Σάββατο
25/10/2014

Google, o Sundar Pichai νέος υπεύθυνος για σχεδόν όλα τα προϊόντα

Σε σημαντική αναδιοργάνωση του management της Google προχώρησε ο CEO της εταιρείας, Larry Page μεταφέροντας την ηγεσία σημαντικών προϊόντων της Google στα χέρια του Sundar Pichai. Ο Sundar Pichai που τα τελευταία 9 χρόνια έχει εξελιχθεί σε σημαντικό στέλεχος που χαίρει σεβασμού δεν θα είναι υπεύθυνος μόνο για Android, Chrome και Google Apps.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Re/code η Google έστειλε μια επιστολή προς τους υπαλλήλους της ενημερώνοντάς τους ότι ο Sundar Pichai αναλαμβάνει όλα τα προϊόντα εκτός από το YouTube στο οποίο ηγείται η CEO Susan Wojcicki η οποία λογοδοτεί απευθείας στον Larry Page. Αναλαμβάνει την έρευνα, το Search, Maps, Google+, το εμπόριο, διαφημίσεις και υποδομές. Αυτό σημαίνει ότι οι 6 υπάρχοντες executives των τμημάτων αυτών θα δίνουν αναφορά στον Pichai και όχι πια στον Larry Page.

O Pichai είναι στην Google από το 2004 και εξελίχθηκε πολύ γρήγορα ως manager της ομάδας του Chrome και στη συνέχεια έγινε επικεφαλής του Chrome και Google Apps και τώρα είναι επικεφαλής σχεδόν όλων των προϊόντων της Google.

O στόχος του Page είναι να έχει λιγότερες αρμοδιότητες ο ίδιος ο οποίος εκτός από τα παραπάνω που παραχώρησε στον Pichai, έχει την ευθύνη για το εμπορικό τμήμα, πρόσβαση και ενέργεια, Nest, Calico, Google X, corporate development, νομικά, οικονομικά και business. Ο ίδιος φέρεται να αναφέρει ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να επικεντρωθεί καλύτερα σε υπάρχοντα και νέα projects της Google.

sundar-pichai-570

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


2 Σχόλια

  1. Ο/Η Νικος Νς. λέει:

    Ωραία όλα αυτά αλλά πότε με το καλό θα αφήσουν επιτέλους την Microsoft να φτιάξει τις δικές της εφαρμογές Google; Το έχουν κάνει παρωδία…

  2. Ο/Η μανος λέει:

    Μπραβο στον page που εμπιστευεται τοσο νεο ανθρωπο για μανατζερ νο 2 στην ιεραρχια.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.