Games

PlayStation 5: Θα τεθεί όριο στις προπαραγγελίες με μία κονσόλα ανά νοικοκυριό;

Μέχρι σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει διάφορες αναφορές σχετικά με την παραγωγή του PlayStation 5 και το πόσες κονσόλες θα φτιάξει τελικά η Sony μέσα στο 2021. Νεότερες αναφορές δηλώνουν ότι η εταιρεία σχεδιάζει να περιορίσει τις προπαραγγελίες.

Το πλήθος των κονσολών που θα παράγει η εταιρεία

Αρχικά, οι αναφορές ήθελαν τη Sony να παράγει μόνο 5 με 6 εκατομμύρια κονσόλες, τις οποίες θα διαθέσει παγκοσμίως. Ο λόγος δεν ήταν οι πωλήσεις, διότι η εταιρεία θέλει να κρατήσει χαμηλά την τιμή ώστε να πουλήσει περισσότερα κομμάτια, αλλά το κόστος παραγωγής που δεν της επιτρέπει να κατασκευάσει πολλά κομμάτια.

Αργότερα, δημοσιεύτηκαν αναφορές οι οποίες έλεγαν ότι τελικά η Sony θα αυξήσει τον ρυθμό παραγωγής και θα διαθέσει στην αγορά περίπου δέκα εκατομμύρια PlayStation 5, διότι είδε ότι το κοινό ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την επόμενης γενιάς κονσόλα.

Ακολουθεί την ίδια στρατηγική με το PS4

Αυτή τη φορά, ο χρήστης του Reddit u/Kgarvey ανακάλυψε ένα μήνυμα σφάλματος, στον κώδικα της σελίδα PlayStation Direct. Το μήνυμα αναφέρει ότι δεν μπορείς να αγοράσεις πάνω από ένα PlayStation 5, κανονικό ή Digital Edition.

Η ιστοσελίδα αναγνωρίζει ότι έχεις προσθέσει ήδη μία κονσόλα στο καλάθι αγορών σου, μία πληροφορία που αποθηκεύεται στον λογαριασμό σου και είναι προσβάσιμη μετά την ολοκλήρωση της αγοράς, και δεν σου επιτρέπει να επιχειρήσεις καν την αγορά δεύτερης κονσόλας.

Πρόκειται για μία τακτική την οποία η εταιρεία είχε ακολουθήσει και με το PlayStation 4, όπου είχε περιορίσει την αγορά ανά νοικοκυριό. Οπότε, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι θα εφαρμόσει τον ίδιο περιορισμό και για το PlayStation 5, του οποίου η παραγωγή είναι ακόμα πιο ακριβή.

Από την άλλη, η Microsoft δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην παραγωγή του Xbox Series X. Γι’ αυτό, αναμένεται η κονσόλα να κυκλοφορήσει παγκοσμίως, χωρίς κανέναν περιορισμό.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 21 Ιουλίου 2020 13:41

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.