Lenovo ThinkPad X220 και X220T, Διαμάντια 24 καρατίων

Η Lenovo ανακοίνωσε τα νέα της υπερφορητά μοντέλα, το ThinkPad X220 και το tablet αδερφάκι του ThinkPad Χ220Τ με Windows 7. Τα δύο μοντέλα είναι σχεδόν πανομοιότυπα σε χαρακτηριστικά με τη διαφορά τους να βρίσκεται στον convertible χαρακτήρα του X220T, το οποίο φέρει περιστρεφόμενη οθόνη και μετατρέπεται σε Tablet PC με μια κίνηση.

, Lenovo ThinkPad X220 και X220T, Διαμάντια 24 καρατίων

Το εντυπωσιακό χαρακτηριστικό και των δύο μοντέλων, αλλά κυρίως του Χ220 είναι η αυτονομία της μπαταρίας η οποία φθάνει τις 15 ώρες για το μοντέλο με την 9-Cell μπαταρία, ενώ την προσθήκη του φορητού κιτ μπαταρίας (κόστους 130 ευρώ) η αυτονομία αγγίζει τις 24 ώρες. Το X220T θα πωλείται με την μπαταρία των 6-Cell και η αυτονομία του κυμαίνεται λίγο κάτω από τις 7.5 ώρες, ενώ με το έξτρα κιτ εκτοξεύεται στις 15 ώρες.

Η Lenovo εφοδιάζει τα δύο μοντέλα με τους πιο σύγχρονους επεξεργαστές της αγοράς Intel Sandy Bridge ξεκινώντας από τους τετραπύρηνους i3, i5, έως και τον 8-Thread i7. H οθόνη του έχει διαγώνιο 12.5 ίντσες και είναι τεχνολογίας IPS με ανάλυση 1366×768 pixels, ενώ στην περίπτωση του X220T η οθόνη θα καλύπτεται από το γνωστό μας Gorilla Glass και θα έχει multi-touch δυνατότητες. Η μνήμη του θα φθάνει μέχρι τα 8 GB DDR3, ενώ η κάρτα γραφικών θα είναι η ενσωματωμένη Intel HD Graphics. Εντυπωσιακά είναι και τα υπόλοιπα περιφερειακά του, όπως ο SSD δίσκος των 80 ή 160 GB, το touch-pad χωρίς κουμπιά στο στυλ του MacBook, η κάμερα με δυνατότητα λήψης βίντεο ανάλυσης ως και 720p και η θύρα USB 3.0.

Οι διαστάσεις των δύο μοντέλων είναι 30x23x3,1 χλστ. και το βάρος τους αγγίζει τα 1.6 κιλά. Οι τιμές τους στην αγορά της Αμερικής θα κυμαίνονται στα 899 δολάρια για το X220 και στα 1.199 δολάρια για το X220T, ενώ θα κυκλοφορήσουν κατά πάσα πιθανότητα μέσα στον Απρίλιο.

, Lenovo ThinkPad X220 και X220T, Διαμάντια 24 καρατίων

, Lenovo ThinkPad X220 και X220T, Διαμάντια 24 καρατίων

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Πολύ καλό φαίνεται αν και θα προτιμούσα μια Nvidia ή ΑΤΙ για τα γραφικά. Ξέρουμε αν θα έχει και οπτικό drive;

Gabriel Pal

Αυτά είναι… Θεωρώ την Lenovo την καλύτερη εταιρεία. Μπορεί και συνδυάζει (σχετικά) χαμηλή τιμή με ποιότητα και απόδοση. Ότι Lenovo έχω πάρει μέχρι σήμερα, σταθερό, laptop και netbook δεν με έχει κρεμάσει ποτέ και λειτουργούν μετά από τόσα χρόνια σαν τα σκυλιά.

* Η παραπάνω άποψη είναι προσωπική οπότε μην αρχίζετε να κράζετε όσοι δεν συμφωνείτε.

georgecm

@Solon Δεν θα εχει… Οντως με μια καλη καρτα γραφικων θα εσκιζε, αλλα θα εχανε σε αποδοση μπαταριας.

Emmanuel

πάνω που χάρηκα λεει 1200 δολάρια 🙂 μακάρι να τα είχα..

georgecm

Αυτα ειναι για το tablet μοντελο.. Το κανονικο ειναι στα 900$ -> 650 € βεβαια σπανια το φερνουν με σωστη ισοτιμια, αλλα μπορεις να ψαξεις εξω…

Γιώργος

Καλά αλλά πανάκριβα.Το έχουν παραχ#!$@ οι εταιρίες.Ε ρε πείνα που θα πέσει!!!

Alan

Η τιμή δεν είναι και τόσο πρόβλημα, το παραγγέλνεις από έξω. Αν και νομίζω τσούζει ο εκτελονισμός, αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες.

Δημητρης κεντρο

@Gabriel Pal φίλε μου η Lenovo είναι ΙΒΜ άρα όποιος σε κράξει απλά δεν εχει ιδεα…μην δινεις σημασια

Κώστας Βλαχάκης

Και μένα παιδιά αν και δεν έχω αγοράσει ποτέ IBM/ Lenovo, τα laptop της μου βγάζουν μια ποιότητα.

Alan, σχετικά με τον εκτελωνισμό ναι έχουν “αγριέψει” τα πράγματα.

ΓΙΑΝΝΗΣ Α.

ωραια μηχανηματα…έχω ήδη ένα thinkpad εδώ και 2 χρόνια και είμαι υπερευχαριστημένος και τώρα καλοβλέπω αυτά..trackpoint όλα τα λεφτά!!

Κώστας Λ

Φαίνεται πολύ καλό!

Ιωάννης Π.

Απορώ πως κανείς δεν παρατήρησε το απίστευτο!
Εχει ολόιδιο design με το Τ30 που βγήκε πρίν 10 χρόνια…. ακόμη και το red dot (mouse) κράτησαν!!
https://www.thinkwiki.org/wiki/Category:T30

ΓΙΑΝΝΗΣ Α.

γενικά σε θέμα design η lenovo δεν δίνει καθόλου σημασία, κρατώντας όλα τα χρόνια τον ίδιο σχεδιασμό..προσωπικά το λιγότερο που με νοιάζει σε ένα φορητό, είναι το πως φαίνεται..αν κάποιον το νοιάζει η εμφάνιση τότε πρέπει να κοιτάξει αλλού.

Gabriel Pal

@Ιωάννης Π.

Αυτή είναι η σειρά ThinkPad, γι’ αυτό και παραμένει ίδια μετά από τόσα χρόνια (old time classic που λένε). Στη σειρά IdeaPad έχουν δώσει μεγάλη σημασία στο design.

Ιωάννης Π.

Πάντως το Τ30 που έχω στην δουλειά είναι “σκυλί”. και απο αυτά που διαβάζω απο τα καλύτερα laptop που έχουν βγεί!

Gabriel Pal

@Ιωάννης Π.

Έχω το Z60m κοντά στα 5 χρόνια και όντως, δεν καταλαβαίνει τίποτα, και είναι σχεδόν όλη μέρα ανοιχτός.

Ελπίζω να μπορέσω να βρω online το tablet της Lenovo γιατί απ’ ότι διάβασα μόνο στην Κίνα θα κυκλοφορήσει. Το ίδιο και το τηλέφωνό τής.

ΝΙΚΟΣ

Εχω το χ100ε και ειναι τελειο..ακριβο βεβαια αλλα καμμια σχεση με netbook κι ας ειναι 11.6″
Το μόνο πρόβλημα ειναι η πραγματικα απαισια αυτονομία του 🙁
αλλα το κόκκινο ποντικόκουμπο ειναι απιστευτα βολικό παιδιά.. και απο ποιότητα τα σπάει..Για σέρβις δεν ξέρω , αν κάποιος γνωρίζει ας μας πει γιατι τοχω μια απορία
αχρείαστο ναναι..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Lenovo

Lenovo Project Crystal: Το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED

To Project Crystal της Lenovo είναι σαν να βγήκε από ταινία αφού είναι το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED.

Smartphones Lenovo

Lenovo: Θα παρουσιάσει τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024

H Lenovo σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα concept για ένα τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024, σύμφωνα με render που διέρρευσε.

Smartphones Lenovo Motorola

H Motorola παρουσίασε πρωτότυπο τηλέφωνο που λυγίζει σαν βραχιόλι

Η Motorola παρουσίασε μερικές περίεργες ιδέες στο Lenovo Tech World ’23 που δεν είναι σίγουρο εάν θα κυκλοφορήσουν ποτέ.

Gear IFA 2023 Lenovo

Lenovo Legion Go: Επίσημη η φορητή κονσόλα [IFA 2023]

Η Lenovo παρουσίασε στην IFA 2023 την πρώτη της φορητή gaming συσκευή Windows, το Legion Go, το οποίο διαθέτει αφαιρούμενα χειριστήρια.