Intel dual OS, Συσκευές τρέχουν Windows και Android apps παράλληλα;

Η Intel στην CES 2014 αναμένεται να μιλήσει μεταξύ άλλων (Tizen OS κ.α) και για τα σχέδια της σχετικά με τις νέες “dual OS” συσκευές ενώ αναμένεται στο περίπτερο της στην έκθεση να υπάρχουν αρκετά πρωτότυπα και δείγματα. Η κωδική ονομασία “dual OS” αφορά σε συσκευές που μπορούν να τρέξουν παράλληλα Windows εφαρμογές, αλλά και Android apps δίπλα, δίπλα στο ίδιο περιβάλλον εργασίας, χωρίς επανεκκινήσεις κ.ά.

Ουσιαστικά το Android θα “τρέχει” μέσα σε περιβάλλον Windows χρησιμοποιώντας κάποια τεχνική εικονικοποίησης (virtualization). Για την Intel είναι μία θα λέγαμε έξυπνη κίνηση για να δείξει ότι διαθέτει τον μοναδικό επεξεργαστή που μπορεί να αντέξει αυτό το φορτίο, ωστόσο τόσο η Google όσο και -κυρίως- η Microsoft εκφράζουν επιφυλλάξεις.

Η Intel θέλει να εισέλθει στην αγορά του Android, ενώ η Microsoft βρίσκεται σε φάση ενοποίησης των δύο App stores της εταιρείας, για Windows Phone και Windows. Η Microsoft θέλει, οποιαδήποτε εφαρμογή Windows Phone να λειτουργεί σε περιβάλλον Windows, και οποιαδήποτε εφαρμογή, αν είναι δυνατόν, που έχει αναπτυχθεί για περιβάλλον desktop να μπορεί να “τρέξει” σε mobile συσκευές και Windows Phone smartphones.

Αν επιτρέψει στους κατασκευαστές φορητών υπολογιστών να λανσάρουν συσκευές dual OS, θα είναι σαν να βάζει η ίδια… τρικλοποδιά στον εαυτό της, αφού οι developers, ενδέχεται να λάβουν λανθασμένα το μήνυμα σχετικά με τις συσκευές του είδους και να προτιμήσουν το εναλλακτικό μονοπάτι για το desktop. Η Microsoft για να αποτρέψει την κατασκευή τέτοιων συσκευών, θα μπορούσε να κόψει τις εκπτώσεις και τις διευκολύνσεις που κάνει σε κατασκευαστές φορητών υπολογιστών ή tablets για να χρησιμοποιούν Windows.

Η Google επίσης έχει εκφράσει επιφυλάξεις. Αν και η χρήση του Android OS είναι δωρεάν για τους κατασκευαστές, υπάρχει περίπτωση να μην επιτρέψει την χρήση του Google Play, για να αποτρέψει περαιτέρω το “fragmentation”. Για να δούμε, ίσως οι συσκευές του είδους -η επίσημη ονομασία του project λέγεται ότι είναι PC Plus- να αποδειχτούν απλώς ένα “τέχνασμα του marketing”.

Πηγή 1, 2

Επεξεργάστηκε την 4 Ιανουαρίου 2014 19:39

Σχόλια

  • Αυτό πολλοί θα το ήθελαν αλλά δεν νομίζω να προχωρήσει για τούς λόγους που ειπώθηκαν παραπάνω.
    Άρα το κάνουμε μόνοι μας στο pc ή στο tablet ( εφόσον και αν γίνεται στο tablet ).
    Μ'αρέσει το android αλλά για office και προγραμματισμό αναγκαστικά desktop os ( ότι βολεύει τον καθένα ). Το έχω συνηθίσει τόσο που όλα σχεδόν τα κάνω από το κινητό και το tablet.
    Ένα άλλο θέμα επίσης, από ότι λένε, είναι ότι εφαρμογές για αρχιτεκτονική χ86 δεν είναι αρκετές στο Play.

  • Τέτοιο είναι το Asus transformer book duet TD300.
    Με τετραπύρηνο haswell επεξεργαστή , full HD οθονη.Αποσπώμενη οθόνη 12 ή13 ιντσών,μέσω virtualization τρέχει android σε 8 δευτ.Από λάθος εσκεμμένα ή όχι ανέβασε το video στο κανάλι της στο youtube η Asus και το κατέβασα επειδή είμαι συνδρομητής.Κουμπωνει όπως το Τ100 αλλά η θέση προσδεσης στη βάση ειναι πιο λεπτή.Μοιάζει με ένα κλασικό zenbook εμφανισιακά αλλά ειναι ματ το φινίρισμα.
    Αν έχει καλή τιμή ίσως κάνει κάτι.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ιωσηφίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.