H Apple είναι η πιο αξιοθαύμαστη εταιρεία για 10η χρονιά [Fortune]

Μπορεί για πολλούς η Apple να μην είναι η αγαπημένη τους εταιρεία, όμως στη λίστα του Fortune με τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρίες στον κόσμο, η εταιρεία με το δαγκωμένο μήλο, πήρε για δέκατη συνεχόμενη χρονιά την πρωτιά.

Η συγκεκριμένη λίστα βασίζεται στις απόψεις 3800 στελεχών, διευθυντών, αναλυτών και ειδικών. Στην πεντάδα μαζί με την Apple βρίσκονται Amazon, Starbucks, Berkshire Hathaway και Disney. Μέσα στο top 10 φιγουράρουν εταιρείες όπως Facebook και Microsoft. Οι εταιρείες κρίνονται σε τομείς όπως καινοτομία, ποιότητα, κοινωνική ευθύνη κλπ.

Εκτός από τον τίτλο της πιο αξιοθαύμαστης εταιρείας στον κόσμο, η Apple είναι και αυτή με την μεγαλύτερη αξία, με τη κεφαλαιοποίηση αγοράς να φτάνει κοντά στα 700 δισ. δολάρια.

Να σημειωθεί ότι η Google βρίσκεται στην 6η θέση, ενώ γενικότερα οι εταιρείες τεχνολογίας τα πηγαίνουν καλά στη συγκεκριμένη λίστα, αφού θεωρούνται πιο προοδευτικές. Facebook και Microsoft μοιράζονται την 9η θέση. H Samsung το 2016 είχε την 35η θέση ως η πιο αξιοθαύμαστη εταιρεία, αλλά φέτος είναι εκτός top 50. Το Fortune αναφέρει ότι η Samsung έχασε θέσεις λόγω των εκρήξεων του Note 7.

apple admired company, H Apple είναι η πιο αξιοθαύμαστη εταιρεία για 10η χρονιά [Fortune]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
M.G.

700 δις, ξεχρεώνουμε και έχουμε και κάβα, μόνο ο Σώρας μπορεί να κοντράρει, καλά είναι…

Γιώργος Κ.

Στους τομείς ποιότητας και κοινωνικής ευθύνης συμφωνώ απόλυτα, αλλά στον τομέα καινοτομία διαφωνώ κάθετα. Πλέον ακολουθεί τις ιδέες και τις καινοτομίες άλλων εταιριών χωρίς αυτό να είναι κακό. Για εμένα το iphone 7 είναι το πιο ολοκληρωμένο iphone κι αυτό γιατί έχει δανειστεί αρκετά στοιχεία από άλλες συσκευές. Στην τεχνολογία κατ εμε δεν υπάρχει παρθενογεννεση

agnostos13

Ακολουθει hateblast!
Το αστειο ειναι οτι προσφατα ειχα διαβασει δυο ερευνες που ειχαν γινει στην Ελλαδα (πριν λιγους μηνες) σχετικα με το ποια εταιρεια θαυμαζετε περισσοτερο και ποια εταιρεια μισειτε περισσοτερο (απο διαφορετικα ατομα).
Το αποτελεσμα ηταν οτι πρωτη βγηκε η Apple και στα δυο!

agnostos13

Βασικα λαθος…στο ποιες θαυμαζετε ηταν 2η με πρωτο το Βασιλοπουλο!

ChristosT

@M.G ναι ο Σώρρας…που χτυπάει 5ευρα συνδρομή στους οπαδούς του…χαχα…
Ο Αντιπρόεδρος της Samsung πιάστηκε…σειρά έχει το παραπάνω φιντάνι.
Το Iphone 7 με την αφαίρεση της 3.5mm προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια.
Άν συνεχίσει έτσι η Apple την βλέπω να τρώει μετά απο τα έτοιμα…
Μία μουσική έμεινε να ακούει ο κόσμος με ότι ακουστικά θέλει, να το αφαιρέσουμε και αυτό…
Tα ασύρματα πρωτόκολλα έχουν αρκετή ακτινοβολία ιδιαίτερα όταν μιλάμε ακριβώς στον ακουστικό πόρο κοντά και τον εγκέφαλο. Δεν φτάνει που έχει το κινητό απο μόνο του, να βάλουμε και ένα router στο κεφάλι δίπλα σιγα σιγά…

Katsantour

Μπραβο και παλι μπραβο για αλλη μια φορα στην κορυφαια apple η οποια αλλαξε τον κοσμο οχι μονο στο πεδιο των ηλεκτρονικων συσκευων αλλα και στον τροπο που οι ανθρωποι σκεφτονται εισαγοντας καινοτομια και πρωτοτυπια

ΝΙΚΟΣ

Facebook & Microsoft μοιράζονται την 9ή θέση. Καθίστε λίγο και διανοηθείτε ,δείτε το ψύχραιμα και βγάλτε συμπεράσματα για την αξία τέτοιων ερευνών

Panos7GR

Στην 9 θέση η Microsoft και μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει πετάξει στην αγορά κάτι Surface Pro, Surface Pen, Surface Book, Surface Studio, Windows 10, HoloLens, Kinect, SmartBand και μιλάμε ακόμα για καινοτομίες της Apple. Ας γελάσω…
Παρόλα αυτά προφανώς για να είναι χαμηλά θα έχασε στους τομείς εκτός καινοτομίας και ποιότητας.

James

Στα εξωτερικά παίζει και μία είδηση από τις 2 Φεβρουαρίου με τίτλο “Google replaces Apple as world’s most valuable brand” αλλά στην Ελλάδα δεν την έχω δει γραμμένη πουθενά. Όταν βγαίνει είδηση που κερδίζει η Apple μέσα σε 24 ώρες είναι σε όλα τα ελληνικά σάιτ.

Gvirginia

@James

Εγώ βρήκα τουλάχιστον 5 ελληνικά sites που το αναφέρουν..
Μπορώ να βάλω και links αλλά εκτός του ότι θα αργήσει να φανεί το σχόλιο, τελευταία τα σχόλια έχουν ιδιότητες Snapchat και “αυτοκαταστρέφονται”..

Chris_BMW

Όσο διαβάζω σχόλια εδω μέσα πραγματικά επιβεβαιώνομαι οτι μερικοί έχετε πρόβλημα στην κατανόηση κειμένου..
Το άρθρο μιλάει για μια έρευνα που έγινε για την πιο αξιοθαύμαστη εταιρία .ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΗ! όχι για την πιο καινοτόμα .Αξιοθαυμαστη μπορει να ειναι μια εταιρεία οταν μπορεί επι συναπτά έτη να ειναι πρώτη σε κεφαλαιοποίηση κ να έχει ένα απο τα ισχυρότερα brand στον πλανήτη .Πως τα καταφέρνει οταν η Microsoft έχει παρουσιάσει αυτά που έχει παρουσιάσει αυτή ξέρει . Αλλα επειδή ακριβώς το καταφέρνει την κάνει αξία θαυμασμού .

Agnostos13

@Panos7GR
SurfacePro=iPad
SurfacePen=Samsung S Pen
SurfaceBook=Macbook
SurfaceStudio=iMac
HoloLens=Google Glass
Kinect=Wii
Smartband=Fitbit

@James:
Καλα αυτα αλλαζουν καθε 2η εβδομαδα και ποτε ειναι η μια και ποτε η αλλη…
Αλλα μην κλαψεις κ ολας που δεν γραφτηκε οτι “κερδιζει” η google και “χανει” η Apple!

James

@Gvirginia τότε ανακαλώ. Εγώ πάντως δεν έχει τύχει να το δω σε αυτά που διαβάζω καθημερινά.

Chris_BMW

James@
Την είχε περάσει τον Δεκέμβριο τελευταία φορά και μάλιστα τότε σε ξένο σάιτ γράφανε χαρακτηριστικά οτι η Google πέρασε την Apple σε χρηματιστηριακή αξία αλλα να δούμε για ποσο .. Αν λες πως διάβασες το ίδιο απο αρχές Φλεβάρη σημαίνει οτι κάθε δεκαπέντε μέρες με ένα μήνα ο ένας διαδέχεται τον άλλο στην πρώτη θέση .Για αυτό μάλλον δεν αναφέρεται .

James

@αγνωστος 13 τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν το 2011 όπου η Apple ξεπέρασε τη Google και από εκεί και πέρα συνεχώς ανέβαινε. Άρα είναι κάπως σημαντική είδηση και όχι θέμα κλάματος για το ποιος κερδίζει.

James

@Chris_BMW άλλο χρηματιστηριακή αξία και άλλο η αξία του Brand.

ChristosT

Το να διαφωνείτε ο ένας με τον άλλον για το ποιά εταιρεία την έχει πιό…μεγάλη την αξία της λές και είστε μέτοχοι με ξεπερνά…πραγματικά.
Λύσαμε τα προβλήματα της χώρας μας, αγχωθήκαμε για την Apple που άν θέλει μας εξαγοράζει…
άιντε άιντε ΜπαρμπαΓιαννακάκη…

Γιώργος Κ.

Chris BMW γράφει καθαρά στο άρθρο ότι στον όρο “αξιοθαυμαστη” περιέχεται και η καινοτομία. Δεν είναι γενικός ο όρος αλλά συγκεκριμένος

Chris_BMW

@Γιώργος Κ
Σε ποιό σημείο του σχολίου μου έγραψα οτι ΔΕΝ περιέχει ΚΑΙ την καινοτομία;Αξιοθαυμαστος είναι κάποιος στο σύνολο του

P@n.

. Ότι είναι μια εταιρεία κολοσσός, Τεράστια, ν. 1 η 2 η 3 δεκτό. Αλλά… Αξιοθαύμαστη;;; Υπάρχει άνθρωπος που θαυμάζει.. Εταιρεία??? Να μου πεις, Ένα αυτοκίνητο, ένα σπίτι, μια γκόμενά οκ. Αλλά εταιρεία??? Τι καιροί!!!

Chris_BMW

@James
Δεν μπορείς να λες άλλο το ένα άλλο το άλλο .Η χρηματιστηριακή αξία έχει επίπτωση στην αξία του brand

Panos7GR

@Chris_BMW: Άρθρο, δεύτερη παράγραφος, τελευταία πρόταση: “Οι εταιρείες κρίνονται σε τομείς όπως καινοτομία, ποιότητα, κοινωνική ευθύνη κλπ.” Σχόλιο #8, τελευταία πρόταση: “Παρόλα αυτά προφανώς για να είναι χαμηλά θα έχασε στους τομείς εκτός καινοτομίας και ποιότητας.” Τελικά όσο διαβάζω σχόλια-απαντήσεις εδω μέσα πραγματικά επιβεβαιώνομαι οτι μερικοί έχετε πρόβλημα στην κατανόηση κειμένου… Όπως και ότι πέφτει παντόφλα σπίτι και βγάζετε αποθημένα πληκτρολογόντας. @Agnostos13: Σοβαρά το έγραψες αυτό ή το έκανες σε στυλ τρολλαρίσματος; Γιατί είναι πολύ βλακώδες να με βάζεις σε αυτή τη διασικασία για να σου απαντήσω. Surface Pro vs iPad. Καταρχάς πιο iPad το πρώτο; Tablet με Intel Core i5 3ης γεννιάς, 4GB RAM, κανονικού μεγέθους θύρα USB 3.0, υποδοχη για κάρτες μνήμης microSD και με πλήρες desktop λειτουργικό σύστημα και μάλιστα στην πλήρη επαγγελματική του έκδοση Windows 8 Pro (αναβαθμίσιμο σε 10 Pro) το συγκρίνεις με ένα iPhone με 9.8 ίντσες οθόνη; Surface Pen vs Samsung S Pen. Συγκρίνεις stylus της Microsoft των 1024 επιπέδων πίεσης, της άρτιας εργονομικά σχεδίασης, με συνοδευόμενο Pen Tip Kit, με ακριβεια για επαγγελματική χρήση, με Cortana με με με, με το αντίστοιχο απλό S Pen; Surface Book vs Macbook. Συγκρίνεις τώρα τη καινοτόμα σχεδίαση του Surface Book, με αποσπώμενη οθόνη, touchscreen και… Συνέχεια »

James

@Chris_BMW όχι, άλλο το ένα από το άλλο. Η αξία του brand έχει σχέση με το πόσο δυνατό είναι ένα Brand. Παραδειγμα: βλέπεις σε ένα μαγαζί δύο τηλέφωνα το ίδιο premium με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά και το ένα γράφει πάνω Samsung και το άλλο Huawei. Ποιό προτιμάει ο περισσότερος κόσμος; Αυτή είναι η δύναμη του brand που του δίνει και την ανάλογη αξία.

Η χρηματιστηριακή αξία είναι εντελώς άλλο πράγμα. Μπορεί να εξαρτάται από οικονομικά αποτελέσματα, από την ψυχολογία του επενδυτικού κοινού, από τη γενικότερη εικόνα της οικονομίας της χώρας, μέχρι και απο φήμες. Μάλιστα η χρηματιστηριακή αξία μπορεί να εξαρτάται από την αξία του brand και όχι το αντίστροφο

Παπαροκας tiamat

Ο Mg λεει αλήθεια. Μονο ο σωρας μπορει να την βγει στην Apple

John

Και εγώ θαυμάζω την Apple , πουλάει κινητά των 250-300 ευρώ σε διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές. Ειδικά ως προς το iphone 7 (όχι το plus) αντίστοιχα κινητά μπορείς να βρεις και με 200 ευρώ.

Αλέξανδρος

Είναι αξιοθαύμαστη εταιρεία… … Όχι πραγματικά, πως πουλάει τα κινητά της 700+€ όταν με ένα τον 200€ μπορείς να κάνεις πολλά περισσότερα.
Σ’ αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία, είναι …….. αξιοθαύμαστη.

Τώρα το ότι είναι και number one (1) αυτό με ξεπερνάει. Συμφωνώ απόλυτα με τον Πάνο7gr πάνω στο θέμα.

Chris_BMW

Αλέξανδρε σε παρακαλώ μπορείς να μου ονομάσεις αυτό το κινητό των 200€ (!) που όχι μονο ειναι καλύτερο του I phone 7 αλλα άκουσον άκουσον κάνει πολλα περισσότερα !!!
Θυμίζω I phone 7 : unibody κατασκευή απο αλουμίνιο series 7000 , αδιάβροχο , στερεοφωνικά ηχεία πολυ καλής ποιότητας , αισθητήρες πίεσης στην οθόνη , την καλύτερη μπροστινή κάμερα εκει έξω με φλας ,μια απο τις καλύτερες πίσω κάμερες στην αγορά με δυνατότητα εγγραφής βίντεο 1080p σε 60 FPS και 4K ,τον πιο δυνατό επεξεργαστή σε κινητό ,απο τις γρηγορότερες ταχύτητες read and write (ειδικά στις μεγαλύτερες χωρητικότητες ) όχι την καλύτερη -αν το συγκρίνεις με S7 αντίστοιχης τιμής-αλλα την φωτεινότερη οθόνη εκει έξω και ένα λειτουργικό με τουλάχιστον 5 χρονια υποστήριξη .Αυτα τα λίγα ..
Περιμένω με αγωνία την πρόταση σου ..
-Την καλημέρα μου-

Γιώργος Κ.

Chris μια εξαιρετική εναλλακτική στο 1/4(!) της τιμής του iphone 7 είναι το Moto G 5 plus. Χάνει ναι σε κάποια σημεία άλλα έχει μεγαλύτερη οθόνη με περισσότερα ppi, επεκτασιμη μνήμη, καθαρό android με μηδενικά κολλήματα, splash proof, πολύ μεγαλύτερη μπαταρία και τουλάχιστον 2 χρόνια αναβαθμίσεις. Η apple από πότε δίνει για 5 χρόνια υποστήριξη? Εμένα το iPad mini για τρία πήρε! Με κοροιδεψαν!!

Τέλος ξανά λέω: διαβάστε τα παραπάνω συν το σημαντικότερο :το 1/4 της τιμής του iphone 7

Chris_BMW

Γιώργο δεν θα σχολιάσω την σύγκριση του πολύ καλού κατά τα άλλα Moto g5 με το i phone,πλην όμως θα πω οτι όσο αφορά το i pad mini προφανώς εσύ δεν το πήρες όταν πρωτοκυκλοφόρησε και προφανώς όχι με το πρώτο του λειτουργικό το οποίο και ήταν το ios5.
Μετέπειτα πήρε 6,7,8 και τέλος ios 9..

5 Χρόνια λοιπόν οπώς και το i phone 4s & i phone 5..

Γιώργος Κ.

Χρήστο το iPad mini βγήκε στην αγορά το Νοέμβριο του 2012 και είχε ios 6 πάνω. Η τελευταία του αναβάθμιση ήταν το ios 9 που δόθηκε το 2015. Άρα πόσα χρόνια έδωσε υποστήριξη? Τα μικροupdates τύπου 9.3.2 κτλ έτσι κι αλλιώς τα δίνει σε όποια συσκευή δώσει το βασικό λογισμικό (πχ στην περίπτωση μας το 9) κ αφορούν κυρίως bug fixes και τα ρέστα. Έτσι κι αλλιώς μετά το 8 το συγκεκριμένο ταμπλέτ καταστράφηκε (είμαι παθων) κολλούσε απιστευτα,εκλεινε εφαρμογές κτλ οπότε ότι και να έδωσε από εκεί κι έπειτα ήταν απλά για να το δώσει.

Τώρα όσον αφορά στη σύγκριση, η λογική λέει ότι ένα κινητό των 800+ ευρώ δε θα έπρεπε να χάνει σε σχεδόν κανένα τομέα από ένα κινητό των 200. Εγώ σου ανέφερα ήδη 5 στους οποίους το μοτο είναι αποδεδειγμενα καλύτερο. Αρα?

Αλέξανδρος

@Chris_BMW μπερδεύεσαι, δεν είπα ότι είναι καλύτερο, είπα ότι μπορείς να κάνεις πολλά περισσότερα.
Το τι είναι καλύτερο σηκώνει μεγάλη κουβέντα και βαριέμαι να γράφω ολόκληρο κατεβατό γιατί μόλις το έκανα στο άλλο άρθρο: ipad pro vs pc ( είναι αυτό που λένε γελάνε και τα τσιμέντα ).

Πάντως αν μπεις στο Skroutz θα βρεις πολλές συσκευές στα 200€ που είναι αξιόπιστες ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ IPHONE 7 ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.
Μια από αυτές είναι και το Lg g flex 2 που είναι αρκετά καλό για 200€ ( δώρο πραγματικά ) αλλά έχει θεματάκια ( το πήρα στα 230€ ).

Το iphone 7 είναι ναυαρχίδα και ένα πολύ καλό κινητό σύνολο του και κανείς δεν μπορεί να πει κάτι γι’ αυτό. Προσωπικά έχω θέμα με τις δυνατότητες του Software. Δεν νομίζεις στα χρήματα που ζητάει θα έπρεπε να κάνει κάποια πράγματα παραπάνω;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Ultra: Φήμες ότι δεν θα δει «σχεδόν καμία» αναβάθμιση hardware φέτος

Ενώ η πιθανότητα κυκλοφορίας ενός νέου Apple Watch Ultra το 2024 «μειωνόταν», τώρα φαίνεται ότι θα υπάρχει ένα Apple Watch Ultra 3 φέτος.

Smartphones Apple iPhone

Bug κάνει το ξυπνητήρι του iPhone να μη χτυπάει – Αναγνώρισε το πρόβλημα η Apple

Ένα σφάλμα λογισμικού κάνει το ξυπνητήρι του iPhone σε διάφορους χρήστες να μη χτυπάει, κάτι που επιβεβαίωσε η Apple στο Today.

Games Apple Assassin’s Creed iPad

Assassin’s Creed Mirage: Έρχεται σε iPhone και iPad στις 6 Ιουνίου

Η Ubisoft ανακοίνωσε ότι το Assassin’s Creed Mirage θα είναι διαθέσιμο για λήψη σε iPhone και iPad από τις 6 Ιουνίου.

Internet AI Apple featured

Μεγάλες αλλαγές στο Safari από την Apple με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple ετοιμάζεται να ενσωματώσει τεχνητή νοημοσύνη και στο Safari μέσα σε αυτή τη χρονιά, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα.