Telemarketing, Κόντρα Sony VAIO S με MacBook Pro

Πόσους haters μπορείς να “αποκτήσεις” εαν είσαι εταιρεία και συγκρίνεις τα προϊόντα σου με αυτά της Apple. Εντάξει δεν λέω, ενδιαφέρον έχει ο τρόπος παρουσίασης των διαφορών ενός Sony VAIO S με το MacBook Pro σε αυτό το βίντεο αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει σύγκριση μιας και όπως έχω υποστηρίξει αρκετές φορές στο παρελθόν, στα προϊόντα της Apple δεν αγοράζεις τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά εμπειρία.

Και μην αρχίσετε να με αποκαλείτε Apple fanboy και άλλα χαριτωμένα. Έχετε δει πόσο πολύ Android και άλλα λειτουργικά συστήματα παρουσιάζουμε εδώ στο Techblog 😉


Το βίντεο είναι παραγωγής Sony.

, Telemarketing, Κόντρα Sony VAIO S με MacBook Pro

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

45 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
LambrosN

Τραγελαφική!!! Απλά και λιτά. Όταν είσαι μάγκας και σίγουρος για αυτό που έφτιαξες δεν χρειάζεται να το συγκρίνεις με τίποτα. Βέβαια το ίδιο τραγελαφική ήταν και η Apple με τα βίντεο που σύγκρινε το δικό της λειτουργικό με αυτό των PCs. Και γενικά θεωρώ ότι όταν ξεκινάς με λογικές του στυλ ‘εγώ έχω αυτό που κάνει αυτό καλύτερα από το άλλο’ δείχνεις υπερβολικά απελπισμένος. Τέτοιες πρακτικές είναι επιτρεπτές μόνο από τα labs που κάνουνε test, δηλαδή TECHBLOG!!!

Nίκος

Όπως λέει και ο Κώστας δεν γίνεται να συγκρίνεις ένα PC με ένα Mac.Η αξία του Mac φαίνεται με την πάροδο του χρόνου.Έκει κάποιος θα καταλάβει πόσες φορές θα τον βγάλει ασπροπρόσωπο και τι πραγματικά προσφέρει περισσότερο απο τα Windows

Βασίλης

Δεν είσαι fanboy ρε Κώστα και το ξέρουμε, αλλά το ότι παρουσιάζεις android και άλλα λειτουργικά δε λέει κάτι μιας και μ΄ένα πχ κινητό το χρόνο, τώρα θα ήσουν άνεργος χαχαχα

tasos

δεν ειπαν τιποτα σχεδον για το λειτουργικο, που κατα τη γνωμη μου το mac os x ειναι χρονια μπροστα απο τα ουιντοουζ, και επισης δεν σου προσφερουν μονο η σονι καλουδια, μπορεις να παρεις education pricing=100e για να τα ξοδεψεις στο app store! σαφως στα χαρακτηριστικα το σονι υπερεχει, αλλα μην παραμελουμε και το καημενο το μακμπουκ.

Michael

Εγώ ως χρήστης VAIO εδώ και 5 μήνες, έχω τις καλύτερες εντυπώσεις. Σίγουρα, η εμπειρία είναι διαφορετική σε ένα Mac (έχω ένα Mac Mini στο σαλόνι), αλλά πιστεύω η σειρά VAIO είναι η “ναυαρχίδα” των laptop με Windows 7 αυτή τη στιγμή.

nimAR

Αν θέλεις κάτι για να βλέπεις ταινίες videos φωτογραφίες να ακούς τραγούδια και αλλα παρομια αλλα ταυτόχρονα να έχεις εφαρμογές για να γράφεις και γενικά μερικές λειτουργειες του office πάρε ένα iPad και καταιβασε του το διαθεσημο iWork (pages, numbers , keynote) έτσι έχεις και μεγάλη φορητοτητα και αποθηκευτικα χώρο πολύ (έως και 64GB). Αν μου πρωτηναν ένα απο αυτά τα δυο σίγουρα μα ΣΊΓΟΥΡΑ θα διαλεγα το Μacbok δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα !!!!!!!!

Kostas

Είναι απλό. Έχω μακιντοσ πάνω απο έναν χρόνο και δέν έχω κάνει ούτε μία φορά φορμάτ και ο υπολογιστής δεν λαγκάρει ΚΑΘΟΛΟΥ. Στο πι σι που είχα πριν έκανα φορμάτ κάθε 3 περίπου μήνες καθώς το πισι πέθαιναι στο λαγκ (εννοείτε ότι το πισι μου είχε όλα τα απαραίτητα προγράμματα προστασίας) Αυτό και μόνο τα λέει όλα

Doc77

Κάθε εταιρία μπορει να κάνει σύγκριση με άλλης εταιρίας προϊόντα ,χρησιμοποιοντας στη σύγκριση τα δυνατά της σημεία έναντι του ανταγωνιστή !!!θεωρώ ότι είναι μέγα λάθος εταιρίες μεγάλου μεγέθους να προσπαθούν να συγκριθούν με τέτοιου είδους παρουσιάσεις ….είμαι fan της apple αλλα αναγνωρίζω στα προϊόντα της τα σωστά και τα λάθος …στην τελική όλοι αγοράζουμε με βάση τις προτιμήσεις μας άρα υποκειμενικα ….Και σίγουρα κάθε εταιρία έχει κάτι καλύτερο η κάτι λιγότερο καλο απο μια άλλη!!!

Ηλιας

Εγω παλι εχω 2 χρονια ενα laptop acer με 700 ευρω και δεν εχω κανει ποτε format ουτε λαγγαρει ποτε. Τι τους κανετε τους υπολογιστες και θελετε ανα τριμηνο format, ενας θεος ξερει..

Λευτέρης

@Ηλίας θεός χαχαχαχαχα !!

Βαγγελης

Παιρνεις το φθηνοτερο και δυνατοτερο sony και του περνας και hackintosh…

Γιώργος Τσ.

Mac και δεν είμαστε καλά! Νομίζω ότι η Apple έχει μπει σε άλλη διάσταση και πολύ δύσκολα κάποια άλλη εταιρία θα καταφέρει να την “πιάσει”..! Ξέρει κάποια πράγματα καλύτερα από όλους και αυτό είναι το δυνατό της χαρτί…!

Solon

Όλες οι εταιρείες έχουν ποιοτικά και μη ποιοτικά laptop. Τα Vaio δεν είναι όλα καλά αλλά κάποια μοντέλα είναι εξαιρετικά. Προσωπικά είχα αγοράσει ένα πανάκριβο VAIO πριν από 2,5 χρόνια και μετά από τόσο καιρό το μόνο σημείο στο οποίο έχει ξεπεραστεί είναι το USB 3 και η μη υποστήριξη Direct 11 από την κάρτα γραφικών. Κατά τα άλλα σκίζει και πραγματικά σκέφτομαι να μην το αντικαταστήσω ούτε και φέτος. Εκεί που υπερέχουν τα καλά VAIO είναι οι οθόνες τους που είναι μια κλάση καλύτερες από οποιοδήποτε άλλο laptop έχω δουλέψει. Και έχω δουλέψει όλες τις μάρκες.

mile

Ο κάθε καμμένος βγαίνει και λέει ότι προτιμά το mac γιατί στο pc του κάνει συχνά format. Καλά μιλάμε έχετε πολύ πλακα μερικοί. Πάρα πολύ καλά τα mac της apple για αυτούς που τα χρειάζονται για τη δουλειά τους (video editing κτλ) αλλά ο απλός χρήστης που δίνει 1500 – 2000€ για να πάρει mac με χειρότερα χαρακτηριστικά από ένα pc των 1000 είναι απλά βλάκας και fanboy.

Όσο για την εμπειρία που γράφει ο κώστας θα συμφωνήσω. Είναι εμπειρία το να μην έχω push notifications στο iphone 4 μου και να πρέπει να αγοράσω εφαρμογές (που συνολικά φτάνουν τα 30-40 ευρώ) για να έχω τα βασικά που ακόμα και στο xperia x8 τα έχω δωρεάν (im+ pro – αντίστοιχα το epinephrine, documents to go) ενώ για το iphone έδωσα τα τριπλάσια λεφτά..

Kostas

Δεν μπορείς να λές βλάκα κάποιον που αγοράζει συγκεκριμένο προιόν συγκεκριμένης μάρκας επειδή εσένα δεν σου αρέσει ή απλα δεν μπορείς να αγοράσεις το προιόν αυτό. Δεν μπορείς να κατακρίνεις κάποιον για τα γούστα του. Μπορείς να εκφράζεσαι λίγο πιο συγκρατημένα.

Φιλικά πάντα

Κωνσταντίνος

Ρε παιδιά έλεος ποιά με “είχα windows και έκανα format καθε δυο μήνες και με το πήρα mac δεν εχω ξανακάνει και δεν ουτε κολάει και δε λαγκάρει…”

Είναι πραγματικά αστείο να διαφημίζεις πόσο άμπαλος μπορει να είσαι οταν χρησιμοποιείς υπολογιστές! Διοτι κάποιος λόγος θα υπάρχει που θα κάνεις το format… Επίσης απλα δεν υπάρχει λειτουργικό που να μη λαγκαρει καποια στιγμη κατα τη χρηση του, απλα δεν υπάρχει ΟΛΑ ΛΑΓΚΑΡΟΥΝ!

Εγώ έχω εναν iMac late 2007 και ενα Sony Vaio FZ31Z και μεχρι στιγμης και τα δυο λειτουργούν μια χαρά αν κανεις συλλογιστεί το τους εχω κάνει, διοτι το να κοιταζεις τα μαιλ σου, να σερφαρεις και να κατεβάζει καμια ταινιουλα ειναι μονο η κορυφή του παγόβουνου… Η πραγματική χρήση είναι να δουλεύει το μηχάνημα για μερές ολοκληρες κάνωντας video encoding και ταυτόχρονα compiling στο visual studio.

Υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν γνώσει του mac os x και δεν είναι ολα ρόδηνα, δε λέω έχει φάση αλλα μην αυτο παραμυθιαζόμαστε και τα δυο λειτουργικά εχουν τα καλά τους και τα κακά τους δεν υπάρχει τίποτα τέλειο.

Η Apple δείνει αρκετα λεφτά στο marketing δε χρειάζονται και αλλα φερεφωνα

georgios

η διαφορα ειναι οτι τα windows τα πουλανε και με επεξεργαστη ατομ που δεν κανει ουτε για κινητο τηλεφωνο.τα windows 7 ultimate στον υπολογιστη μου με i3 kai 4gb ram δεν κολανε ποτε και ειναι πολυ γρηγορα.εχω και mac book το οποιο επισης ειναι γρηγορο.Το λειτουργικο ομως που προτιμω ειναι ομως το linux mint 11 64bit.απλα πεταει και ειναι και πολυ εμφανισημο(ειναι και δωρεαν…)

tasos

το mint ειναι απλο ubuntu, και το ubuntu απλο debian, επισης τα μακ δεν ειναι ακριβα λογω του λειτουργικου(mac os x lion=29e, win 7 ultimate=314e!!!!!!!!!!!!!), απλος επειδη μονο υπολογιστες αππλε τα φορανε, ετσι σε συγκριση με πολλες μαρκες που φορανε ουιντοουζ(turbo-x,hp,dell,bell,sony,acer,asus,toshiba,samsung,lg….)γιαυτο ειναι ακριβα.

Βαγγελης

Άλλη αίσθηση σου δίνει το απτό macbook με το φτιαγμένο για αυτό ξεχωριστό os και το μεγάλο trackpad αλλά ότι και να λέτε είναι 2000 για την αίσθηση και μόνο. Ενώ το vaio και ακόμα ποιο πολλά laptopτο έχουν τουλάχιστον την ίδια ποιότητα κατασκευής,ανώτερες κάρτες γραφικών και είναι φθηνότερα.Σε μετρήσεις που έχουν γίνει ούτε οι ιmac δε φτάνουν επιδώσεις πολύ φθηνότερων από τα macbooks laptops με hackintosh.Tα περισσότερα πλέον μοντέλα έχουν πλήρη συμβατότητα και αυτόματες αναβαθμίσεις χωρίς μόνο την αίσθηση του υλικού της apple με το software της την οποία θέλουν οι fan της.

tasos

τι δεν καταλαβες απο το σχολιο πανω???, με την αππλε δεν παιρνεις τεχνικα χαρακτηριστικα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, παλι κολατε στην τιμη και στα χαρακτηριστικα, αν ηταν φτηνη, δεν θα ειχε καθολου κερδος!!!!!!!!!!!, οσον αφορα τα imacs , αυτο το μοντελο που θα παρω κανει 2100ε στην ελλαδα, εχει ι5 επεξεργαστη, 1 τμπαιτ σκληρο, 6970 καρτα γραφικων, 8 γκιγκ μνημη, και πολλα καλουδια, ολα αυτα σε μια οθονη 27 ιντσων με αναλυση 2560χ1440, αν θεωρεις αυτο το κομπιουτερ κατω των επιδοσεων ενος λαπτοπ, τοτε δεν ειναι για σενα, ΞΕΡΩ οτι με τα ιδια και λιγοτερα χρηματα αγοραζω γαματο πισι, ομως προτιμαω αυτο, δεν ειμαι χαζος η κτ τετοιο, ξερω να διαλεγω υπολογιστες, οποιοι καταλαβαν καταλαβαν.

Βαγγελης

Εσυ τι δεν θες να καταλαβεις απο το σχολιο μου;Τα mac πλεον τα παιρνουν και οι πετρες απο netbook μεχρι vaio με το λευκο τελειο φινιρισμα τους,ακομα και αυτο:
https://www.youtube.com/watch?v=lN8ZGi_FkWI&feature=related
Με το sony θα εχω περισσοτερα απο ενα macbook και καιρος ειναι να το καταλαβει η apple με το hardware που βαζει σε ελαχιστα αναβαθμιζμενο λογισμικο που εχει βγαλει επι 10 προ πολλου τα “““εξοδα“““ παραγωγης του,γιαυτο ασχολείται και με το ios πλεον αρκετα.Α και συγκρινε μου λιγο το ipad σου με αυτο εδω που τρεχει w7 με core i5 αλλα μπορει και κανει και αυτο:
https://www.youtube.com/watch?v=OnItVut8o7Y&feature=player_embedded
Οποιος εχει γνωσεις απο υπολογιστες ξερει τι παιρνει,τι παιζει,και να ακουει…

SonicYouth

όποιος δεν έχει χρησιμοποιήσει μακ δεν μπορεί να καταλάβει για τι ακριβώς μιλάμε. Οκ είναι ακριβά αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να κλάψεις τα λεφτά σου. By the way πουλάω macbook pro στις αγγελίες. Όποιος ενδιαφέρεται ας κοιτάξει.

pkporto

-Steve Jobs: -Πουλαω προπερσινης τεχνολογιας σκ_τα με ωραιο design!
-Απανταχού Apple lovers: -Ωωωωωω!!!!!!! Γουστάρουμε, δεν θα τρωμε γαι 2 μηνες για να παρουμε ολα τα σκ_τά!!!!!

Apple: Ότι πληρώσεις………. δεν παίρνεις!
Αυτο επρεπε να ηταν το σλόγκαν τους

tasos

φιλε Βαγγελης, μονο και μονο με αυτα που ειπες, δειχνεις πως με αντιμετοπιζεις επιθετικα και σε νοιαζει να εχεις εσυ μονο δικιο, 2 σχολια εχω κανει για τη σχεση hardware-apple , δεν κοιτας καθολου τι σου λεω, το θεμα το εχω εξηγησει , δεν ειμαι apple fan boy, απλος μετα απο χρονια που χρησιμοποιω ουιντοουζ αποφασιζω να γυρισω στους μακ, ενας υπολογιστης δεν κρινεται μονο και μονο με τα σπεκς του, αν ξερεις απο υπολογιστες οπος λες, θα επρεπε να το γνωριζες, σε πληροφορω οτι σε 3 χρονακια το πολυ το λαπτοπ σου θα αρχισει να κολαει με το παραμικρο(σπαστικο δεν ειναι), απο την αλλη η αππλε σου προσφερει αξιοπιστια, αυτο που πηρες θα κρατησει για πολυ. επισης γτ λες το ipad μου, ποιος σου ειπε οτι υποστηριζα το ipad kai iphone, αντιθετως, πιστευω οτι υπαρχουν πολλα καλυτερα, για υπολογιστες μιλαμε!!!!!, δεν ειμαι κανα troll, οποτε δειχνεις οτι με θεωρεις apple fan boy, υποστηριξα την γνωμη μου απλος ενωπιον της apple και συγκεκριμενα του λειτουργικου της, το οποιο ειναι ΟΠΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ.

Βαγγέλης

Φιλέ Τάσος δεν σε αντιμετωπίζω επιθετικά,έχω toshiba laptop 3+ χρόνια και δουλεύει τέλεια με W7 στα 1080p στην 40ρα τηλεόραση μου. Τέλος για να καταλάβεις γιατί παρεξηγήθηκες δεν με αφορούν διασυνδέσεις με τα ”εγωμακ” και απλά λέω την αλήθεια για αυτά, γιαυτό παρεξηγούνται οι (δεν μπορώ να τους πω αλλιώς) ”εγωμακιδες”,φίλε Τασος αν μου λες οτι παρεξήγησε για ένα αντικείμενο είσαι θύμα και θύτης μιας επιβολής ”””εμπειρίας””” των mac.Υπάρχουν όμως και όρια!

@pkporto πέθανα στα γέλια!!!!

tasos

πριν απο 1 μηνα θα ημουν φανατικος υποστηρικτης σου,ομως σκευτηκα,ακουσα ανθρωπους απο τον χωρο, αρχισα να αλλαζω γνωμη, και δεν με ενδιαφερει ουτε καταλαβαινω τι θες να μου πεις, δεν συνειδητοποιω τιποτα απο τα λεγομενα σου, αν δεν σαρεσουν τα μακ, οκ, ευχομαι να κρατησουν τα windows 7 σου, ομως δες λιγο το σαιτ της αππλε, δες τι λεει για τα προιοντα της, δεν ειναι λιγα αυτα που λεει, αν ηταν ψεμα , η microsoft θα μπορουσε να την μυνησει, δεν ειναι διαφημηση, και η ιδια η microsoft ξερει πως δεν μπορει να φτασει τα μακιντοσ, αν διαβασεις τι λεει, θα θυμωσεις,ομως αυτη ειναι η αληθεια, και θα ηθελα να σε ρωτησω κατι τελειως φιλικα, εχεις χρησιμοποιησει ποτε μακ, οχι μια φορα, αν εχεις χρησιμοποιησει ποτε ρωταω????

pkporto

Εγω: -ρε φτιαξτε ενα δικο σας pc με λιγοτερα χρηματα και πολυ καλυτερα χαρακτηριστικα απο αυτα τα σαπια τα μακ, και αμα δεν σας κανουν τα 7 βαλτε hackintosh!
Apple lovers: τι λες ρε καραγκιοζη που τα pc ειναι καλυτερα απο τα mac.Καταρχην εμεις θελουμε να τα εχουμε ολα κλειδωμενα, να αγοραζουμε μουσικη απο το υπεροχο itunes, να αγοραζουμε τις εφαρμογες μας, και το ποντικι μας να εχει 80€ ετσι για μαγκια, και στο κατω-κατω δεν μπορω να συνδεω το iphone4(οικονομικη κριση κατα τα αλλα) σε ενα φτωχοpc, μου χαλαει την αισθητικη.

ΕΛΑΤΕ, ΠΕΙΤΕ ΤΟ, ΠΑΙΡΝΕΤΕ APPLE ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΣΤΡΑ!
ΠΟΖΕΡΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ

Spiros A.

@pkporto

Γιατι να μην εχει like αυτο το blog??

+1.000.000.000.000.000

tasos

φιλε τι σε κανει να νομιζεις οτι τα μακιντοσ μπορουν να μπουν σε αλλους υπολογιστες εκτοσ απο αππλε, δεν θα το ειχαν κανει εκατομιρια ατομα, για τι μιλαμε?????????????? τεσπα, δεν ημαστε δα και κοροιδα, οκ με 1900ε, εχω δει οτι μπορω να παρω ενα πισι με: ati hd 6990, intel i7 ****k sb, 8 gb ram, 2tb hdd, και τα υπολειπα οπος :κουτι, οθονη, ηχεια, τροφοδοτικο, ψυχτρα…..Ομως σκευτηκα, γιατι να μην εχω πολυ καλα χαρακτηριστικα σε μια οθονη 27ι 2560χ1440πξ, σε ενα cool,sleek,stylish all in one apple computer, δεν πειραζει αν ειναι η καρτα mobile version, και μαζι με το καλυτερο εμπορικο λογισμικο, μπορει να ακουγετε τρελο, ομως αυτο θα κανω, ειστε ελευθεροι να με βρισετε τωρα

Βαγγελης

πάτα στο google hackintosh να ξεστραβωθείς και άσε τα cool,sleek,stylish all in one …….για εκει που σε παίρνει …ερε κρίση που θέλουν κάτι… σχεδόν πλούσιοι

tasos

κατι σχεδον πλουσιοι , ειναι ατομα οπος εγω που τους παρεξηγειτε , ξες φιλε ποσο καιρο μαζευω για να παρω κατι καλο????, 1,5 χρονια φιλε, βλεπω απειρα μοντελα να περνανε και περιμενω, περιμενω για κατι αξιολογο, και ασε τις εξυπνιες αλλου οκ, η γλωσσα που χρησιμοποιω απεναντι σου Βαγγελη ειναι αριστη, αντιθετως εσυ εισε προκλητικος, βαλε εσυ hachintosh αν θες, και μην μου λες οτι δεν με παιρνει γιατι σας εχω αποδειξει πολλες φορες στη συζητηση οτι και υπερασπιζομαι τη γνωμη μου καλυτερα απο εσας, αντιθετως αλλοι γραφουν τρολικα σλογκαν και διαλογους κατα των μακ, μεινε εσυ μεσα στα παραθυρα σου γιατι ουτε για mint δεν εισε.

tasos

οκ, ζητω συγγνωμη γιατι μαλλον παραφερθηκα υποστηριζοντας την γνωμη μου.

pkporto

σορρυ κωστα για τους υψηλους τονους αλλα νευριαζω με καποιους που τα τελευταια χρονια εχει γινει της μοδας να χαλαν ενα σωρο λεφτα για imac & macbook μονο και μονο για να κανουν browsing στην καφετερια και το σπιτι και για να ταιριαζει με το iphone που εχουν, δηλαδη μονο για μοστρα και στυλ. Εγω δεν βριζω αυτους που πραγματικα τα εχουν αγορασει για επαγγελματικη χρηση και που χρησιμοποιουσαν apple πολυ πριν το ipod & το iphone. π.χ ενας γνωστος μου δουλευει με apple 10 χρονια το photoshop, δεν θα του πω εγω να αλλαξει υπολογιστη, εγω λεω σε καποιους που θελουν να παρουν apple μονο για το στυλ και για την εμπειρια, να το ξανασκεφτουν και να παρουν κατι πιο οικονομικο το οποιο μπορει να ειναι και καλυτερο.
εγω εχω laptop fujitsu στα 600€ τελειο για browsing(ακομη και autocad 10 τρεχει πολυ καλα)
και για παιχνιδια και βαριες εργασιες desktop γυρω στα 1400€ που πεταει.

Κωνσταντινος

Απ’ ότι φαίνεται σε τέτοια post πρέπει τα σχόλια να απενεργοποιουντε γιατί κάθε φορά έχουμε αυτή τη κατάσταση με τα apple&windows famboys…

SonicYouth

Δηλαδή έδωσες 2000 για να πάρεις δυο υπολογιστές να κανείς την δουλειά σου και μας λες για τα μακ; Δεν επαιρνες ένα μακμποοκ να βρεις την υγεία σου και να πετάει το autocad?

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο/Η Spiros A. λέει:
@pkporto

Γιατι να μην εχει like αυτο το blog??

+1.000.000.000.000.000

+++ και απο μενα!!!

tasos

φιλικοτατα ,αλλα ο λογος που θα παρω κατι is no concern of yours, ομως για να ξεκαθαριστει η κατασταση, δεν εχω τιποτα αππλε στο σπιτι μου, οκ, δεν το αγοραζω για μοστρα, απλος απειδη μαζευω καιρο για να παρω κτ καλο, μου ειπαν να ξοδεψω τα χρηματα μου σε κτ που θα κρατησει παραπανω, αυτο ειναι ολο, ουτε πλουσιος ειμαι, ουτε για μοστρα το παιρνω, ειμαι 3 χρονια με τα αθλια τα βιστα(ημαρτον, λιπηθειται με),και ουτε λογαριασμο θα επρεπε να δωσω, εμπιστευομαι καποιους γνωστους που χρησιμοποιουν και μακ και 7, και με συμβουλευσαν να τα δωκιμασω.

pkporto

@sonic youth
ρε φιλε τι να το κανω το desktop μου ειναι 10.000 φορες καλυτερο απο καθε macbook με τα ιδια λεφτα (ssd, 8gb ram,gtx 460,1tb hdd raid 1) και το laptop το laptop ηταν δωρο, αλλα αποδεικτηκε παρα πολυ καλο εργαλειο.

tasos

δεν ειμαστε fan boys Κωνσταντινος,

kospan kavv

τα μακιντοσ ηταν πρωτο λειτουργικο η microsoft αντεγραψε καποιουσ κωδικουσ και εφτιαξε τα windows γι αυτο τα μακ δεν κολλανε ιουσ ενω τα windows κολλανε διοτι οι κωδικοι που αντιγραφτικαν ηταν καποιοι λανθασμενοι

tasos

συμφωνω με τον φιλο kospan kavv, μαζι σου , γιατι καποιοι ξεχνανε τις ριζες τους.

Dimitris

Φιλε Τάσο και “κοσπαν”, δεν ξέρω από που τις έχετε αυτές τις πληροφορίες. Το 1997 όταν η apple πήγε να χρεοκοπήσει από τα λανθασμένα management τον παλιών CEOs Mr Αμέλιο και Σπίντλερ, η microsoft “έσωσε” την Apple με μια επιταγή τις τάξεως τον 150 mio Dollars.. Η apple “για aφτο χρησιμοποιούσε τα Mac Office 97 (ανακοινώθηκαν στην Macworld Expo του 97). Οι κωδικοί που λέτε είναι κρυμμένοι μέσα στον iWorks και στον Safari (βάση από τον internet explorer). Μην λέμε ότι μας κατεβει. Αν θέλετε να βρείτε βάση στα προγράμματα πρέπει να κάνετε google τον Mr Sinclair και του ZX Spectrum. Φιλικά

tasos

ναι, οκ, ομως οσον αφορα το συστημα, τα μακ υπερεχουν των windows σε βασικα πραμματα, ειναι πιο σταθερα, και ενταξι, δεν εχουν υψηλα φπς στα παιχνιδια, ομως ειναι συνολικα ενα καλοδουλεμενο και αξιοπιστο λειτουργικο.

Γιώργος

Και τα δύο λειτουργικά συστήματα είναι μια χαρά, και τα δύο σου κάνουν τη δουλειά, το Mac τρέχει και τα δύο. Δεν είναι ανάγκη να γίνεστε fanboys δύο εταιριών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Απλώς για να διορθώσω κάποιες ιστορικές ανακρίβειες: Τα Windows 1.0 είχαν αντιγράψει το λεγόμενο “look and feel” από τον αυθεντικό Macintosh. Αυτή η αντιγραφή ήταν νόμιμη καθώς υπήρχε συμφωνία μεταξύ των δύο εταιριών (license). Απλώς η διχογνωμία ήταν για το κατά πόσο το license θα μπορούσε σύμφωνα με το συμβόλαιο να επεκταθεί και σε επόμενες εκδόσεις των Windows (στην αρχή τα Windows αποτελούσαν απλώς ένα GUI “πάνω” από τα DOS) Τα δικαστήρια στις αρχές του 90 αποφάνθηκαν πως υπήρχε συμφωνία όσον αφορά την αντιγραφή οπότε δεν υπήρχε κάτι παράνομο. Το 1997 η Apple όντως ήταν κοντά σε χρεοκοπία, όμως είχε στα χέρια της ένα δυνατό χαρτί. Το 1992, η Apple είχε δημιουργήσει το QuickTime μία τεχνολογία απεικόνισης video που με ελάχιστους πόρους είχε εξαιρετικά αποτελέσματα. Την ίδια χρονιά το Video for Windows είχε αποτύχει καθώς το σύστημα χρειαζόταν πολλή δύναμη που δεν υπήρχε τότε. Η Microsoft, μαζί με την Canon έκλεψε σημεία του κώδικα του QuickTime για να βελτιώσει το Video for Windows, και η Apple είχε ξεκινήσει μια… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.

Software Apple featured iOS

Στις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό WWDC της Apple – Αποκαλυπτήρια για το iOS 18

Φέτος, το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) της Apple θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου.