κάνει «αδύνατες» τις δίκαιες εκλογές εκφοβίζοντας τους εργαζομένους.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, η Apple παρακολουθούσε εργαζομένους στο κατάστημα Penn Square και ανέφερε ότι δεν θα λάμβαναν τα ίδια οφέλη με τα μη συνδικαλιστικά καταστήματα αν ψήφιζαν να οργανωθούν. Το τελευταίο σημείο επιβεβαιώθηκε από μια αναφορά του Bloomberg που ανέφερε ότι η Apple είπε στους υπαλλήλους του συνδικαλιστικού καταστήματος στο Μέριλαντ ότι θα έπρεπε να διαπραγματευτούν για τα οφέλη που θα δίνονται στους εργαζόμενους στα άλλα καταστήματά της.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.

Smartphones Apple Google iPhone

Google: Πλήρωσε στην Apple 20 δισ. $ το 2022 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Tα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google μόλις αποσφραγίστηκαν.