Microsoft: Επιτίθεται στα Chromebooks με Windows 10 laptop 149 δολαρίων

Χάρη στην πολύ οικονομική τιμή τους τα Chromebooks της Google τα έχουν πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής. Η Microsoft όμως φαίνεται ότι είναι έτοιμη να αντεπιτεθεί καθώς οι πληροφορίες τη θέλουν να κυκλοφορεί τις δικές της προτάσεις μέσα στο 2015.

Σύμφωνα με το Digitimes, θα κυκλοφορήσει 2 οικονομικά notebooks με Windows 10, το ένα θα στοχεύει στην εκπαίδευση και το άλλο για την υπόλοιπη αγορά. Έχουν οθόνες 11.6 ιντσών και τιμή 149-179 δολάρια την ώρα που τα Chromebook είναι γύρω στα 200 με 250 δολάρια. Η κυκλοφορία τους αναμένεται το αργότερο στα μέσα 2015.

Και τα δυο notebooks έχουν Intel Bay Trail-T CR (BTCR) επεξεργαστές. Η έκδοση που προορίζεται για την αγορά είναι στα 149 δολάρια και η έκδοση που στοχεύει στην εκπαίδευση θα έχει τιμή 179 δολάρια.

H Microsoft θέλει να σταματήσει την εξάπλωση της Google ειδικά στις αναπτυσσόμενες αγορές, αλλά και η Google από την πλευρά της λέγεται ότι προσπαθεί να μειώσει το κόστος του hardware.

Τέλος, εκτός από τα μοντέλα με 11.6 οθόνη, η Microsoft αναμένεται να φτάσει μέχρι και τις 15.6 ίντσες για να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις τα Chromebooks.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 1 Φεβρουαρίου 2021 14:19

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.