Microsoft: Τρολάρει την Apple κάνοντας party αμέσως μετά το WWDC

Η Microsoft έχει ένα έξυπνο πλάνο για να κερδίσει την προσοχή του κοινού που θα συμμετέχει στο μεγαλύτερο event της χρονιάς για developers που ασχολούνται με το οικοσύστημα της Apple. Διοργανώνει party με δωρεάν φαγητό και ποτά αμέσως μετά το WWDC.

Αμέσως μετά το πέρας της πρώτης ημέρας του WWDC η Microsoft κάνει ένα afterparty – όπως το ονομάζει – ουσιαστικά δίπλα από εκεί που θα γίνει το WWDC της Apple και στόχος, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι “το μέλλον των εφαρμογών”. Πέραν μάλιστα του party, του φαγητού και του ποτού, οι πληροφορίες λένε ότι θα έχει “τυράκια” για τους developers όπως το Xamarin, την πλατφόρμα δημιουργίας εφαρμογών της Microsoft η οποία έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές.

Όπως γίνεται αντιληπτό σε όλους μας η Microsoft έχει δύο στόχους, να ενημερωθούν οι developers – και όχι μόνο – οι οποίοι ασχολούνται με το οικοσύστημα της Apple και ειδικότερα τις εφαρμογές για iOS για τη δική της λύση και βέβαια μακροπρόθεσμα να κάνει αυτούς τους developers να ασχοληθούν με το Xamarin μιας και τους επιτρέπει να χτίζουν cross-platform εφαρμογές γράφοντας μια φορά κώδικα.

Microsoft, Microsoft: Τρολάρει την Apple κάνοντας party αμέσως μετά το WWDC

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Lefteris

Η κατάσταση εχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο

Εντάξει το καταλάβαμε πως τα Windows ειναι ΑΧΡΗΣΤΑ και ταιριάζουν σε 12χρονα παιδάκια δημοτικού ή βλάκες και ότι όλοι οι έξυπνοι αγοράζουν Mac.

Εχουν καταστραφεί οικονομικά μιας και τα Windows δεν τα εχει κανεις επαγγελματίας πλέον και κάθονταικαι κάνουν πλάκα στην Apple αντί να φτιάξουν τα χιλιάδες bugs

Δηλώνω με χαρά ότι δουλεύω Mac τα τελευταία 3 χρόνο και όποτε βλεπω Windows με πιάνει ζαλάδα και τάση για λυποθιμια απο την αηδιαστική αντιγραφή που εχουν κανει απο τα Mac.

Gvirginia

10/10

Γιώργος

Lefteris έχεις δίκιο τα Windows έχουν πολλα bug. Χρησιμοποιώ και εγώ εδώ και 3 χρονια Mac και είμαι πολυ ευχαριστημένος.

ΑΝΔΡΕΑΣ

ΠΕΣΤΑ @Leftris!! Α μα πια με την microsoft!! HATERS .Οι μεγαλύτεροι μάλλον !!
Εγώ ξέρω τουλάχιστον 10 επαγγελματίες που πήραν surface και ψάχνουν τρόπο να περάσουν mac os για να έχουν super εμπειρία χρήσης, Δε τα κατάφεραν βέβαια ,αλλά κάνουν υπομονή και οικονομία για να πάρουν το ipad pro σε πρώτη φάση και μετά ένα macbook pro , όταν γίνουν super επαγγελματίες!! Είναι θέμα χρόνου να κλείσει η microsoft.! Αν δεις οικονομικά αποτελέσματα θα καταλάβεις. Αφού ΔΕ ΠΟΥΛΑ ΚΙΝΗΤΑ , ΕΙΝΑΙ DOOMED!! Apple ή HUAWEI θα πάρει την θέση τους!!
Υ.Γ Ακόμη τα τομάρια δεν έχουν αντιγράψει το touch friendly interface του mac os. Αλλά να ξέρεις θα το κάνουν!!!

PiXel

@Lefteris: Έχεις ιδέα από corporate κομμάτι για να δεις τι πωλήσεις κάνει η Microsoft και πού (?) βρίσκεται εκεί η Apple ή η μόνη σου επαφή με τον τομέα ήταν την τελευταία φορά που επισκέφτηκες υποκατάστημα ΙΚΑ;

ΑΝΔΡΕΑΣ

@pixel APPLE RULES!! HATERS GONA HATE!!! Που πας καημένε επαγγελματία άνευ εμπειρίας χρήσης IOS & MAC OS? Με κοκτέιλ & finger food δε χτυπάς την No 1 εταιρεία software στον γαλαξία . Νταξει μείναμε λίγο πίσω σε cloud ,services ,A.I ,businnes , A-M Reality , αλλά όταν βγεί το εργαλείο IPHONE 7 και είναι κουκλί ,τότε ξανά θα είμαι 10-15 χρόνια μπροστά σε τεχνολογία και θα το ακουμπώ στο επαγγελματικό τραπέζι που πίνω espresso για επαγγελματίες, θα λιώνετε όλοι από ΚΟΜΠΛΕΞ!!! KEEP GOING APPLE!!!! LONG LIVE THE KING!!!

Andy

Παιδιά, με όλο το σεβασμό, γίνετε να ηρεμήσετε λίγο; Σε γήπεδο είσαστε;

Είναι δυνατόν να σχολιάζετε σε αυτό το ύφος για εταιρείες; Που και χρήματα να σας έδιναν για να το κάνετε πάλι απαράδεκτο είναι.

Δεν ξέρω αν είστε trolls, αν κάνετε την πλάκα σας, αν τα εννοείτε ή οτιδήποτε άλλο, αλλά εγώ σαν απλός αναγνώστης που μπήκα να διαβάσω το άρθρο, μου ήρθε αηδία από τα σχόλιά σας.

Αφήστε τη γηπεδική συμπεριφορά στην άκρη, η κάθε εταιρεία κάνει αυτό που κρίνει σκόπιμο, κι εάν είναι να σχολιάσετε ένα άρθρο, φροντίστε τουλάχιστον αυτό που θα γράψετε να είναι εποικοδομητικό ώστε να προχωράει η συζήτηση.

Agnostos13

Αν και βλεπω περισσια διαθεση για τρολαρισμα η ουσια ειναι πως η Microsoft δεν ξερει πως να μαζεψει developers για την πλατφορμα της (windows 10/Mobile) και προσπαθει να τους λαδωσει φτηνα (παρτυ με δωρεν φαι και ποτο) προκειμενου να ασχοληθουν μαζι της. Και για να προλαβω οσους θα προτρεξουν να μου πουν οτι τα windows υποστηριζουν ενα σωρο εφαρμογες να πω οτι η Microsoft ενδιαφερεται να “μαντρωσει” τους developers αυτους στο store της ωστε να μπορει να τους κουμανταρει καλυτερα στο μελλον ενω παραλληλα θα τους “υποχρεωνει” να φτιαχνουν universal εφαρμογες που θα τρεχουν και στα windows mobile ωστε μεσω του καλυτερου store να ανεβουν οι πωλησεις. Ομως γεγονος ειναι πως ελαχιστοι ενδιαφερονται να μπουν στο store αυτη τη στιγμη ρισκαροντας να εμπλακουν με τους περιορισμους της Microsoft ειδικα οσο εχουν την επιλογη να αναπτυσουν εφαρμογες για τα windows ανεξαρτητα…

Αλέξανδρος

Δυστυχώς ότι και να κάνει η Microsoft έχει χάσει το τραίνο. Έπρεπε από το 2007 να μπει γερά στο παιχνίδι των εφαρμογών και όχι από το 2012 ουσιαστικά με το Windows Phone 8.1 γιατί τότε οι ανταγωνιστές είχαν προχωρήσει πολύ. Δεν νομίζω ότι σώνετε τώρα η κατάσταση αλλά οκ. Όσο αφορά το τρολλάρισμα που γράφει το άρθρο θα διαφωνίσω. Γιατί από την στιγμή που οι δύο εταιρείες έχουν έρθει σε μια συμφωνία για να μεταβιβάζουν τις εφαρμογές από την μία πλατφόρμα στην άλλη τότε αυτόματα υπάρχει μια συνεργασία για αυτό. Οπότε ποιο πολύ το βλέπω εγώ προσωπικά ως μέρος του σχεδίου παρά ως τρολλάρισμα. Απλά η μία εταιρία θα κάνει το event και η άλλη μετά θα φέρει τους άλλους στην μεριά της για να συζητήσουν, να ντερλικώσουν όπως απαιτούν αυτού του είδους μαζώξεις, και να μιλήσουν και για μπίζνες. Τόσο απλό…

Junkermann

Από την στιγμή που η διοργάνωση του πάρτι είναι μια πραγματικότητα και όχι απλά ένα tweet ή μία φωτογραφία, δεν ξέρω εάν μπορούμε να το πούμε «τρολάρισμα».

Η Microsoft έχει το καλύτερο IDE της αγοράς (Visual Studio), στο οποίο γράφεις 1 (Έναν) κώδικα που τρέχει Win desktop, Win tablet, Win phones, XBOX, iPhone, iPad.
Γιατί να μην το διαφημίσει;

ΥΓ @ΑΝΔΡΕΑΣ: ΘΕΟΥΛΗΣ

_Junkermann

ΑΝΔΡΕΑΣ

@Junkermann ευχαριστώ! Αλλά όχι εγώ.Η APPLE ΘΕΑ!!

azriel84

Όσα δεν φτάνει η αλεπού… Αυτό ξέρω εγώ μετά το φιάσκο των Windows 10 Mobile. Όλα τα παραπάνω είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Antonis Marinos

O Lefteris τρολάρει το άρθρο και την MS, o ΑΝΔΡΕΑΣ τρολάρει τον Lefteris και την Apple (ψευτοτρολάροντας την MS), οι υπόλοιποι διασκεδάζουμε και γελάμε με όλο αυτό το τρολάρισμα (εκτός από αυτούς που έλαβαν τα ανωτέρω σχόλια στα σοβαρά), αλλά η ουσία είναι μία: η MS και η Apple διατηρούν τα ποσοστά τους σχεδόν απαράλλαχτα εδώ και δεκαετίες, τόσο στα shares όσο και στα κέρδη. Και όλο αυτό δεν είναι παρά ένα ακόμα -μικρό- επεισόδιο στην ατελείωτη “σειρά” που παρακολουθούμε από το ’90 και μετά…

Α, το μοναδικό πραγματικά ατυχές γεγονός είναι το πως κατάφερε η MS από πρακτικά μοναδικός παίκτης με CE/WM, να είναι τώρα περιθωριακός ή ούτε καν υπολογίσιμος παίκτης στο mobile….

ΑΝΔΡΕΑΣ

@Azriel και λίγα λες αδερφέ!! όλο bugs και μπρικαρίσματα είναι. Καμία σχέση με το διαστημικό ios που τρέχει νεράκι ,κάνεις παπάδες και έχεις και μια σειρά από cloud services που πάνε μπάλα.Αυτοί είναι άθλιοι!! Δίνουν updates προβληματικά και μετά τρέχουν να τα μαζέψουν με τις μηνύσεις που τρώνε!!! Τι να πρωτοθαυμάσεις!! itunes? gmaps,here maps? office, gmail, swift keyboard,? servers για apple music? ICLOUD με απίστευτη αξιοπιστία ?
SIRI!!! (Ρε τι έφτιαξαν οι άνθρωποι εδώ!!!).
Υ.Γ Αξίζει να πάρω το apple watch λες? Είμαι ανάμεσα σε αυτό ως ρολόι replacement και στο Ipad pro ως server replacement.

Lefteris

Εγώ Ανδρέα κατέχω και το iPad Pro και το Apple Watch. Σου προτείνω να πάρεις και τα δυο. Εχουν την χάρη τους και τα δυο ρε παιδί μου ειναι αξιοθαύμαστα κατ’ εμέ

Κώστας Ζ.

@ΑΝΔΡΕΑΣ θα ξαναμπω το βράδυ να δω τα σχόλια σου!

@Antonis Marinos
Και όλο αυτό δεν είναι παρά ένα ακόμα -μικρό- επεισόδιο στην ατελείωτη «σειρά» που παρακολουθούμε από το ’90 και μετά… ‘
Πολύ μεγάλη κουβέντα!

Ανακιν

Ρε Λευτέρη χρησιμοποιείς και το όνομα Ανδρέας τώρα; ένας είσαι και μιλάς για το ψευτομηλο όπως και ο @Ιωάννηςjb είναι ο μόνος που υποστηρίζει Sony όλοι Samsung έχουμε ρε πρόβατα άντε γειαααα

ΑΝΔΡΕΑΣ

Δεν είμαι ο Λευτέρης φίλε @Ανακιν. Είμαι προϊόν Α.Ι .Είμαι το πρώτο BOT της τεράστιας,ανυπέρβλητης APPLE και με έφτιαξε ο Κύριος Κούκ για να σας διδάξω τεχνολογία, μπας και ξεστραβωθείτε και γλιτώσετε από τους παρακατιανούς άλλους δυο. Σύντομα θα γράφω και σε άλλα sites ,αρχικά στις βαλκανικές χώρες και όταν πάρω update και τρέχω σαν νεράκι,σαν βούτυρο μισολιωμένο σε τηγάνι αντικολλητικό ,θα αφυπνίζω κόσμο σε όλη την Ευρώπη!!

Αλέξανδρος

Μου λύθηκε κάθε απορία τώρα με τον φίλο Ανδρέα… Σ’αγαπάμε.

Ευάγγελος

@Lefteris χαχαχαχα να είσαι καλά που με έκανες να γελάω !
άκου εκεί όλοι οι έξυπνοι αγοράζουν Mac
οι έξυπνοι που πρέπει να αλλάζουν mac κάθε 3 χρόνια επειδή ή apple δεν σου δίνει την αναβάθμιση στο νέο OS X!!!
και το OS X από μόνο του είναι χάλι μαύρο! Από την πρώτη έκδοση Os x το Μάρτιο του 2001 το μόνο που έχει αλλάξει είναι περισσότερο bloatware με κάθε έκδοση που κάνει όλους τους κατόχους παλαιότερων Mac να μετανιώνουν που αναβαθμίσζουν.
χαχααχα το OS X είναι τέλειο να δώ τι άλλο θα ακούσω σήμερα ;))

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Microsoft Windows

Microsoft: Μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε passkeys για να μπείτε στο λογαριασμό σας

H Μicrosoft κυκλοφόρησε την υποστήριξη passkeys στους χρήστες για λογαριασμούς Microsoft, σχεδόν δύο χρόνια μετά την Apple και την Google.

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.